Hopp til hovedinnhold
Hailey Bieber Justin Bieber Ramsay Hunt syndrome instagram video ig 730no
Justin Bieber har fått Ramsay Hunt-syndrom (Instagram /justinbieber)

Justin Bieber forteller om Ramsay Hunt-syndrom: – Be for meg

Justin Bieber tar til Instagram og forteller om diagnose.

Fredag kveld forteller Justin Bieber at han har fått et virus som lammer den høyre delen av ansiktet hans.

Kanadieren beklager at han har vært nødt til å avlyse konserter, men sier at dette er «ganske alvorlig».

– Jeg ville oppdatere dere om hva som har skjedd, sier JB i snutten nedenfor.

– Åpenbart, som du sikkert kan se fra ansiktet mitt, har jeg […] dette syndromet kalt Ramsay Hunt-syndrom. Fra dette viruset angripes nerven i øret og ansiktsnervene mine og har forårsaket lammelser i ansiktet mitt, fortsetter han.

– Som du kan se, blinker ikke dette øyet. Jeg kan ikke smile på denne siden av ansiktet mitt. Dette neseboret vil ikke bevege seg, så det er full lammelse på denne siden av ansiktet mitt.

– Så for dem som er frustrerte over mine kanselleringer av de neste konsertene, er jeg bare fysisk åpenbart ikke i stand til å gjøre dem. Dette er ganske alvorlig, som du kan se. Jeg skulle ønske at dette ikke var tilfelle, men det er klart at kroppen min forteller meg at jeg må bremse opp.

Se videoen til Justin Bieber nedenfor.

«IMPORTANT PLEASE WATCH. I love you guys and keep me in your prayers» 

Utenom lammelse i ansiktet kan Ramsay Hunt-syndrom også kan føre til blant annet øresus alias tinnitus.

Som selvsagt vil være ekstra ille for en musiker. Tinnitus kan være en jevn eller ujevn pipetone eller susing i ørene, selv om det er stille rundt deg. For de fleste varer tinnitus kort. Men noen får det permanent og blir så plaget av tinnitus at det reduserer livskvaliteten ifølge HelseNorge.

Syndromet kan oppstå dersom helvetesild påvirker nervene i hjernen. Dette kan føre til utslett rundt øret, smaksforstyrrelser og aparalysert ansikt. Helvetesild er en infeksjon av en nerve og huden rundt, forårsaket av viruset Varicella Zoster. Mellom 30 % og 70 % av Ramsay Hunt-syndrom-pasienter gjenoppretter blir helt friske hvis de får behandling innen 72 timer.

Hailey Bieber Justin Bieber Ramsay Hunt syndrome instagram video ig 730no

Justin Bieber og Hailey Bieber på vei ut av restauranten Cipriani i Soho på Manhattan etter konserten hans i Barclays Center i Brooklyn 4. juni 2022 (Gotham/GC)

Justin Bieber er nå på Justice World Tour, som startet i februar.

Etter en uke avlyste JB en av konsertene da både han og Hailey Bieber fikk covid. Denne uken har han kansellert to konserter i Canada og en i USA i kveld. Kanadieren kommer til Norge i august for å spille på Leangen Travbane i Trondheim. 

I forrige måned: Se Hailey Bieber (og en del av hennes venninner) ankomme Met Gala

Les også: Kanye West sier han tar 1 års pause

Nyeste saker fra 730.no

Les mer