Hopp til hovedinnhold
johnny depp amber heard verdict 2022 dommen jury
Johnny Depp og Amber Heard (Mike Marsland/WireImage)

Johnny Depp vs. Amber Heard – juryen har tatt sin avgjørelse

Shitshow-sirkuset Johnny Depp vs. Amber Heard når en foreløpig konklusjon.

Juryen har tatt sin avgjørelse. Det er ventet at dommeren Penney Azcarate vil annonsere utfallet om noen få minutter.

OPPDATERT: Juryen er enig med Johnny Depp om at avisinnlegget til Amber Heard medfører ærekrenkelse. De mener at skuespilleren skal få til sammen 15 millioner dollar. Grunnet en regulering i lovverket blir dommen i praksis 10,35 millioner dollar ifølge dommeren. (Søksmålet hans er på 50 millioner dollar.) Amber saksøkte Johnny for ærekrenkelse etter at han anklaget henne for å ha diktet opp en historie for politiet under ledelse av hennes advokat. Amber vant søksmålet og får tildelt 2 millioner dollar. Dermed skylder hun eksen 8,35 millioner dollar. Det er ventet at Amber vil anke. Det kan dog tenkes at Johnny og Amber kommer til en enighet utenom en eventuell ny rettsak, hvor hun kanskje slipper å betale den fulle summen.

(Tror du jurymedlemmene klarte å holde seg nøytrale? Eller kan noen av dem ha sett et par de av tusenvis av YouTube- og TikTok-snuttene med feilinformasjon om rettsaken?)

Johnny Depp er lykkelig over utfallet.

– Juryen ga meg livet tilbake. Jeg er virkelig ydmyk, sier han i etterkant av kjennelsen. Til tross for seieren, gjenstår det å se om han blir booket av Disney og andre store filmstudioer til blockbustere fremover, eller om han vil måtte lage mindre, mer karakterdrevne filmer.

Amber Heard er forferdet.

– Skuffelsen jeg føler i dag er ubeskrivelig. Jeg er sønderknust over at fjellet med bevis ikke var nok mot den uoproporsjonale store makten, innflytelsen og påvirkningen av min eksmann, sier hun.

– Jeg er enda mer skuffet over hva denne dommen betyr for andre kvinner, legger Amber til.

– Dette setter oss tilbake til en tid da en kvinne som sa ifra og uttalte seg kunne bli offentlig skampåført og ydmyket. Dette tar tilbake tanken om at vold mot kvinner skal tas på alvor.

johnny depp amber heard verdict 2022 dommen jury 730no norge

Rettsaken til Johnny Depp og Amber Heard i Fairfax County i Virginia startet 11. april

OPPDATERT: Johnny Depp deler brevet nedenfor, tilsynelatende skrevet på skrivemaskin.

«Helt fra begynnelsen var målet med å fremme denne saken å avsløre sannheten, uavhengig av utfallet. Å snakke sant var noe jeg skyldte barna mine og alle de som har vært standhaftige i deres støtte til meg. Jeg føler fred ved å vite at jeg endelig har oppnådd dette», skriver veteranen. Han avslutter ved å si at det nå bare kommer til å gå oppover med ham og at «et nytt kapittel har endelig begynt». Les hele brevet nedenfor.

Se også: Datteren til Johnny Depp teamer opp med Renate Reinsve: Les mer

johnny depp amber heard verdict 2022 dommen juryJohnny Depp letter 2 instagram Amber Heard

Søksmålet til Johnny Depp skyldes 2018-innlegget til Amber Heard i The Washington Post om mishandling.

Tittelen er «I spoke up against sexual violence — and faced our culture’s wrath. That has to change». Hun nevner ikke Johnny, men han mener at innlegget hennes har gjort at han har mistet filmroller verdt flere hundre millioner kroner. Derfor krever han 50 millioner dollar (470 millioner kroner) fra eksen.

johnny depp amber heard verdict 2022 dommen jury 730no norge

Rettsaken mellom Johnny Depp og Amber Heard i n April 11 i Fairfax County i Virginia startet 11. april. De representeres av henholdsvis advokatene Camille Vasquez og Ben Rottenborn

Tracey Jacobs – Johnny Depps profilerte agent i 30 år – vitnet og sa at stjernen selv ødela sin karriere via «uprofesjonelle oppførsel». Agenten fortalte at hun to ganger måtte reise fra Los Angeles til Australia i 2015 mens han filmet Pirates of the Caribbean 5 fordi han var nesten umulig å jobbe med.

Joachim Rønning, Johnny Depp og Espen Sandberg (Disney)

Joachim Rønning, Johnny Depp og Espen Sandberg (Disney)

Denne femte Jack Sparrow-filmen – Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales alias Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge – laget Johnny med Joachim Rønning og Espen Sandberg. De norske regissørene har ikke vitnet.

Skuespillerens nåværende agent Jack Whigham bekrefter klientens uprofesjonalitet. Han mener at dette skyldes misbruk av alkohol og dop, og at Johnny romantiserer dopkulturen.

Da Rolling Stone besøkte Johnny Depp i London i 2018, var det tydelig at ikke alt var på stell. Les saken her.

Amber Heard hevder at søksmålet til Johnny har gjort at hun har fått færre tilbud som skuespiller, og at rollen hennes i Aquaman and the Lost Kingdom kuttes på grunn av svekket omdømme.

En av filmprodusentene sier at dette ikke stemmer. Les mer her.

johnny depp amber heard verdict 2022 dommen jury 730no norge

Johnny Depp og Amber Heard i 2016 (Getty)

Den nyeste filmen til Johnny, som fyller 59 år i neste uke, er Minamata fra 2020, basert på romanen med samme navn.

Amber Heard, som fylte 36 år i forrige måned, var nylig aktuell i Stephen King-miniserien The Stand med svenske Alexander Skarsgård og problematiske Ezra Miller.

Les også: Kate Moss sier at Johnny Depp aldri dyttet henne ned trappen, slik Amber Heard hevder

Nyeste saker fra 730.no

Les mer