Hopp til hovedinnhold
PIRATES OF THE CARIBBEAN 5: ESPEN OG JOACHIM VENTER (CARL CHRISTIAN RAABE/NORDISK FILMDISTRIBUSJON)

Johnny Depp og Disney lar Kon-Tiki-gutta vente

PIRATES OF THE CARIBBEAN 5: ESPEN OG JOACHIM VENTER (CARL CHRISTIAN RAABE/NORDISK FILMDISTRIBUSJON)

I mai 2013 valgte Johnny Depp, Disney og produsent Jerry Bruckheimer regissørduoen bak Oscar-nominerte Kon-Tiki – Joachim Rønning og Espen Sandberg – til å gjøre Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales. Men ifølge Deadline
sier Disney-sjef Bog Iger at den femte delen av blockbuster-serien ennå ikke har fått grønt lys.

Etter at de regissørene ble knyttet prosjektet sa Johnny at han trengte tid før han igjen tok rollen som kaptein Jack Sparrow, og i år har han jobbet med seks andre filmer, blant annet Alice in Wonderland: Through the Looking Glass og det Christopher Nolan-produserte sci-fi-eventyret Transcendence, som har premiere i neste måned.

Det ville være særdeles snodig om Disney velger å ikke «grønnlyse» en ny runde med Karibien-sjørøverne. Den forrige, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, ble en suksess, til tross for at den er absurd dårlig. Filmene har spilt inn over 30 milliarder kroner.


Espen og Joachim kjeder seg dog ei: De to barndomsvennene fra Sandefjord jobber med Netflix-serien Marco Polo, som skal filmes i Malaysia. Gutta har tidligere vært knyttet til filmen Spectral, som ble beskrevet som en «overnaturlig Black Hawk Down», hvor Ghostbusters-aktige soldater bekjemper onde spøkelser i New York. Prosjektet gikk videre til reklamefilmregissør Nic Mathieu.

Den norske filmduoen Hollywood-debuterte i 2006 via Bandidas med Penelope Cruz og Salma Hayek.

PENELOPE OG SALMA I ESPEN OG JOACHIMS BANDIDAS (FOX)
 
Se også: FREDAGSFJAS: Jakob Oftebro fra Kon-Tiki

Nyeste saker fra 730.no

Les mer