Hopp til hovedinnhold
I fjor kom «Rød», nå er «Blå» ute. Får vi «Gul» i 2020? (Anders Skjetnemark)

– Det er en guttedrøm som går i oppfyllelse

Thomas Jones aka JNS har flere sider.

Noe som kommer frem via måten han jobber på – blant egne utgivelser finner Hamar-gutten fortsatt tid til å produsere for andre.

Multitalentet har produsert for rappere som Lars Vaular og R&B-sangere som Unge Ferrari, og selv kombinerer han gjerne sjangerne.

I fjor slapp JNS det mjuke albumet Rød, og i denne helgen er godgutten tilbake i god hip-hop-form via Blå

– Jeg er kanskje mest kjent for mange som R&B-produsent/artist, men utgangspunktet mitt har alltid vært hip-hop. Jeg ville gjøre et album som viser begge sidene av meg, og da ble resultatet et dobbeltalbum som var delt i to; RØD / BLÅ, sier JNS om utgivelsene.

Vi anbefaler begge.

JNS har produsert hele albumet selv. 

Blå er dog fyllt til randen av gjester; JR Writer fra The Diplomats, Larsiveli, Martin Hazy fra Dårlig Vane, Smidig (R.I.P.), Omar Noir, MachoMayne, Palme, Skip fra Snow Boyz, svenske Mhina og Organismen, 46Simmy og OnklP.

Hør Blå her, og se hva Thomas forteller 730 om låtene nedenfor:

«Dipset 05» ft. JR Writer

– 
Når man går direkte fra et R&B-album til et hip-hop-album var jeg keen på å markere dette riktig fra første låta av.

– 
I mine øyne er det få som kunne starte et album mer pompøst og stort enn Diplomats og jeg har lenge hatt lyst til å gjøre en låt inspirert av stilen deres. De har formet meg så mye som artist og produsent og jeg vet ikke helt hvor jeg hadde vært hvis ikke det var for musikken deres; de pompøse beatsene, Harlem-swagen deres, uttrykket var hardtslående og aggressivt men samtidig laidback og kontrollert.

– Originalt skulle Arif legge vers på den inntil JR Writer selv sa ja til å legge vers. Jeg føler på mange måter nå at en sirkel i livet mitt er komplett, det er en guttedrøm for meg i oppfyllelse både som produsent og artist å ha en av mine favoritter fra gruppa med. JNS i 2005 hadde besvimt tror jeg :O«Velge/vrake» feat. Larsiveli

– Dette er siste låta jeg lagde til BLÅ.
 Låta kan tolkes både bokstavelig eller som en metafor. 
For meg er «shawty» en representasjon av cloutchasers eller folk som gav deg nei før men som nå skal være cool.
 Klassisk hip-hop-tematikk og fortsatt like aktuelt i dag som alltid.

– Når det er sagt er musikkbransjen en jungel hvor alle prøver å holde seg varme og vi er alle skyldige i å spille spillet på en eller annen måte for å klare oss.

 Larsiveli er en av mine fav rappere i Norge om dagen, alltid en ære å jobbe med dude, bo bo booom!

«Way up interlude»

– 
En bitteliten kunstpause av en outro…

«4:00» feat. Martin Hazy

– 
Denne beaten ble laget i en session med Britz men han endte opp med å passe på den da det kanskje ikke var helt hans greie.
Det er ikke helt typisk beat-valg til mitt artistprosjekt heller, men jeg fant fort formen og Martin Hazy vet jo hva klokka er bokstavelig talt på andreverset. Serifisert banger.

Fortsetter nedenfor

View this post on Instagram

Alt er Gucci, Alt er Polo👌🏻#livetkallerlevdet #polofiend

A post shared by JNS (@jns_msc) on«Snow Beach» feat. Smidig– Dette er en låt om rapdrømmene man har hatt siden tenårene og alle homies man har delt dem med.
 Vi har kommet en lang vei, men ikke alle er her lenger for å feire utrettelsene. Gjestevers fra vår homie for alltid, Smidig, R.I.P.

