♫ Sint banger fra Julie Bergan: – Man fortjener ikke å bli behandlet dårlig!

1. mar 2019 kl. 16:27

JULIE BERGAN HAR IKKE TID TIL BULLSHIT (JULIA HÅKANSSON)

Stop tryna fool me
She’s just a friend that you barely know right?
Is she your new me?
Keep telling yourself that she isn’t your type
Excuse me, we both know what you were doing last night
The only good thing you can do to me now
Is shut the fuck up and get the fuck out

Julie Bergan holder ingenting tilbake på sin effektive nye singel. 2 minutter og 13 sekunder korte «STFU» går rett på sak – hold kjeft og stikk hvis du føkker med Julie.

JB har laget «STFU» sammen med den talentfulle gjengen Alexander Pavelich, Joakim «Kid Joki» Haukaas og Halvor Folstad og Dag Holtan-Hartwig fra Skinny Days.

Se vår prat med Skien-stjerna mens du hører på «STFU»:

Hei Julie, gratulerer med nok en banger! Hvordan ble «STFU» til?

– TAAAAAAKK!!! Pretty much the usual way. Om det går an å si da? En gjeng gode folk i studio, litt jamming også plutselig hadde man en låt. Tok en del runder før den endte opp slik den er i dag dog. Har vært maaange forskjellige versjoner, produksjoner og tekstlinjer!

Spennende! Men du, teksten er veldig direkte. Er «STFU» inspirert av et forhold du selv har vært i?

– Jeg har jo ofte en tendens til å være ganske direkte og «rett på» i låtene mine. Denne handler ikke om et forhold jeg selv har vært i, men det er likevel noe man på mange måter kan relatere seg til eller føle noe på uansett om man har vært i et slikt forhold eller ikke. Dette er jo noe man ofte ser på film, leser i bøker, ser på nettet, har venner eller familie som opplever osv, og når jeg skriver låter lar jeg meg ofte inspirere av omgivelsene mine eller ting som skaper en reaksjon hos meg, uavhengig om det er noe som skjer meg direkte eller ikke.

– Jeg synes det er spennende å gå inn i ulike roller når jeg synger, og da kan det mange ganger høres veldig selvopplevd og direkte ut ettersom jeg går inn med hele meg når jeg spiller inn eller skriver en låt! Det er også noe jeg synes er viktig når man skal formidle noe.

Ikke sant. Hva bør man gjøre noe når behandler deg dårlig?

– Si: STFU and GTFO???? Hmm.. Neida 😛 Åh, det synes jeg er skikkelig vanskelig å svare på. Ikke fordi det er greit at noen skal behandle deg dårlig, men fordi det alltid er veldig individuelt hva som er «riktig» å gjøre eller hvordan man skal håndtere en slik situasjon.

– Jeg har også alltid ment at hvis noen gjør en dårlig handling, betyr det ikke nødvendigvis at de er et dårlig menneske. Men hvis det er noen som ikke respekterer deg og får deg til å føle deg dårlig (gjerne over lengre tid), er det viktig å gå inn i seg selv for å finne ut hvordan man kan kvitte seg med den dårlige energien i livet sitt. Er det å snakke med personen? Er det å ta avstand? Eller kanskje bare kutte den helt ut? Lettere sagt enn gjort, men man må på en eller annen måte forstå at man ikke fortjener å bli behandlet dårlig! Det er viktig å være rundt mennesker som respekterer deg, mennesker som får deg til å føle deg bra og mennesker som får deg til å føle at du betyr noe. For det gjør vi alle. På vår helt egne måte! *preach sistah*

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Looking forward to Spotify’s @equalizerproject dinner event in a few hours 💚

Et innlegg delt av julie bergan (@juliebergan)

Godt sagt! Du var med på Spotifys «Equalizer project» denne uken, hvordan var det?

– Det var SÅ interessant, gøy og lærerikt! Det var en veldig spennende mix av kule, talentfulle og inspirerende mennesker. Vi delte erfaringer, utfordringer, tanker, mål, stolte øyeblikk, problemer og problemløsninger. Det var veldig givende og bli satt sammen med så mange andre som kan være så utrolig forskjellig fra deg, men samtidig ha musikken og det samme målet til felles: en mer likestilt musikkbransje!

– Jeg synes det er viktig og bra med slike tiltak, og nå er det bare for oss å dele videre om dette, og forhåpentligvis involvere og inspirere fler slik at man kan gjøre en forskjell. Det er viktig at dette ikke blir noe man bare snakker om rundt middagsbordet, men noe som man klarer å gjøre noe med! Man skal bli tatt på alvor og bli respektert for den man er, talentet man har og kunnskapen man sitter på. Uavhengig av kjønn, legning eller alder.

Hvilke kvinner inspirerer og motiverer deg mest?

– Generelt sett vil jeg si at jeg blir inspirert av mennesker som er talentfulle, smarte og som står opp for seg selv og det de tror på. De som tør å drømme stort, si det høyt og faktisk oppnår det! Det er ekstremt motiverende og inspirerende å se når andre faktisk får det til, og det får meg til å ha ENDA MER lyst til å oppnå mine drømmer!!!

– Samtidig er det kanskje litt ekstra inspirerende eller motiverende når det er noen du kan identifisere deg med eller har et forhold til. Enten om det er noen som er fra samme sted som deg, er på din alder, gjør den type musikk du digger, skriver tekster du kjenner deg igjen i eller kanskje noen du har møtt en gang? Noe som får det til å føles litt ekstra nært.

– Ina Wroldsen er en som inspirerer meg veldig. Bare personen hun er, låtene hun skriver og den fantaaaastiske stemmen. Hun har aldri tatt noen snarvei og har alltid stått så sterkt i det og det har «paid off» hvis man kan si det sånn. I tillegg blir jeg også veldig inspirert av Astrid, Dua Lipa, Mabel, Caroline Ailin, Kehlani, Sigrid….. Nei, gud nå har jeg lyst til å nevne 30 stykker til. Jeg blir inspirert av veldig mange og veldig mye!

Fin liste! Topp tre ting du gleder deg til i 2019?

– Gi ut MASSE musikk, dra på sommerturné (alle nye steder jeg skal oppleve!!!!) og lese 730 <333333 Kanskje også å bli bedre kjent med meg selv? Hvis det er lov å si 4. Hehe.

Se også: Julie Bergan skal lede Spellemann i år – her er alle de nominerte