Hopp til hovedinnhold
(SANDRA MARIE KRISTIANSEN)

Jentene som pimper t-skjorta di

Som første norske band har The Shitsez laget sin egen kolleksjon for kleskjeden Carlings. Ikke bare selges de fire forskjellige t-skjortene i Norge, men de er tilgjengelig i hele Norden. Denne uken feiret jentene med kolleksjonsfest på Carlings Megastore i Oslo, fulgt av konsert med duoen selv på Gamla.

Vi må høre med jentene hvordan dette samarbeidet ble til.

– Først var det egentlig snakk om at vi skulle lage undertøy. Vi hadde lyst å lage truser og boxershorts med ting fra sangene. For eksempel ha «Kick It» på rumpa, forteller vokalist Caroline Ingeberg.

– Eller «Taking Out The Trash» er også ganske gøy å ha på rumpa, skyter Sirin Våge Corbacioglu kjapt inn.

– Ja, eller «Next Big Thing» foran hadde også vært veldig festlig, sier en engasjert Caroline, før hun fortsetter:

– Det var utgangspunktet. Da Jeanette sluttet i fjor fordi hun ble gravid, hadde vi allerede vært i dialog med Sirin om at hun skulle designe noen klær for oss.

– Da slo vi to fluer i en smekk egentlig, og fikk et samarbeid med Carlings. Så da ble det t-skjorter istedenfor boxershortser, som kanskje er like greit. Og det synes vi er veldig gøy, forteller Sirin.

I tillegg til sangtekstene har blant annet sterke farger, og uttrykket generelt i musikken inspirert kolleksjonen.

– Da jeg begynte å designe, så var det med tanke på at jeg skulle være stylist for bandet. Jeg hørte på plata konstant mens jeg satt og tegna, så det er egentlig uttrykket i musikken som har inspirert mest. Og jeg har prøvd å holde det så tro til konseptet som mulig.

– Ja, det er mye sterke farger og crazy stuff. Hvis vi skal sette noe navn på ting som kommer ut, så må det være noe vi står for fullt og helt, og det er det.

Jentene lover at dette er t-skjorter som alle kan bruke.

– Den sorte for eksempel er unisex, og de to tanktopsene kan funke på gutta også, mener Caro.

– Jeg har allerede sett folk på gata med t-skjortene, og det er helt sinnssykt. Da så jeg en gutt med den svarte, forteller Sirin.

Hør og last ned The Shitsez’ debutalbum:

Les mer