Hopp til hovedinnhold
Joker 2 joaquin phoenix folie deux lady gaga
Kul og klin gal kis (Warner Bros.)

Joker: Folie à Deux med Joaquin Phoenix – første sniktitt med Lady Gaga!

Joker: Folie à Deux alias Joker 2 skjer.

OPPDATERT 15. februar: Manusforfatter Todd Phillips feiret valentinsdagen ved å dele nok en titt på Joker: Folie à Deux. Nærmere bestemt deler han det første bilde av Lady Gaga i rollen som antas å være Harley Quinn. Gaga har tidligere jobbet med Todd i A Star is Born, som sikret henne en Oscar-nominasjon for beste kvinnelige skuespiller i 2019. Kanskje Joker: Folie à Deux blir den som sikrer henne seieren? Filmen har planlagt premiere 4. oktober 2024.

Lady Gaga Joker- Folie a Deux Joaquin Phoenix Harley Quinn forste titt

Lady Gaga og Joaquin Phoenix i Lady Gaga Joker – Folie a Deux (Warner Bros.)

OPPDATERT 12. desember: Innspillingen er i gang! Regissør og manusforfatter Todd Phillips deler nå det første bildet fra Joker-oppfølgeren Joker: Folie à Deux med Joaquin Phoenix og Lady Gaga i hovedrollene 🃏 På sniktitten ser vi den eksentriske jokeren ligge i bar overkropp mens han blir barbert. Tilsynelatende bak lås og slå, eventuelt hos en salong med elendig Yelp-rating. Se mer om filmen nedenfor.

Første titt på Joker: Folie à Deux aka Joker 2 (Warner Bros.)

I andre Joker-relaterte nyheter: Samtidig som Gaga nå lager DC-musikal har den allsidige popstjernen fått sin første store hit på noen år. Uten å prøve! Og låten er langt fra ny – «Bloody Mary» (produsert av Paul Blair og Lady Gaga) ble aldri lansert som singel. Men du vet, TikTok. Albumsporet fra Born This Way (2011) er nå en av klodens mest populære med over 2,5 millioner streams i døgnet. Det kan hun takke fans av Wednesday for. Sangen er ikke med Netflix-suksessen, men etter at én dyktig fan laget en TikTok med Wednesday som danser til en «Bloody Mary»-remix har sporet gått viralt. I løpet av noen få uker har det blitt laget over 1,7 millioner videoer til «Bloody Mary» med smurfestemme.

Les mer om Joker – Folie a Deux nedenfor.

 


OPPDATERT 4. august: Ordet på Hollywood-gatene var sanne. Lady Gaga skal være gal sammen med Arthur Fleck i Joker. Som Dr. Harleen Quinzel alias Harley Quinn? Gaga bekrefter at hun blir med i filmen via snutten med musikal-vibe nedenfor. (Håper hun synger «Joker Face».) I videoen, hvor vi hører Jokers latter, spilles Fred Astaire-svisken «Cheek to Cheek» som Gaga covret med Tony Bennett. Etter å ha tatt mye fra Martin Scorsese-klassikeren Taxi Driver i Joker 1, skal regissør og manusforfatter Todd Phillips nå trolig forsyne seg fra Martin Scorseses musikalske drama New York, New York. Den kom ut i 1977; året etter Taxi Driver.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 730.no (@730no)

(Sveip ovenfor for kjapp Gaga/Joker-meme.)

Barbie-aktuelle Margot Robbie har spilt Harley Quinn tre ganger i DC Extended Universe; I Suicide Squad, Birds of Prey og The Suicide Squad. Det blir spennende å se hvordan Lady Gaga kommer til å se ut i rollen. Hun har i alle fall passende ansikt. I HBO Max-animasjonsserien Harley Quinn spilles hun av Kaley Cuoco.

Lady Gaga Harley Quinn Joker 2 Joaquin Phoenix Joker Folie a Deux

Margot Robbie som Dr. Harleen Quinzel alias Harley Quinn (DC/Warner Bros.)

OPPDATERT 3. august: DC Films og Warner Bros. forteller i dag at Joker: Folie à Deux (galskap for to) får premiere 4. oktober 2024. Som er altfor lenge til… Men fans av den første filmen kan trøste seg med at en oppfølger egentlig ikke skulle skje. Joaquin fikk 4,5 millioner dollar for Joker og sa at han ikke ville gjenta rollen. Men filmen kostet 60 millioner dollar og spilte inn over 1 milliard dollar på kino ❗️ Et slikt regnestykke gjør at Warner Bros. MÅ ha en oppfølger. For å få Joaquin tilbake som Arthur Fleck i Joker: Folie à deux måtte de gange honoraret hans noen ganger. Joaquin får nå 20 millioner dollar (194 millioner kroner) for turen tilbake til Gotham City.


Les den opprinnelige saken nedenfor.

Joker 2 Joaquin Phoenix Joker Folie a deux Arthur Fleck

(DC Films/Warner Bros.)

Todd Phillips deler bilder av manuset, hvor tittelen er Joker: Folie à Deux, og et bilde av Joaquin Phoenix som leser det.

Todd og Scott Silver er igjen forfatterne. Manuset er datert 18. mai, men Joaquin har trolig lest det for en stund siden. Til tross for at han ikke offisielt har bekreftet dette.

Det var opprinnelig ingen planer om en Joker 2. Det er dog utenkelig at Warner Bros. vil godta at en film som spiller inn over 1 milliard dollar på kino ikke får en oppfølger.

(Hei, det er altså ikke bare Marvel som klarer å bikke 1 milliard dollar på kino med tegneseriekarakterer. DC klarte det også med Aquaman.)

Dessuten fikk«superhelt»-filmen 11 Oscar-nominasjoner, inkludert beste film.

Joker 2 Joker Folie a deux Joaquin Phoenix Arthur Fleck

Manuset til Joker Folie á Deux (Instagram/toddphillips)

Joaquin vant Academy Awards-prisen for beste skuespiller for rollen som den ikke helt friske, blodtørstige anarkisten Arthur Fleck.

Islandske Hildur Guðnadóttir vant for beste musikk. Hun komponerte musikken i forkant av filmingen, basert på manuset, og verkene hennes ble brukt under innspillingen.

Joker 2 Joaquin Phoenix Joker Folie a deux Arthur Fleck

Joaquin Phoenix varmer opp til en ny runde som Arthur Fleck (Instagram/toddphillips)

Todd Phillips er snedig med tittelen Joker: Folie à Deux.

Betegnelsen folie à deux er en mental lidelse som deles av to eller flere personer. Vanligvis familiemedlemmer eller noen som står en nær. (Harley Quinn?) Samtidig som det klinger bra som Joker 2.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 730.no (@730no)

Les også: Martin Scorsese skjønner ikke hvorfor han bør se Joker

2019-filmen har også med blant andre Berlin-fødte Zazie Beetz (FX-serien Atlanta, Netflix-serien Easy) og ledge Robert De Niro. Sistnevnte er neppe med i Joker: Folie à Deux #foråsidetsånn

Fun fact: Joker er den første filmen med R-rating (aldersgrense 17 år) til å spille inn 1 milliard dollar.

Apropos DC-filmer med kolossal suksess: The Batman spilte inn 770 millioner dollar på kino totalt.

Les også: Er mystiske [spoiler] med i The Batman 2?

Les mer