Hopp til hovedinnhold

John Legend til 730.no: – Kjæresten min er ikke så norsk

JOHN LEGEND GJESTET NORGE IGJEN (SONY)

Det er lenge siden John Legend ble en norgesvenn, og det er ikke rart han elsker oss; Det lange kongeriket var det første landet hvor han fikk en førsteplass. 

30-åringen fra Ohio gjestet Oslo på nytt denne måneden, nå med sitt tredje album Evlover i kofferten. Men hans norske kjæreste, modellen Chrissy Teigen, ble ikke med. 

Eller «norske». Moren er thailandsk, og pappa Teigen er ikke akkurat fra Norge.

Vel, hun er vel bare delvis norsk, sier John da 730 stiller spørsmålet han visstnok har fått et par ganger før under sitt norgesbesøk :)))

Jeg tror ikke hun har noe forhold til familien sin her i Norge. Faren er født i USA, men foreldrene hans er norske… Haha, men folk i Norge elsker tydeligvis å snakke om at hun er norsk.

En annen europeisk jente som John Legend har investert mye tid i, er Estelle fra London. Den noen ganger rappende sangeren er signert til hans etikett, og vant Grammy for sin internasjonale gjennombruddsingel «American Boy», som gjestes av Kanye West.

– Ja, det er gøy med Estelles suksess. Jeg tror hennes musikk fungerer bra i USA delvis fordi hun spilte inn platen med mange amerikanske låtskrivere og produsenter. Det lyder universalt.

– Amy (Winehouse) har gjort det bra i USA, mens Robbie (Williams) ikke har fått den samme koblingen til det amerikanske publikumet som det britiske, men det er nok fordi hans musikk er veldig britisk pop.

John forteller at de nå begynner å spille inn Estelle neste album, og han mener hun kan gjøre det enda bedre, til tross for å allerede ha vunnet Grammy-prisen.

– Estelle etablerte seg med den første singelen, men jeg føler ikke at folk kjenner henne. Mange kjenner til «American Boy» uten at de vet hvem Estelle er eller hvordan hun ser ut.

Noe musikeren, sammen med mange andre, syns var mindre stas, var New York Posts illustrasjon av en gal ape som angivelig skal være Barack Obama. En tegning sangeren er skråsikker på at den konservative avisen, som eies av den mørkeblå mediamogulen og Fox News-eieren Rupert Murdoch, trykket som en rasistisk vits.

Resultatet ble et leserinnlegg fra John, som han sier han skrev på et kvarter. (Brevet kan du lese her.)

– De jeg har snakket med syns det var bra at jeg skrev det jeg skrev. Jeg er ikke er fyr som roper rasisme hver gang jeg ser rasisme. Det er ikke min greie, det er ikke min jobb. Men jeg ville ikke at dette bare skulle komme fra de politisk aktive, folk man forventer at skal si noe.

Han har fått kritikk for å mene at avisen burde boikottes på grunn av tegningen, men er ikke enig i at det er å gå for langt.

– Jeg har ikke sagt at man trenger å boikotte alt Rupert Murdoch og hans News Corp eier, men det gjør meg ikke noe om folk gjør det. Jeg har fortsatt en Myspace-konto, selv om det er News Corps nettsted, men bruker den aldri selv, det er det musikkselskapet mitt som styrer med.

– Det er ikke big deal for folk å ikke å kjøpe New York Post. Det er ikke noe dramatisk, det er en enkel sak. Man kan heller kjøpe andre aviser. 
– Jeg tror de bevisst trykket tegningen for å såre, og en boikott er en passende lærepenge. Fuck’em! De sa fuck you, nå får de fuck you tilbake. 

Video: OutKast-halvdel og Mary J. Blige booster Barack Obama

Nyeste saker fra 730.no

Les mer