Hopp til hovedinnhold

Journalistene fortsetter beefen

– Det er begrenset hva et stakkarslig PR-stunt kan gjøre for en totalt uinteressant og ekstremt masete skive full av gjøgling.

Christine Dancke (24) referer her til Timbuktus Pirate Bay-samarbeid tidligere i år i sin ferske Spirit-anmeldelse av svenskens nye plate.

– Det er synd at artister som faktisk har noe forholdsvis vettugt å si velger å kaste orda over drittbeats med rask, skånsk rappesang.

En som er veldig uenig i kritikken er Ida Fladen (22) fra NRJ, som under på onsdagens utgave av Morgenshowet leste opp deler av anmeldelsen, akkompagnert av graving i kanalens musikkarkiv. 

Dancke debuterte som rapper i 2003 med singelen «Jenteinvasjon», som Fladen spilte på lufta som eksempel på «drittmusikk».

Etter at 730.no viet litt plass til denne seansen, kastet Spirit-journalisten seg rundt på sin blogg og svarte med blant annet følgende:

– Som gammel Timbuktu-fan er det trist å høre den jævla gnålinga hans på En Hi-5 & En Falafel. Nesten like ille er det å høre en 17 år gammel Timbuk-groupie med melketenner og overdrevent mye mascara som er ansatt i radiokanalenes svar på MESS-TV, mene at undertegnede ikke er kvalifisert som anmelder på bakgrunn av noe som ble gjort for… skal vi se, 5 år siden.

– Den elendige radiokanalen Fladen jobber for, NRJ, har ikke vist verken selvstendighet eller ryggrad i noen valg de har foretatt seg, noensinne. Så hvorfor skal du gi det et halvhjertet forsøk nå, Ida? Fordi NRJ er Timbuktus promoavdeling?

– Ta sluttpakka di og hold kjeft, søta.

Det tok noen timer før Fladen gav lyd fra seg, da kun via en kort epost til 730.no:

– Jeg skal spille «Jenteinvasjon» på nytt torsdag morgen, hvis jeg får lov av musikksjefen. Folk med sminketips kan kontakte meg på ida@energy.no.

Under torsdagens sending snakket NRJ-programlederen og hennes partner Andreas Velle om Dancke og leste opp hele hennes blogginnlegg. 
– Jeg vet ikke helt hva jeg skal svare på det her, sa Ida, før hun holdt sitt løfte og startet «Jenteinvasjon».
– Da blir det litt TONO-penger i år. (…) Litt seriøst, så syns jeg det var utrolig at 30 sekunder av min helt normale arbeidsdag skulle få så mye oppmerksomhet, fortsatte Fladen.
– Jobben min her er å underholde de som måtte ønske det. Med den oppmerksomheten som Christine Dancke har laget rundt dette, så ser jeg meg jo veldig fornøyd med gårsdagens innsats som entertainer. Og som en bonus fikk jeg også gitt Christine Dancke litt PR, og fra den responsen hun kom med, så var det jo tydelig etterlengtet.

Ida snakket også med noen innringere etter at hun spilte Dancke-låten, blant andre Yosef fra Madcon.

Hør utdrag fra torsdagens Morgenshowet-sending.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer