Kan Kanye West forandre sosiale medier via én woke tweet?

21. sep 2018 kl. 00:00
SLIPPER KUNNSKAP PÅ SOCIALS-SJEFENE (G.O.O.D DEF JAM/UNIVERSAL)

SLIPPER KUNNSKAP PÅ SOCIALS-SJEFENE (G.O.O.D DEF JAM/UNIVERSAL)

Denne potensielle vesle sosiale medier-revolusjonen starter med at Kanye West twitrer at socials bør legge til en funksjon: Muligheten til å skru av antall følgere og likes, slik man kan gjøre med kommentarer. Ye skriver at fokus på følgere og likes har en «intens negativ effekt på vår selvrespekt og verdighet».

View this post on Instagram

A post shared by 730.no (@730no) on


En av Kim Kardashians Snapchat-plugs sender ektemannens tweet til henne og sier at han liker budskapet. Kim er «sååå enig», mens Snap-fyren foreslår at Ye får en offentlig Snapchat.
 
 


Etterpå får Kanye en tekst fra Twitters administrerende direktør Jack Dorsey, som skriver at han «har tenkt dypt på tellingen av følgere og likes og hva det oppfordrer til». 
 
 
TWITTER-DIREKTØREN FIKK NYLIG NESERING (TWITTER)
 

Jack sier at de ønsker forandring, og at det som utgjorde mening for 12 år siden, ikke nødvendigvis utgjør mening i dag. Direktøren ønsker heller å friste folk til bidra til «den globale samtalen og bevissthet». (Temaer som ikke alltid fremkaller mest likes.)
 
 
 
Det gjenstår å se om Mark Zuckerberg skriver til Kanye og sier at han vurderer å la Instagram- og Facebook-brukerne skru av følgere og likes.
Se også: Norske Lido signerer med legenden Rick Rubin