Julie Bergan følger opp «Arigato»: – Har satset på utlandet siden jeg var 11!

13. jan 2017 kl. 00:00
<3 SKOENE <3 (STEPHEN BUTKUS)

<3 SKOENE <3 (STEPHEN BUTKUS)

2016 ble på mange måter Julie Bergans store år.

Popstjernen ble første kvinnelige soloartist til å kapre førsteplassen på norske Spotify (!), og «Arigato» var også inne på topplisten i flere naboland. I skrivende stund har singelen streamet over 50 millioner ganger, og musikkvideoen får stadig flere internasjonale tittere. (Akkurat nå domineres kommentarfeltet av «Come to Brazil»-ønsker.) 

JB debuterte også som rapper i 2016, og spilte på en rekke festivaler, H&M Loves MusicVG-lista, P3 Gull og Idol. For å nevne noe. Ja, og så varmet hun opp for en annen JB i flere land. <$ 

Om bare to uker opptrer 22-åringen på den prestisjetunge Spellemannprisen, før hun i mars er klar for by:Larm

I dag er oppfølgeren til «Arigato» ute, og musikkvideoen er like rundt hjørnet. GLED DEG. 

Hør Kid Joki-produserte «Blackout» her: 

Hei Julie B! Hvordan har du det? 

– Helt glimrende! Takk som spør 🙂 

Fikk du noe fint til jul? 

– Det var en ting jeg VIRKELIG ønsket meg. Hadde snakket om det siden september, og jeg ble helt over meg av glede når jeg fikk det!!!! Det var selvsagt ingenting annet enn…… *trommevirvel*…… HVITLØKSKUTTER!!!! Yes!

Hvordan vil du selge inn den nye singelen din? 

– Ah, that’s a tough one. Flyers? Jeg kan jo bare være meg sjæl, gjøre mitt beste og håpe folk vil sjekke ut. Men personlig synes jeg den har mye energi, er fresh og jeg føler jeg får sunget på en litt ny måte. På toppen av det hele har den jo også en sjuuuuukt fet, koko og crazy video, som gjør låta enda bedre! AKA: Sjekk ut alle sammen, PLIIIIS. Det hadde gjort meg dritglad!!!! (Videoen kommer snart, red.anm.) 

Intervjuet fortsetter nedenforSERTIFISERT POPSTJERNE (STEPHEN BUTKUS)

Hva handler «Blackout» om? 

– For meg handler «Blackout» om å ville glemme noe, eller noen. Fjerne alt som påvirker deg på en dårlig måte! I mørket kan man ikke se noe, og da kjennes det som om man får en pause fra omverden i et lite øyeblikk. 

Har du opplevd blackout selv?

– På litt forskjellige måter egentlig! Noen ganger har jeg bare skrudd av lyset og bare lagt meg ned i mørket for å tenke. Det blir jo en slags blackout man sørger for selv. Føltes også litt som jeg hadde blackout når jeg varmet opp for Bieber, haha. Sykt mye inntrykk på en gang, og jeg husket ikke hva jeg hadde gjort når jeg gikk av scenen. 

Du ble (as far as we know) første kvinnelige soloartist til å kapre førsteplassen på Spotify i Norge? 

– Hvor vilt er ikke det? Føler liksom at det ikke kun ble en personlig seier, men en seier for alle oss jenter som driver med musikk her i Norge. Er dog superstolt over at jeg fikk være den første, og håper det kan være starten på mye førsteplasser for norske kvinnelige artister fremover. 
Intervjuet fortsetter nedenfor

😭😂

Et bilde publisert av Julie Bergan (@juliebergan)

Vi sjekket videoen nå, og alle toppkommentarene på «Arigato» kommer fra Brasil… Hvordan står det til på den internasjonale JB-fronten? Kommer du til å satse på utlandet i nær fremtid? 
 
– Har satsa på utlandet siden jeg var 11, jeg! Haha. Håper så klart at musikken min skal nå ut til enda fler med tiden, for har en stoooor drøm om å turnere verden over. Har allerede fått prøve meg litt i utlandet med shows, og en #4 plass hos söta bror, men målet er jo å bli INTERNATION POP STAAAAR! Derfor er planen å fortsette og jobbe hardt, skrive låter, reise og holde på sånn til det skjer. Gir meg ikke, ass. 
Hva hører du på selv om dagen? 

– Chris Brown sitt album fra 2005, og spillelisten «Your Top Songs 2016» på Spotify (som obvi er fav låtene mine fra året som gikk). Trenger sangtips!!! Anyone? 

Er det noen norske artister folk bør se opp for/sjekke ut? 

– Mye bra up and coming fra Norge om dagen, og det er så gøy! Selv har jeg fått øynene opp for Amanda Delara, så hun synes jeg folk burde sjekke ut dersom de ikke har gjort det enda. OG BESTISSEN MIN FANNY ANDERSEN SÅKLART!!! Hun har sååå mye bra på lager, så folk bør gjøre seg klare.

Siste spørsmål: Hva gleder du deg mest til i 2017? 

– Gi ut MASSE ny musikk, reise, konserter, bli kjent med nye folk, danse, fellesmiddager med Astrid og festivalsommeren!!!!
 
Se også: Disse nordmennene fikk flest likes i 2016