Hopp til hovedinnhold

Jonas Alaska gjenskaper 90-tallet i sin nye video

COMING NEVER TO A THEATER NEAR YOU (LAVAFILM)


Den nye videoen til Jonas Alaskas nye singel «Summer» ser ikke så ny ut. Snutten byr på klassisk 90-tall, med blant annet MSN Messenger, Hanson-plakat på veggen, ølflasker i sokker, sprit i Solo-flaske i JanSport-sekken, Fruit of the Loom-genser, sånn teit, stram plastikkhalspynt, CD-brenning og røyking inne. (Timberland-boots og G-Shock-klokker gjelder vel fortsatt.)

– Tanken bak videoen er å formidle alle følelsene, dramatikken, forelskelsen og skuffelsene man som regel var innom i ungdomstida, sier Jonas Alaska om videoen, laget av
Ida og Andreas fra Pudder Agency og Lavafilm.

– Ideen var å gå for en Fucking Åmål-estetikk siden det er den tiden jeg forbinder med mine mislykkede forelskelser, etc. Vi ville at videoen skulle fremstå litt som en trailer til en ekte spillefilm.

– Å spille inn videoen var veldig artig. Har ikke laget en video før hvor vi måtte caste folk. Ungdommene som spiller i filmen var helt rå, det eneste jeg angrer på er at vi ikke hadde mikrofon på seg siden de hadde manus og var helt sinnssykt bra, forteller singer-songwriteren.

Selv spiller Jonas den litt eldre kule kisen som kjøper øl til kidsa… og (ødeleggelsesalarm) stjeler drømmedama.

– Jeg derimot var så flau og pinlig i mine små innhopp i filmen. Jeg bare rødma og stokka til så det var de tagningene vi måtte bruke mest tid på. Den scenen hvor Klara tar håret mitt bak ørene spsielt. Jeg bare rødma og lo. Lava Film var så proffe og har jobba så bra for å få til denne videoen, jeg bare svingte innom noen timer her og der mens de har stått på i ett kjør.

«Summer» er produsert av Erlend Mokkelbost (JR Ewing, Montée) 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer