– Jordens undergang 94% sikkert

26. aug 2009 kl. 00:00

I november 1978 samlet verdens mektigste finanstopper og tidligere regjeringsmedlemmer seg for å diskutere potensielle trusler mot menneskeheten. Vitenskapsmenn mener nemlig å ha funnet indikasjoner på at jordens eksistens står i fare, og at året 2012 kan ende med slutten på alt.

Milliarder av kroner ble ifølge av videoen nedenfor satt av til stiftelsen The Institute for Human Continuity, som i det skjulte etablerte forskningssentere over hele verden.

I 2004 ble sjansene for jordens undergang satt til 94% av Dr. Frederic West og Dr. Satnam Tsuratani, og IHC har nå startet å samle personer som skal få hjelp til å overleve – for menneskehetens skyld. Organisasjonens målsetting er at slutten kun er begynnelsen.

Mange håper West og Tsuratani tar feil, eller at vi havner innenfor den mer hyggelige 6%-delen.

Les mer på IHCs offisielle nettsted.

Se også: Mira Craig: Jorden går under i 2012


Heldigvis er The Institute for Human Continuity-snutten angivelig laget av folkene bak filmen 2012, som nedenfor viser en smakebit på hvordan de tolker det meksikanske Maya-folkets langtidskalender, som brutalt og brått avsluttes fredag 21. desember 2012 klokken 11:11.

Blockbusterforsøket har norgespremiere 13. november, med John Cusack, Woody Harrelson, Thandie Newton, Amanda Peet og Oliver Platt i hovedrollene.

Selv om man ofte kan ta Wikipedia med en klype salt, vil noen puste lettet ut av nettstedets informasjon om det dramatiske årstallet.

Susan Milbrath ved Museum of Natural History i Florida mener det arkeologiske fellesskapet ikke har noe kunnskap om at verden vil gå under på dette tidspunktet. Sandra Noble, administrerende direktør for samme museum, dasker Hollywood i fjeset med følgende:

– Å gjengi 21. desember 2012 som en dommedag eller at det skal skje en kosmisk forandring, er fullstendig fabrikasjon.
Tyske Roland Emmerich, som tidligere har latt jordkloden henge i en tynn tråd med 10,000 BC, The Day After Tomorrow og Independence Day, står for regien.

Se også: Katastrofefilm med Kim Kardashian og Carmen Electra