Hopp til hovedinnhold
Jessie Cave fra Harry Potter forteller om ubehagelig opplevelse fra settet
Jessie Cave er åpen om tiden i Harry Potter (Warner Bros.)

Jessie Cave fra Harry Potter forteller om ubehagelig opplevelse fra settet

Jessie Cave hadde det ikke alltid like lett under innspillingen av Harry Potter.

Selv om hun ikke er en av de mest sentrale karakterene i Harry Potter, husker vi nok alle den noe intense Gryffindor-jenta Lavender Brown. Hun var jo faktisk på et tidspunkt kjæresten til Ron Weasley.

I et intervju med The Independent åpner Jessie nå opp om at det ikke bare var fryd og gammen å spille Lavender i de mildt sagt populære filmene.

Jessie Cave spiller Lavender Brown i Harry Potter-filmene (Warner Bros.)

Jessie Cave forteller at hun gikk opp i vekt, og at det førte til at hun ble behandlet annerledes.

Intervjuet skjedde i forbindelse med slippet av 34-åringens første roman, Sunset, men det var naturligvis ikke til å komme unna noen spørsmål om tiden hennes i Harry Potter.

– Jeg la på meg en del etter at jeg gjorde Harry Potter, bare fordi jeg ikke sultet meg selv. Jeg vokste opp og det er bare sånt som skjer, sier hun.

Hun forteller videre at hun ble behandlet annerledes da hun returnerte for å spille i de to siste Harry Potter-filmene: The Deathly Hallows del 1 og 2.

– Jeg ble behandlet som om jeg var en annen skapning. Det var forferdelig, sier Jessie.

– Det var nok mer meg og min egen usikkerhet, da jeg visste at jeg ikke passet inn i samme størrelse. Det var ikke en tid hvor skuespillere var noe større enn en størrelse 8. Noe jeg var i de tidligere filmene, og nå var jeg en størrelse 12. Det var forferdelig, og det var en veldig ukomfortabel opplevelse, fortsetter hun.

Jessie Cave i 2009 (Fred Duval/FilmMagic)

Jessie forteller at hun følte seg usynlig som følge av vektoppgangen.

– Jeg følte meg utvilsomt usynlig da jeg gikk litt opp i vekt. Og siden da har jeg hatt merkelige problemer med vekt og jobb. Det er så fucked up, men det er bare sånn det er. Kvinner må håndtere det hele tiden.

Jessie legger ikke skjul på at filmbransjen kan være tøff og gå hardt utover selvsikkerheten.

–  Det er som å gå på én million første dater, og de går fantastisk, men så hører du aldri fra de igjen.

– Jeg ble uten tvil litt gal tidlig i tjueårene og tenkte at ‘men de sa at de likte meg og at jeg var perfekt?’, men så innser du at det er 100 andre jenter som er like gode, om ikke bedre, kanskje penere, tynnere, og perfekte for rollen, forteller hun.

Jessie forteller likevel at hun er glad for at det har ført til den hun er i dag.

– Hvis jeg hadde forblitt tynn – unaturlig, ulykkelig tynn – ville jeg trolig fått flere roller, og da hadde jeg ikke begynt å skrive. Da vet jeg ikke hvem jeg ville vært nå, for skriving er den jeg er. Jeg er nesten takknemlig for at jeg gikk opp i vekt, avslutter hun.

Jessie Cave ga nylig ut romanen Sunset (Instagram/jessiecave)

Se også: Johnny Depp-fans boikotter film i protest

Nyeste saker fra 730.no

Les mer