Hopp til hovedinnhold
Arif og Unge Ferrari alias Stig Brenner er to av artistene du kan investere i (akam1k3)

Kald Pizza: Arif, Unge Ferrari, Seyem og Philip Emilio slipper EP – og du kan være medeier 🍕

Nora Collective serverer Kald Pizza!

Er du veldig investert i favorittartistene dine?

Så investert at du burde vært medeier?

Nå kan du få en liten slant når folk streamer musikken til norske artister

Arif, Unge Ferrari (aka Stig Brenner), Seyem og Philip Emilio slipper straks EP-en Kald Pizza med tidligere uutgitte låter. Filip Kollsete, Aksel «Axxe» Carlson og Eirik «Tirelli» Tillerli fra Nora Collective produserer.

– Alle vet hvor godt pizza er dagen derpå, selv om den har vært kald så er det bare å varme den opp – minst like god, kanskje til og med bedre! Med vår EP Kald Pizza tar vi nå frem låter som har ligget i skapet altfor lenge, varmer de opp og serverer de rett ut til fansene, sier Philip Emilio klokt.

Philip Emilio slipper låter som ikke har sett dagens lys før nå (Kevin Vo/Nora Collective)

Og du kan være med på moroa! 

Fansen kan nemlig investere i prosjektet – og få en liten andel av inntektene som låtene genererer fra Spotify, Apple Music og Tidal.

Dette gjøres i samarbeid med plattformen Corite.

Artistene setter streamingmål for låtene, og om disse målene nås får fans også ta del i gevinsten i prosjektet. 

– Vi synes det er viktig å støtte innovative tjenester i musikkbransjen, og det er nettopp derfor vi gjør dette sammen med Corite. Tjenesten skaper et tettere engasjement mellom artister og fansen, og i tillegg til å gi artister en helt ny måte å skaffe finansiering til prosjektene sine, gir det også tilbake til fansen, sier Shire Marius Standnes, styreleder/partner i Nora Collective.

Når musikken streames får artistene og fansen betalt samtidig, basert på deres investering i låten. 

– Nå er det viktigere enn noensinne for artister å pleie forholdet til fansen. Å involvere dem tidlig og gi dem muligheten til å investere og dele inntektene for favorittsangene deres skaper engasjement på et helt nytt nivå, selv for veletablerte artister. Vi er utrolig glade for å ha med oss Nora Collective på lanseringen i det norske markedet, og håper at dette er til inspirasjon for andre artister, sier Mattias Tengblad, gründer og administrerende direktør i Corite.

Ærlig, pizza er like gøtt dagen etter (Nora Collective)

På EP-en Kald Pizza får vi følgende låter fra Nora Collective:

«Ri Meg (Ri-mix)» – Seyem + Unge Ferrari & Arif (prod. Filip Kollsete)

«Ice» – Arif + Philip Emilio (prod. Aksel «Axxe» Carlson)

«Tsunami» – Philip Emilio (prod. Aksel «Axxe» Carlson)

«100K» – Philip Emilio (prod. Eirik «Tirelli» Tillerli)

Artistene selv er naturlig nok gira på Kald Pizza og hele prosjektet  

– Det å kunne dele opplevelsen av å slippe et prosjekt sammen med fans er helt rått. Tror og en sånn her investeringsmulighet er en bra måte for artister å få ut kunsten sin på, i tillegg til å få gjøre det med folk som har troa på det du gjør. Dette er låter som aldri fikk se dagens lys i sin tid, men nå får de nytt liv, sier Stig Brenner alias Unge Ferrari.

– «Ice» er en låt jeg gjorde med Aksel og Emilio, som egentlig skulle vært med på HighEnd/Asfalt. Gøy at den endelig slippes, og også fett at fans kan få være med å ta del i det prosjektet her sammen med oss, følger Arif opp.

– Det å kunne la fansen være med på reisen til en utgivelse er et kult konsept, som kanskje åpner for at yngre artister der ute ser at det finnes kreative måter å få ut musikken sin på – selv om man ikke nødvendigvis er signet på major-label. Hele EP-en og disse låtene mine som jeg lagde med Aksel og Eirik en tid tilbake, deler vi nå med våre fans – og kudos til Corite for å komme opp med en slik modell og plattform, sier Philip Emilio.

– Etter at jeg slapp albumet Eva i 2015 ble det fort snakkis om ikke Unge Ferrari og Arif kunne hoppe på en remix av «Ri Meg». Etter noen morsomme sessions i studio med Filip så hadde vi versene klare. Som independent artist, er veien fra det å jobbe med noe man elsker til å faktisk kunne gi det ut ofte lang og krevende. Plattformen gjør dette lettere, og er et kult konsept som jeg tror mange av spesielt den yngre generasjonen virkelig kan ta i bruk, forteller Seyem.

Vil du backe Kald Pizza – og kanskje tjene noen kroner selv?

Slik er ståa akkurat nå (Skjermbilde fra Corite)

EP-en Kald Pizza slippes tidlig i desember

Du har 25 dager på deg hvis du vil være med.

Sjekk ut prosjektet her!

Se også: Den nye musikkvideoen til Isah bør vinne priser

Nyeste saker fra 730.no

Les mer