Jussie Smollett arrestert, politiet mener de vet motivet

21. feb 2019 kl. 17:39

Mugshot av Jussie Smollett (CPD)

Jussie Smollett ble arrestert torsdag ettermiddag norsk tid, siktet for å ha gitt falsk forklaring om angrepet 29. januar.

Politisjefen i Chicago, Eddie T. Johnson, holdt en pressekonferanse kl. 9 om morgenen lokal tid, hvor han hamret løs på skuespilleren.

Politiet sier at Jussie laget et falsk trusselbrev og orkesterte det rasistiske og homofobiske overfallet fordi han ønsket oppmerksomhet for å få høyere lønn for Empire.

Politisjefen skammer seg på vegne av Jussie og sier at stjernen brukte rasismes smerte og sinne til å fremme seg selv.

Politisjef Johnson under pressekonferansen i Chicago (CNN skjermbilde)

Han stiller seg uforståelig til 36-åringens angivelige handlinger.

– Hvorfor vil noen, spesielt en afrikansk-amerikansk mann, bruke symbolismen ved en hengeløkke til å lage falske anklager? Hvordan kan noen se på hatet og lidelsen assosiert ved det symbolet som en mulighet til manipulere symbolet til å fremme sin offentlige profil?

Nedenfor er noen minutter fra den en time lange pressekonferansen.

Politisjefen åpnet med å si at det synd at mediene gir mye mer oppmerksomhet til denne saken enn byens mer alvorlige kriminelle saker som involverer skyevåpen.

Skuespillerens Empire-karakter, en svart R&B-artist som står frem som homo, har aldri tidligere blitt portretert i en stor TV-serie, og Jussie er – eller har vært – et forbilde for mange.

Jussie erklærer seg fortsatt uskyld.

Skuespilleren hevdet at overfallsmennene ropte MAGA (Make America Great Again), og Donald Trump twitrer at Jussie har fornærmet millioner av mennesker med sine «farlige og rasistiske kommentarer».

Les hvordan politiet mener angrepet ble orkestrert