– Tittelen «Snow Beach» kommer fra Ralph Lauren-jakken som Raekwon sportet i Wu-Tang-videoen til «Can it be all so simple», beaten på slutten av «SB» er direkte inspirert av Wu-låta. Se opp for video!

«Tom Fetty» Feat Omar Noir

– 
Den eldste låta på albumet, jeg lagde denne da jeg holdt på med debuten min Takk for alt i 2017, siden da har jeg laget sikkert 4 nye versjoner av den,. Emir hadde først gjestevers på denne, også la Omar Noir gjesteverset som endte opp på låta i fjor.

– Tom Fetty er mitt alter ego som dukker opp når det er lønningsdag. «Jeg fyller opp min kopp som om jeg fyller år i kveld».

«P-Wing» feat. MachoMayne

– Idéen kom etter jeg hadde anskaffet meg en synth som emulerer lyden til en Super Nintendo. Jeg elsker gammel 16-bit tv-spill-musikk, og da ble det fort en leken affære.

– 
Linken mellom Super Mario og Polo Ralph Lauren er at de begge har en P-Wing, den ene får deg til å fly og den andre gjør deg fly.
 Machomayne liker også de tingene, så jeg spurte om han ville legge vers, resultatet ble fantastisk syns jeg 🙂

«LV» feat. Palme & Skip (Snow Boyz)

– Jeg lagde beaten en gang i 2018 og låta fanger godt mentaliteten min i livet på den tiden; den har forandret seg en del siden da, men det er jo the beauty of music..

– Meg og Palme go way back (sjekk ut shigoto fra 2015) så er alltid fett å ha med han og at rappet mer her enn vanlig. 
Skip la verset sitt etter vi hadde hatt session med Snow Boyz, han klikka helt her – elsker verset.

«Bounce» Feat Mhina

– Jeg traff Mhina på en låtskriver-camp i Sverige, og refrenget ble til på en fest vi hadde i studioet mitt der.
 Han bare jammet ut noen idéer, og siden da har vi fortsatt å jobbe sammen.

– Siden har låta blitt brukt i to norske tv-serier, Semester og nye 18, og den britiske YouTube-eren OhhMyDeezy gjorde en reaction hvor han elsket låta!

– Og alt dette kom ut av en så tilsynelatende tilfeldig session.

«Energi

»

Jeg skrev «Energi» i sommer da jeg var på nippet til å bli utbrent fra jobbstress. Det er uten tvil den mest emo og paranoide låta jeg har skrevet på flere år, den er kanskje litt dramatisk for meg når jeg hører den nå kontra da jeg lagde den, men jeg står for den.

– Majoriteten av folk er good peoples, men så har du også de som spiller dirty og som ikke vil unne andre suksess. Har møtt et par av dem, og det er dessverre en del av dem som kommer langt i dette landet.«Hundrelapp» feat. Organismen, OnklP & 46Simmy


Denne er for generasjonen min og dem vi så opp til. New York bounce og boom bap om du vil.
 Har min day one-homie 46Simmy på hooket, og to av mine fav skandinaviske rappere som banet vei for oss; Organismen fra Uppsala og legendariske OnklP legger avslutningsverset.

– Kunne gjerne tenkt meg å gjort mer musikk som dette i fremtiden – bars og harde beats går aldri ut på dato for meg.

Bonus track – «Kan vi» feat. Mhina

– Denne R&B-bangeren skrev jeg og Mhina etter videoshooten til «Bounce» i vinter, og den ble sluppet som B-side sammen med singelen. Inspirert av tidlig 2000-R&B som J. Holiday og Usher. 
Denne fikk ikke plass på Rød-vinylen, så da putta vi den som bonus på Blå. Enjoy!

Se også: Dutty Dior brekker ned sin nye utgivelse

Nyeste saker fra 730.no

Les mer