Advertisement

Julie Bergan brekker ned albumet – låt for låt ❤️

21. mar 2018 kl. 00:00
NORGES JB (ADAM FALK)

NORGES JB (ADAM FALK)

Etter en god neve hitsingler har Julie Bergan har endelig sluppet sitt første studioalbum, Turn On The Lights.

På platen briljer 23-åringen via nye spor som «Guilt Trip» (produsert av den norske duoen Skinny Days), i tillegg til eldre gull som «Arigato». (Julies første førsteplass!)


Vi har latt Julie brekke ned musikken selv: Hva handler tekstene om, hvilken låt er hennes egen favoritt, og hvor kommer inspirasjonen fra?

– Vil bare starte å si at jeg er evig takknemlig og glad for at jeg har fått ha med såååå mange fantastiske folk i prosessen med å lage dette albumet. Så mange gode samarbeid, arbeidsdager, samtaler, møter, opplevelser, reiser, følelser, tanker osv osv osv <3 Det har vært så spennende og lærerikt, og jeg digger dere ALLE!, skriver JB til 730.

1. «Guilt Trip»

– Hvorfor ikke starte med min favorittlåt av mine egne låter? :PPP Føler meg jo som en skikkelig sneaky liten luring på denne, men den er så morsom og gøy at det er umulig å ikke like den halvveis frekke handlingen litt alikevel. Hehe. Kan jo også benytte sjansen til å si TAKK til alle som streamer denne låta!!! <3 Sender masse LOVE.

2. «Turn On The Lights»

– Dette er jo ikke bare en låt på albumet, men er selve albumtittelen! Husker da jeg fikk første produserte versjon tilsendt mens jeg var backstage på en dansk festival jeg skulle spille på i sommer. Jeg ble sååå gira, spilte den igjen og igjen på minihøytaleren min, og fikk alle i bandet til å komme og danse med meg! 😀

3. «Us»

– Dette er kanskje en av de mest personlige låtene på albumet mitt. Skrev den med to fantastiske svensker, og vi var bare oss tre og et sånt lite minipiano da vi skrev den. Fun fact: Føler absolutt ikke det samme ovenfor den personen det handler om nå lenger. Ble dritforelska og helt avhengig bare et par måneder senere. Haha!

4. «I’m Good»

– Ahhhh, denne føler jeg bare er good vibes. Føler den er litt sånn euforisk (vi hørte bare på sånne euforiske gamle klassikere i studio før vi skrev den) og gir meg bare en god følelse i hele kroppen. En av de BESTE låtene å spille live, så den skal få kjørt seg denne våren!

5. «Incapable»

– Da vi skulle skrive denne startet vi faktisk med tittelen «A Napkin Later». Hahaha. Endte opp som «Incapable» tho, og er kanskje den låta jeg var mest sikker på fra aller første demo. Husker de jeg skrev med gikk for å kjøpe lunsj, så tok jeg snikopptak av demoen og sendte til pappa. Var så stolt og ville han skulle høre med en gang.

6. «Second Hand Love»

– Vil påstå at jeg synes dette er den låta på albumet med finest tekst. Liker at jeg får vist stemmen min godt på denne, og at det bare er meg og piano. Da blir det så mye mer sårbart, og litt mer nært. Den er liksom så god og vond på samme tid, og jeg tror det er en av de låtene jeg gledet meg mest til folk fikk høre!

7. «Selfish»

– Skrev denne med Dag fra Skinny Days, som i tillegg til å være en av dem som har bidratt aller mest på denne plata er en av mine gode, gode venner! Det var en fin dag vi skrev den, og det hele startet med at vi snakket om Tono. Etter tre timer snakk om avregninger og cuts, kom låta til oss på sikkert en halvtime etter jeg hadde vist han en av mine lengste notat på mobilen.

8. «Karate»

– Driver ikke med karate, men liker å bokse da. Aka kan forsvare meg. Var egentlig bare litt lei av gutter/jenter som kødder rundt med andres følelser, og ville si at DET EKKE VITS Å KØDDE MED MEG, okeisss?????

9. «Blackout»

– Med denne låta var det faktisk en prosess helt utenom det vanlige. Blackout var egentlig en helt annen låt med en annen tekst og melodi, men samme produksjon. Så tok vi en helomvending og brukte samme produksjon, men skrev HELT ny tekst og melodi! Veldig rart å høre tilbake på de gamle demoene av «denne sangen», for nå er det jo bare rart å høre samme låta som en helt annen låt?

10. «Mantra»

– Denne skrev jeg i LA i 2015, så det er en av de «eldste» låtene som kom med på skiva. Var min andre tur til LA for å skrive, og jeg var fortsatt pissnervøs hver dag før session, for jeg følte alle andre var så flinke og jeg var bare lille Julie fra Skien. Men det ble skapt så mye bra låter på denne turen, og jeg har gitt ut hele 4 av dem. Så det var kanskje på denne turen jeg faktisk begynte å få litt mer selvtillit når det kom til låtskriving, og begynte å tenke at: «Ja, vettu hva. Jeg har faktisk sjukt mange gode idéer!».

11. «If You Love Me»

– Et eksempel på en litt tøff og freidig Julie denne låta her! Liker det den står for, og liker når folk gjør ting helhjerta og på ekte. Hvis du er med noen, vær MED dem. Hvis du er glad i noen, VIS DET. Hvis du mener noe, SI DET. Den greia der. Liker bare når man kan stå for det man mener og gjør, og gjøre ting ordentlig!

12. «Arigato»

 


– Låta som forandret livet mitt på mange måter. Min første nummer en! Min første skikkelig hit. Er så glad for alt denne sangen har gitt meg. Spesielt alle de gode opplevelsene, og alle menneskene jeg har møtt. Det er faktisk rart å se hva en låt kan gjøre. Et tall på Spotify er jo bare et tall, men når jeg plutselig begynte å selge ut konserter, da skjønte jeg virkelig effekten, og jeg kunne ikke vært mer TAKKNEMLIG!!!!!Se også: Madcon holdt på å brenne ned gitarhytta til Kurt Nilsen