Joakim Kleven får hjelp av 120 norske influencere i sin nye musikkvideo: – Det er sexy å bruke stemmen til noe viktig!

20. mar 2019 kl. 11:13

Emma Ellingsen, Emir, Anders Gran og Sophie Elise stiller for Joakim (Skjermbilder)

I dag går en drøm i oppfyllelse for Joakim Kleven.

Mange ble først kjent med Joakim via venninnen Sophie Elise, andre via Annijor og den viktige dokumentarserien Sweatshop. De litt eldre av dere husker kanskje Joakim fra en helt annen blogg – nemlig 730.no <3

Vi skrev nemlig om Joakim for første gang for nesten 9 år siden. Tiden flyr!! Da var Joakim Kleven 17 år og hadde laget en musikkvideo vi videresendte til Ray Kay – se ønskereprise her.

Siden den gang har flinkisen blitt en aldri så liten influencer selv, og i dag presenterer han et prosjekt han har drømt om i mange år.

– Konseptet heter Generation 2.0, og er en plattform som retter seg mot ungdom fra 13 til 27 år, skriver Joakim til 730.

– Her skal man få en mulighet til å vise frem sitt talent – uansett hvilket. Her skal ingen «stemmes ut» – bare presenteres, løftes frem, og anerkjennes. Når du får anerkjennelse, så gir det selvtillit – og du tør kanskje bruke stemmen din mer….

– Jeg vil vise at det er kult å ha en sterk stemme, at det som er «sexy» er å jobbe hardt for drømmene sine, talentet sitt – og at det å ha et talent er så mye mer tilfredsstillende enn å spille på kropp og utseende. Jeg drømmer om å bygge «Generation 2.0» som en «talentbank» full av unge talenter her i Norge, der et eller flere talenter pr uke blir presentert på nettsiden og i sosiale medier. Anerkjennelse gir selvtillit og bevissthet om egenverdi.

For å skape blest rundt prosjektet har Joakim samlet over 120 norske stemmer, deriblant Ulrikke Falch, Emma Ellingsen, Sophie Elise Isachsen, Anders Gran, Kristine Ullebø, Anniken Jørgensen, Jennie Sofie, Piateed, Isabell Raad, Emir og halve Paradise Hotel Norge.

Se video:

Fortsatt forvirret? Her forklarer Joakim hva Generation 2.0 egentlig er:

Joakim, du har mange baller i luften – blir Generation 2.0 ditt hovedprosjekt i tiden fremover?

– Ja, definitivt! Generation 2.0 har vært drømmen min å skape i flere år og endelig er dagen her! Jeg har så lyst til å vise folk at det som er kult er å jobbe hardt for sine mål og sitt talent, bruke stemmen sin til noe viktig. Det er så mye mer sexy enn å spille på kropp og utseende. Det er på tide å løfte frem de som fortjener å bli sett, nemlig sett for å være anerkjent og flink til det man driver med, uansett hva det måtte være.

I musikkvideoen får vi høre deg synge. Er det noe du vil gjøre mer av?

– Jeg skal ikke bli noe artist med det første, men har jeg noe å fortelle, som jeg synes er viktig så bruker jeg den uttrykksformen jeg føler passer best til det jeg vil formidle. Jeg skrev faktisk teksten til «Generation 2.0» allerede i 2013, sang den til Mamma og begynte vi å gråte. Grunnen er at det lå så mye mer bak, jeg hadde nettopp kommet meg ut av spiseforstyrrelsen min og hadde en drøm om å skape nettopp Generation 2.0 allerede da. De siste årene har jeg brukt på å komme meg «opp og fram» i denne såkalte «bransjen», der jeg faktisk nå har fått en stemme. Nå vil jeg bruke den til noe viktig og riktig.

Helt drøyt at du klarte å samle så mange folk! Gratulerer. Skjedde det noe lol på settet?

– Faktisk helt overveldende å tenke på hvor mange som er med i videoen, om jeg har telt riktig er det totalt 125 personer med. Jeg synes det var veldig merkelig å ha regi, samt være foran kamera med 15 andre Paradise Hotel-deltagere der jeg får et anfall og spreller rundt på gulvet. Det er komisk å tenke på at jeg i det hele tatt turte å gjøre det, men FY FAEN for noen vakre bilder det ble om jeg får si det selv. Alle som har stilt opp har vært helt magiske å jobbe med! En drøm å filme alt!

Jo større stemme, jo større fallhøyde. Hva er dine tanker rundt påvirkning- og forbilde-debatten Sophie Elise står i sentrum av akkurat nå?

– Jeg tror nok alle som kjenner meg og som følger meg egentlig vet godt hva jeg synes om «kroppspress og utseendefikserings-debatten» etter at jeg la ut videoen min om spiseforstyrrelsen min. MEN uansett hvor ulike jeg og Sophie kan være på visse områder så er det viktig for meg å vise at man kan være veldig glad i noen selv om man ikke er enig i alt. Sophie er et godt menneske og jeg er stolt av mye av det hun har fått til.

«Alle har en stemme. Bruk den.» Hvis du må velge ut én hjertesak som er viktig for deg – hva er det?

Hvis jeg skal si noe konkret må det være tekstilindustrien. Etter å ha laget serien Sweatshop ble det definitivt min store hjertesak. Det er en helt grusom industri, det er rett og slett moderne slaveri. H&M er en forferdelig organisasjon.

Se også: Carina Dahl forteller 730 om Instagram-tabben og styret etter