Hopp til hovedinnhold
Jonas V har roen på musikk som er mat (NMG/G-Huset/Oslo Records)

Jonas V brekker ned UN666UTT for 730.no 💯

Jonas V – V for veteran.

Unge Jonas har i mange år kontinuerlig holdt det ekte, uten noen som helst desperate hitforsøk.

I dag slapp han albumet UN666UTT via NMG/G-Huset og Oslo Records, med bidrag fra Lars Vaular, Larsiveli, Martin Hazy, Angelo Reira, Palme, Basmo Fam og Hkon alias Haakon Tveit.

Settet har som ventet blitt solid, velprodusert håndverk.

Ingen Syden-beats for Jonas V, tjommi!

Bergenser brekker ned låt for låt. Sett på skiven og les hva Jonas V forteller til 730.no nedenfor.

V for vittig.

 

«Livsstil»

En klassereise som handler om det gode liv. Kanskje med en litt mørk undertone, men aldri dyster. Jeg følte det var noe herskapelig med pianoet i beaten – av P-P-P-Palme – som inspirerte meg til billedbruken i teksten. Vi drikker champagne og bader og røyker lalala. Bare meg og «hun», som seff er en superdigg dame. Det er en livsstil, baby!

«Hevvi i spillet»

Denne ble til første gang jeg var i studio med Basmo. Vi fikk god kjemi fort og gjorde en skisse på hele låten – hvor jeg også sang refrenget. Vi stresset ganske lenge med å få det til å sitte skikkelig og jeg ble egentlig aldri helt fornøyd. Noen dager senere var Lars hjemme hos meg og jeg viste han låten. Han sa når refrenget kom at «du synger bedre»… Jeg husker jeg først tok det som et kompliment og tenkte at han mente jeg hadde blitt bedre til å synge og at det kanskje ikke var så verst likevel. Men det han mente var at det ikke var så bra haha. (les: vokalen i refrenget) og at jeg kunne synge bedre. Vi kom fram til at han kunne ta det i stedet. Det ligger mer i hans naturlige stemmeleie, pluss at det passet jo perfekt mtp tittelen og tematikken; to tungvektere i spillet. Ja, jeg er faktisk så hevvi at jeg får Lars Vaular inn bare for å synge refrenget mitt 🙂

(NMG/G-Huset/Oslo Records)

(NMG/G-Huset/Oslo Records)

«Extra»

Låten handler om å gjøre det lille ekstra. For å få de damene som er litt ekstra. Man må ofte ha en ekstra telefon og det kan bli litt ekstra stress. For det er mange slanger og fake bitches der ute. Og de damene som er verdt å samle på de ringer ikke lenger, og sender ingen hjerter. Den er en ganske melankolsk låt, haha, men den banger hevvi også da! Produsert av Hkon.

«Policy»

Dette er et resultat av en typisk senkveld-session. Altfor god stemning i studio og guttene i storstøtet. Tittelen og refrenget er inspirert av en samtale jeg hadde med Angelo om en rapper han hadde vært i studio med som tok litt for mye plass og var litt for glad i å høre sin egen stemme. Sånne folk må roe seg, mente Trond (Angelo). Det er «policy»: Du går ikke i studio med noen for å overdøve de og bare presse frem egne visjoner. Eksempler på andre ting som er policy er å alltid ha god røyk og aldri snakke med politi. Angelo kommer alltid med den beste slengen og av og til må jeg bare appropriere. Føler det må være lov… Siden det er meg 🙂 Og så er han jo med på låten da. I aller høyeste grad også. S/o til Angelo Reira. Tuuung spiller. Beaten ble til på spotten og er et samarbeid mellom Hkon og en kompis som heter Welat som har vært med på mye annet bra materiale som kommer til å dukke opp etter hvert!

«Uber Black»

Jeg lurer på om dette er det første jeg gjorde med Palme. Uansett fra en tidlig session. Palme sier pianoet i beaten er inspirert av en sang fra Nintendo 64-spillet Golden Eye, haha. Den ble til på en tid hvor jeg tok mye Uber Black i Oslo. Og jeg var som oftest full når jeg gjorde det, seff. Etter vanlig Uber ble forbudt var det fortsatt lov å kjøre Uber Black fordi dette ble sett på som en limousin-tjeneste. Og fordi Uber baserer prisene på tilbud og etterspørsel var det ofte like billig som en vanlig taxi. Da er det jo en no-brainer og heller pulle opp i en S-klasse eller en Jaguar XJ. Hazy leverer et av de beste versene jeg har hørt fra han og jeg fikk det samme kvelden som jeg sendte han låten. Straight savage!

«Lukter dop»

Dette er min personlige favoritt fra albumet. Hør det andreverset… «Hon e lett å lese, legger som en åpen bok / det e min Bibel og hon stønner som et bønnerop» Komman, sønn! Bars i fleng her. Den ble til på bakrommet til et fliselager i Bergen, haha. En kompis i bandet til Petter Beyer, Kjært Barn, hadde fått studio der og lurte på om vi ville komme og sjekke det ut. Han spiller også bass på låten. Erik Skarsbø heter han. Utrop til han og utrop til Kjært Barn!

«Med vilje»

Jeg føler at denne oppsummerer albumet og sounden. Ufordragelig beat. Respektløs rapping. Den handler om å være best og for å være best må man nødvendigvis tråkke på noen tær. Sorry, not sorry :/ Duuuum beat av Palme.

«Systemet»

Om å være på utsiden. Jeg trenger ikke å være en del av systemet deres, jeg har mitt eget. Og hvis du har problemer med det – si ifra, eller dø med det. Samme for meg 🙂 Denne er laget på hytten på Geilo. S/o til Knuts hyttegrend på Kikut!

«Ok ok»

Denne er fra første session jeg hadde med Veli. Han hadde perm fra Tyrili og vi tok oss et aldri så lite perm-party i studio hos Oslo Records 🙂 Vi fant kjemien kjapt på denne grimey tingen fra Palme. Tematikken er vel egentlig bare straight up flexing. Folk er stor i kjeften, ok ok, vi ser deg – og høyner! Vi lager filmer, fuck din Snap-story. Stay tuned for mer fra denne killer komboen!

«Stikker ut»

Også laget på Geilo. Den handler om å stikke ut – noe vi alle savner sårt i disse dager! Samt å stikke seg ut…. Og rumper som stikker ut 🙂 Rett og slett den gode gamle formelen. Sex, drugs’n rap-music, ispedd litt «min gjeng er fetest, din er lame». Faen, som jeg savner å stikke ut på en skikkelig kule med gjengen nå!

#FlashbackFriday-banger fra 2014 med Jonas V og Petter Beyer:

PS:

Norsk musikk som blir fremført live fra scenekanten irl er kanskje truet i en god stund fremover. Jamfør helsedirektørens seneste spådom. Nye norske sanger blir det lell.

730.no serverer et selektivt utdrag fra dagens slipp fra kongeriket Norge: Se her!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer