Hopp til hovedinnhold
Quincy Jones lever(er).

Kaller MJ en grådig tyv, forteller hvem som drepte JFK, datet Trumps datter

A post shared by Quincy Jones (@quincydjones) on


I neste måned fyller Quincy Jones 85 år.


Hvis du ikke vet hvem han er… Her er tre korte linjer.


Legendarisk produsent som har vunnet 28 Grammy-priser. Den første svarte personen i historien til å bli Oscar-nominert for en sang. Etter at Michael Jackson floppet med to soloalbum på rad (
Music & MeForever, Michael), produserte Quincy ikoniske Off the Wall, Thriller og Bad.


Og mye mer.


Syvbarnsfaren er også kjent for å tørre å si sin mening, noe hans nye intervju med
Vulture understreker.

A post shared by Quincy Jones (@quincydjones) on

 

Quincy Jones om Michael Jackson

– Jeg hater å snakke om dette offentlig, men Michael stjal mye greier… Han stjal mange sanger. «State of Independence» (Donna Summer) og «Bille Jean»… Notene juger ikke. Han var så machiavellisk (slu/falsk) som man kan få blitt… (og) grådig. «Don’t Stop ‘Til You Get Enough»… (Michaels keyboardist) Greg Phillinganes skrev (deler av den). Michael skulle gi ham 10 prosent av sangen. Ville ikke gjøre det.


– Jeg pleide å gjøre narr av alle hans plastiske operasjoner. Han rettferdiggjorde dem ved å si at hadde en eller annen sykdom. Bullshit… Han likte ikke utseendet sitt fordi faren sa at han var stygg og misbrukte ham.


– Når alt kommer til alt; problemet til Michael var Propofol (intravenøst anestesimiddel), og det problemet påvirker hvem som helst – det betyr ikke noe at du er berømt.

 

John F. Kennedy

– (Jeg vet) hvem som drepte Kennedy… (Sam) Giancana (Chicago-gangster). Det var en forbindelse mellom Sinatra og mafiaen og Kennedy. Joe Kennedy (faren til JFK), han var en dårlig mann… Han kom til Frank for å få ham til å snakke med Giancana for å få stemmer (til valget)… Vi burde ikke snakke om dette offentlig…

Rock


– Rock er ikke noe annet enn en hvit versjon av rhythm & blues, motherfucker… Jeg møtte Paul McCartney da han var 21.

 

The Beatles 
 
– De var verdens verste musikere… Paul var den dårligste bassisten jeg noensinne har hørt. Og Ringo? Ikke engang verdt å snakke om. (Quincy forteller at Ringo ikke klarte å legge trommene på en låt under en session, så de ringte en jazztrommis som gjorde det for ham, for etterpå å late som om det var Ringo som spilte.)  
 

A post shared by Quincy Jones (@quincydjones) on(Quincy med sin datter; skuespiller Rashida Jones)

 


Trumpism


– Det er Trump og bondeknøler uten utdannelse. Trump bare sier det de vil høre. Jeg pleide å henge ut med ham. Han er en crazy motherfucker. Mentalt sett begrenset… stormannsgal, narsisstisk… Jeg kan ikke fordra ham. Jeg pleide å date (datteren) Ivanka… Tolv år siden… Hun er en fin motherfucker. Hun har de vakreste bena jeg noensinne har sett i mitt liv. Men feil far.

 


U2


– Når jeg drar til Dublin, ber Bono meg om å bo på slottet hans fordi Irland er så rasistisk. Bono er broren min. Han oppkalte sønnen sin etter meg… (Rister på hodet når han blir spurt om U2 fortsatt lager bra musikk.) Jeg vet ikke (hvorfor de har blitt dårlige). Jeg elsker Bono av hele mitt hjerte, men det er for mye press på bandet.

 


Dagens popmusikk


– Når du går etter Ciroc vodka og Phat Farm så går Gud ut av rommet. Jeg har aldri i livet laget musikk for penger eller berømmelse. Ikke engang Thriller. Ikke i det hele tatt. Gud går ut av rommet når du tenker på penger. Du kan bruke en million dollar på en pianodel og den vil ikke gi deg en million dollar tilbake. Det er ikke slik det funker.
(Et par minutter senere sier Q at han ikke tror på noen Gud.) 


– (Moderne pop) er bare loops, beats, rytmer og refreng… Det er faen meg ingen sanger. Sangen er selve kraften, sangeren er budbringeren. Verdens beste sanger kan ikke redde en dårlig sang. Det lærte jeg for 50 år siden, og det er det viktigste jeg har lært som produsent.


Dagens produsenter


– De kommer ikke med noe nytt. De er late og grådige… Hør på musikken, disse gutta vet ikke hva de gjør. Du må respektere gaven Gud ga deg ved å lære deg ditt håndverk… Musikk er følelser og teknikk. Du trenger ikke å øve på følelser, fordi det kommer naturlig. Det er annerledes med teknikk.

 


Quincy Jones avslutter med at han sluttet å drikke for to år siden, og at han i dag føler seg som en 19-åring 🙂


Legenden er mye mer enn disse sitatene. Les hele intervjuet Justin Timberlake disser Prince med Timbaland 
(!) 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer