Jussie Smollett siktet for angrep på seg selv

21. feb 2019 kl. 03:28

Politiet tar ut tiltale mot Jussie Smollet (CBS)

Fra offer til mistenkt.

Chicago-politiet har nå siktet Jussie Smollett for falsk forklaring. NBC skriver at han kan risikere opp til tre års fengsel.

Ifølge CBS i Chicago skal brødrene Ola og Abel Osundairo ha fått 3500 dollar (30 000 kroner) for å angripe Jussie, helle kjemikaler på ham, putte en hengeløkke rundt halsen hans og skrike rasistiske og homofobiske skjellsord.

Etterforskerne i saken jobber nå trolig med å finne bevis for at Jussie betalte mennene.

I overvåkningsvideoen nedenfor ser brødrene ut til å kjøpe blant annet finlandshetter, skjerf og en lue.

36-åringen beskrev overfallsmennene med lignende påkledning.

Ola og Abel skal ha fortalt politiet at de øvet på angrepet sammen med Jussie noen dager i forkant. Mennene samarbeider med politiet og er ikke siktet.

Politiet skal umiddelbart ha fattet mistanke om at Jussies forklaring ikke var sann, da han lot hengeløkken henge rundt halsen i 42 minutter etter angrepet 29. januar.

Etterforskerne har ennå ikke gått ut med mulige motiver for å orkestrere overfallet.

Ifølge NBC i Chicago har Empire-skuespilleren tidligere blitt siktet for å ha løyet til politiet. Da han i 2007 ble stanset av LAPD mistenkt for kjøring under påvirkning, oppga han navnet til broren sin.

Skuespilleren er forventet å melde seg til politiet i Chicago torsdag kl. 13 lokal tid.

Advokatene til Jussie, Todd Pugh og Victor Henderson, insisterer på at han er offeret i saken, og mener feilaktig informasjon om saken gjentatte ganger har blitt lekket.

Andre halvdel av Empire sesong 5 fortsetter 13. mars. Manusforfatterne må kanskje jobbe overtid for å finne ut hva de skal gjøre med Jussies karakter Jamal Lyon; R&B-artisten som er sønnen til hip-hop-mogulen Lucious (Terrence Howard) og hans kone Cookie (Taraji P. Henson).

14. februar twitret serieprodusenten Danny Strong at ryktene om at Jussies karakter  skulle fjernes fra Empire er «fullstendig feil» og at det «ALDRI har blitt diskutert». Men ifølge (anonyme) kilder Variety har snakket med, vurderer produsentene nå å skrive Jussie ut av serien.

Se TV-intervjuet Jussie Smollett gjorde etter angrepet