Johnny Depp er ekte gangster

6. des 2008 kl. 00:00
JOHNNY DEPP I PUBLIC ENEMIES (UNIVERSAL PICTURES)
Blir det en gangsterrolle som gir Johnny Depp hans første Oscar?
Sjefene for gullstatuetten likte hans blodige innsats i fjorårets Sweeney Todd: The Demon Barber Of Fleet Street, men det ble med nominasjonen.

Den populære 45-åringen tolker også en villmann i sin neste film, Public Enemies, som har fått barbert bort America’s Greatest Crime Wave And The Birth Of The FBI fra arbeidstittelen.

Depp spiller John Dillinger, som på 30-tallet ble verdensberømt for sine flashy bankran i USA, mens Christian Bale, best kjent som Batman, er Melvin Purvis, FBI-agenten som skal stoppe ham.

Public Enemies får ikke premiere før i juli, men selv om den ikke er fullstendig ferdig, har filmen hatt diverse visninger.

Ordet på gatene er at Johnny Depp gjør en usedvanlig god figur, og at det nesten er en ny Heat, nyklassikeren fra Al Pacino og Robert De Niro fra 1995.
Kanskje ikke så overraskende, ettersom den kommende gangsterfilmen også er regissert av Michael Mann.

Dillingers kjæreste spilles av franske Marion Cotillard, som i fjor vant Oscar for rollen som Édith Piaf i La Vie En Rose (til tross for at filmens dialog er på fransk), mens Stephen Dorff er Pretty Boy Floyd, gangsteren som fikk mange journalister på sin side grunnet sjarm og stil.

Video og bilder: Christian Bale i Terminator Salvation.

I disse dager er Johnny Depp på jobb med sin favorittregissør, Tim Burton. Etter blant andre Edward Scissorhands, Sleepy Hollow, Charlie And The Chocolate Factory og fjorårets søte skrekkmusikal, skyter radarparet nå Alice In Wonderland.
Den australske 17-åringen Mia Wasikowska har rollen som piken som ender i en fantasiverden, mens Johnny er figuren Mad Hatter. Eventyret kommer på kino i 2010.

Spoiler alert for Public Enemies:

Dokumentar om John Dillinger – del 1:


Dokumentar om John Dillinger – del 2:


Robert De Niro og Al Pacino i 2008 ble ikke Heat 2.