Hopp til hovedinnhold
JØRG-1 GÅR SOLO, MEN IKKE ALENE (RUNE BENDIKSEN/BONNIER)

Jørg-1 med Raga Rockers-boss

To år etter at Tungtvann ble oppløst, begynner duoens vokalist Jørgen «Jørg-1» Nordeng å lette på solosløret. Den rappende, syngende, rockelskende reggaefanatikeren skal ut med Krig og kjærlighet, en skive som ikke kan puttes i en bestemt bås.

– Dette er forhåpentligvis en naturlig videreføring av det jeg har drevet med tidligere. Tekstmessig er det mindre slagordpolitikk og med mer mellommenneskelige temaer, samt at jeg endelig kan lage låter om damer og sånn. Poppa Lars foretrekker at damelåter holder pornografisk karakter, røper Jørg-1 overfor 730.no.

Det er kanskje ikke så overraskende at materialet har en rød tråd og stemning, men 30-åringen fra Ørnes («kriminelt tettsted sør for Bodø») kan ennå ikke fortelle så mye. Låtene er klare, men han har ikke bestemt seg for hvilke han skal ha med.

– Musikalsk er det mer reggaeelementer enn tidligere. Jeg har jobba med dancehall og reggaeprodusenter fra over hele Europa, og plukket riddims fra øverste hylle, så produksjonene er fette bra. Men! Det betyr ikke at det blir noe one love/rastafari-lalling. Neida…

Første singel er tittelsporet «Krig og kjærlighet», produsert av Peter Fox fra Seeed, som jobber med Germaica Records. Beaten ifølge Jørg-1 «seig sumpreggae med flotte blåserarrangementer».
Det største navnet, iallefall for mange i Norge, er nok vokalisten i Raga Rockers.

– Med på refrenget er den norske rockelegenden Michael Krohn. Jeg har alltid vært superfan av musikken hans, fra Kjøtt og frem til i dag, spesielt tekstmessig.

– Michael er norsk rocks fremste tekstforfatter, og en viktig inspirasjonskilde for meg. Jeg er veldig stolt over at han hadde lyst til å synge teksten min. Han var veldig lett å jobbe med i studio. Selv synes jeg det nesten var vanskelig å skulle si «hva om du tar den en gang til?» eller lignende. Det blir litt som å rette på pappaen sin.

– Teksten tar for seg mye av den sentrale tematikken på albumet, i form av et 5-kantdrama mellom han, ho der, dama te han, ho og han der karen.

Jørg-1 har også med musikkbidrag fra nordmenn som Tommy Tee, bodøværingen Torsha og Basmo Family, med 1/3 av DJ-kollektivet Jaywalkers.

– Men selv om det blir mye forskjellige stiler, blir det ikke noe bloggehouse, konkluderer veteranen.

Krig og kjærlighet kommer i salg i sommer via hans nye hjem Bonnier, som også huser blant andre Madcon, Karpe Diem og Paperboys.

Jørg-1 livedebuterer med band og sexy sidekick Jan Steigen på by:Larm i Oslo i neste måned.

Raga Rockers «Aldri Mer» (live):


Raggabalder med Raga Rockers-mimring.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer