Hopp til hovedinnhold
Kjekkasen Jesse Metcalfe er kanskje mest kjent som gartneren i Frustrerte fruer (Paul Archuleta/Getty Images)

Jesse Metcalfe forklarer hvordan de filmer klinescener midt i en pandemi

COVID-19 kommer til å påvirke underholdningsbransjen i lang tid fremover.

Mange produksjoner er satt på pause, eller lages på måter som er drastisk annerledes enn hva vi er vant til. Som talkshowene som enten filmes hjemmefra, eller spilles inn i et nesten tomt studio uten publikum.

Andre fortsetter som før, men med økte sikkerhetstiltak.

For hvordan skal man egentlig sikre seg mot smitte på et filmsett hvor kroppskontakt er nødvendig?

Vi snakker ikke om porno (det er et kapittel for seg selv), men i «vanlige» filmer og serier hvor skuespillerne kysser og ikke holder en meters avstand.

Den Los Angeles-baserte skuespilleren Jesse Metcalfe skulle egentlig starte innspillingen av Ships in the Night: A Martha’s Vineyard Mystery i mars, men på grunn av pandemien ble alt satt på vent. 

Fem måneder etter har de endelig fått grønt lys, og innspillingen startet denne uken på en øy utenfor Vancouver i Canada.

(Canada har mye mindre smitte enn USA. Totalt har 124 000 kanadiere fått påvist COVID-19. I USA er tallet nå over 5,5 millioner.)

For nordmenn er Jesse Metcalfe mest kjent som John Rowland, den kjekke gartneren til Gabrielle Solis i Desperate Housewives aka Frustrerte fruer.

Jesse spilte også Miguel Lopez-Fitzgerald i kultserien Passions, samt tittelrollen i John Tucker Must Die med Sophia Bush, Ashanti, Brittany Snow og Penn Badgley.

Jesse Metcalfe og Eva Longoria i Desperate Housewives (ABC)

Ships in the Night er den tredje TV-filmen i rekken av Martha’s Vineyard Mystery-filmer fra den lettebeinte kabelkanalen Hallmark

Og som tittelen vår røpte for lengst: Det blir kyssing i filmen.

I et intervju med Variety sier Jesse at koronaviruset fører til mange nye rutiner. 

Før han fløy til Canada måtte 41-åringen testes for COVID-19 i Los Angeles. Så fulgte 14 dager i karantene – i tilfelle han hadde fått viruset i løpet av flyturen. Etter to ukers venting måtte han testes på nytt.

For å minimere sjansen for smitte kreves det at både skuespillere og crew holder seg på øya de spiller inn på, også på fritiden mellom opptak.

Før en kyssescene måtte begge skuespillerne igjen testes for COVID-19. 

– Og så bruker vi en spray på ansiktene våre som jeg antar dreper viruset. Og vi brukte et spesielt munnskyllevann etter kyssescenen, forklarer Jesse.

– Alle kan ha sin egen mening om det og effektiviteten av det, men det er definitivt gode rutiner rundt intimitet under filmingen, sier skuespilleren til Variety.

Jesse Metcalfe og motspiller Sarah Lind (Hallmark)

Jesse blir også spurt om rollen i Frustrerte fruer, som han beskriver som «alt han håpet det skulle være, og mer». 

Skuespilleren er usikker på om affæren mellom en voksen, gift kvinne og en tenåringsgartner ville blitt fortalt i 2020.

– Sannsynligvis ikke, fordi vi lever i en overfølsom verden nå, sier Jesse ærlig.

– Jeg det kommer mye godt fra denne kritiske, overfølsomme verdenen fordi vi retter et kritisk blikk mot problemer som må adresseres. Men jeg føler at når det er en bevegelse, så svinger pendelen noen ganger for langt i den andre retningen, og det tar tid før alt kommer tilbake til likevekt. Og vi er i et av de øyeblikkene nå, forklarer han.

Han er dog positiv til forslaget om en reunion, og foreslå at de kunne laget en spillefilm fra Desperate Housewives-universet slik Sex and the City gjorde. 

I ettertid ser han at han ikke var så strategisk i tiden etter Desperate Housewives

Han valgte flere lignende roller, men håper at han en vakker dag kan gjøre noe helt annet, slik John Travolta (Grease) gjorde med Pulp Fiction.

– Jeg er interessert i å gjøre så mange ting. Jeg vil produsere. Jeg vil regissere. Jeg vil lage musikk. Jeg vil gjøre alt. Men jeg tror regidebuten min er nært forestående, avslutter han.

Se også: Robert Pattinson-filmene rangert fra verst til best

Nyeste saker fra 730.no

Les mer