Hopp til hovedinnhold
VI HAR ANONYMISERT JODLEREN (KOMMENTAR NR. 1), EN KVINNE BOSATT I OSLO (SKJERMBILDE)

Jodel-oppdatering avslører anonyme brukere

Tyske Jodel ble startet i 2014 som en plattform hvor studenter kan diskutere pensum på en enkel og effektiv måte. Etter det 730 erfarer er det dog flere anonyme brukere som misbruker tjenesten ved å dele påstander uten forankring i virkeligheten. 

Det siste døgnet har flere opplevd at kommentarer publiseres under fullt navn, til tross for at tjenesten egentlig skal være anonym. 


Feilen ser ut til å ramme tilfeldige brukere, og skal ha oppstått da Jodel i går slapp sin seneste versjon (Jodel 3.97), en oppdatering som i utgangspunktet bare skulle fikse bugs og gjøre små forbedringer. 

I et eksempel sendt til 730 er OJ (trådstarter) fortsatt anonym, men den første kommentaren ble publisert med fullt navn og telefonnummer. 


VI HAR ANONYMISERT JODLEREN (KOMMENTAR NR. 1), EN KVINNE BOSATT I OSLO (SKJERMBILDE)

Jodel har nå trukket tilbake oppdatering 3.97, som skal ha hentet sensitiv informasjon om brukerne fra betalingstjenesten Vipps. 
Den tyske grunnleggeren, The Jodel Venture GmbH, sier i en pressemelding at de jobber med å korrigere feilen og at de til uken vil sende en unnskylding til brukere som har fått navnet sitt vist. Jodel sier at de møter teknikere hos DNB ASA i Oslo på mandag for å finne ut hvorfor databasene til Vipps og Jodel har blitt sammenkoblet. 
Flere slettede Jodel-innlegg skal også ha blitt publisert på nytt, med brukernes fulle navn og telefonnummer. Jodel oppfordrer brukere til å gjennom og kontrollere at alle sine tidligere poster er slettet. 
Datavernskandalen kommer få dager etter
Facebook-avsløringene som har ført til at flere selskaper har trukket seg fra plattformen. 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer