Hopp til hovedinnhold

Jentene hans er sprekere enn Kurt og Alejandro

X Factor-dommer Peter Peters, som er mentor for artister under 25 år, fikk mye dritt slengt etter seg for å ikke ha inkludert Elin Gaustad (21), som nå har endt opp med platekontrakt hos Peters’ kollega Jan Fredrik Karlsen.

Noe Madcon-sjefen synes er hyggelig, samtidig som han ikke angrer på valget sitt.

– Jeg skjønner veldig godt at det ble dårlig stemning, sier Peters til 730.no mens han tester sneakers hos Sole Service i Hegdehaugsveien.

– Hun ble en publikumsfavoritt blant seerne, men jeg har sett og hørt mer enn dem og sitter dermed på mer innsikt. Jeg gjorde valget mitt basert på dette.

Oslo-mannen legger til at han og JFK som oftest ikke deler samme tekopp. Alias ikke har lik smak.

– Karlsen representerer en annen musikkstil enn den jeg fokuserer på. Han har artister som Kurt og Alejandro, jeg jobber med blant andre Paperboys og Madcon, artister som er mer edgy og sprekere enn det Karlsen er interessert i. Men Elin har stort potensiale, hun ble jo nummer fem ut av 8000 stykker.

Dessverre for Elin har Peter mer tro på Pernille Øiestad (17) fra Nøtterøy, Rikke Lie (23) fra Ålesund, Gabrielle Leithaug (24) og Lise Mæland (19) fra Sandefjord.

Nei nei, PP er ingen kåtskalk. Hallo? Det er fullstendig tilfeldig at valget hans falt på fire jenter. Dessuten var Yosef og Tshawe med å velge dem ut.

Se også: Mira Craig:- Kødder, disser, krangler, flørter

Peter gir 730 et par stikkord om sine fire X Factor-piker:

– Pernille er helt rå. Da hun kom inn som 16-åring, tenkte jeg, jaja… Men så var hun siiiinnssykt god! Terningkast 6. En liten jente med enormt taltent. Jojo meets en ung Sissel Kyrkjebø.


– Rikke er en ekte singer-songwriter. Hun er utrolig god til å formidle følelser, en veldig emosjonell artist. Norah Jones meets Lykke Li.


– Gabrielle har spunky attitude. Det er vanskelig å sammenlikne henne med kjente artister, men la oss si Keyshia Cole meets Pink.


– Lise er en skikkelig R&B-diva. Jeg har lyst til å si Jennifer Hudson meets Beyonce, selv om det kanskje høres teit ut å si om en ung jente fra Sandefjord. Men hun har stemme! Da jeg hørte henne synge «If I were a Boy», tenkte jeg «hva i helvete skjer nå?». Latterlig bra.


Fredag kveld så det for øvrig skummelt ut for Lise, som endte i duell og ble «reddet» av JFK.

Peter Peters minner om at det er andre boller nå som livesendingene er i gang.

– Det startet med en koselig reality-tv-setting. Neste fase er fullstendig sirkus.

Se vinneren av Englands «The X Factor»

Bonus: Elin Gaustad, piken Peter Peters ikke ville ha, men som JFK signerte:


Nyeste saker fra 730.no

Les mer