– Jeg vil til Norge

23. mar 2009 kl. 00:00
CIARA ALIAS ALIAS CI CI ALIAS SUPER C (LAFACE/SONY)

I 2004 ble Ciara tenåringsstjerne via debuten Goodies, fylt med godsaker som suste oppover hitlister over hele verden. Den danseglade Atlanta-piken fikk en Grammy-nominasjon til dessert.

To år senere ble popstjernestatusen holdt vedlike med oppfølgeren Ciara: The Evolution, men selv om hun tok førsteplassen i hjemlandet, endte ikke platen som en internasjonal kioskvelter.

Etter mange utsettelser ser det ut som 23 år gamle CiCi kommer med sitt tredje album Fantasy Ride i mai.

Et godt tegn er at man nå kan høre henne synge på norsk radio, med henholdsvis to kjekke gutter. Hver for seg.

«Takin’ Back My Love» er dog ikke hennes låt. Det er ikke engang helt hennes stil.

– Enrique Iglesias lager annerledes musikk enn det jeg har gjort før, men det er en hit, sier Ciara til 730.no på telefonen fra Atlanta, med en stemme som høres vond ut.

– Beklager, jeg var ute i går og endte opp som en slags DJ. Det ble høylytt…

– Men uansett, nå får Enriques fans høre meg, noe som er gøy siden han når ut til en helt annen verden. Og så elsker jeg latinsk dance.

Musikkvideoen, hvor hun og Julios sønn går amok, for så å skvære opp med elskov, er regissert av en nordmann hun har sansen for.

– Ray Kay er veldig grei, veldig søt og skikkelig jordnær, og han laget en video som matcher sangen.

Se Ciara i regi av Reinert.

Justin Timberlake er den andre mannen sørstatspiken er aktuell med.

På «Love Sex Magic» ender lysluggen med Ciara uten klær, bortsett fra de høye hælene, naturligvis.

– Ja, det er en sexy låt, men den er også morsom. Justin har produsert, og musikken her er også litt annerledes enn det jeg har gjort før. Albumet heter jo Fantasy Ride, så jeg kan ta meg endel friheter og vise nye sider av meg selv.

Hør «Love Sex Magic»:


– Justin og jeg sammen er uventet og nytt, og han har laget en skikkelig bra groove og vibe, og vi har gjort en kul og sexy video som kommer snart… Justin er så kul!

Selv om det er fem år siden hun platedebuterte, ser ikke Ciara forholdsvis lik ut, men hun insisterer på å ha blitt en annen person når det kommer til det som skjer i kulissene.

Årsaken til at Fantasy Ride har blitt utsatt, forklares med ønske om mer tid i studio. Men det ble nok også litt politikk underveis.

– Når man starter opp som artist, tenker man ofte ikke over at underholdningsbransjen er en bransje. Dette er business, og avgjørelser blir tatt med det i tankene.

– Jeg hadde et helt annet syn på ting da jeg først kom ut, sammenlignet med nå. Man blir tøffere og mer kynisk, innrømmer sangeren.

Den latinske fløtepusen og den blåøyde popprinsen er ikke de eneste gutta Ciara er aktuell med. Hun holder en fot plantet i gatene via duetten «Never Ever» med Young Jeezy, en av USAs største gangsta-rappere.

Vi påpeker at hun poserer ganske hardt i en av scenene i videoen.

– Hahaha! Jeg hadde det moro da vi gjorde den videoen. Jeg er definitivt ikke en gangster, haha, det er fantasi. Jeg skulle bare forsøke å komme med litt attitude.

– Young Jeezy er også fra Atlanta, og vi har kjent hverandre i årevis, så vi måtte gjøre en låt. Selv om vi ikke snakker sammen hele tiden, er han som en storebror. Det sa jeg til han under shooten.

Videoen til «Never Ever»:

(Saken fortsetter nedenfor.)
Da hennes kollega Beyonce i fjor kom med singelen «If I Were A Boy», fikk mange av Ciaras fans attitude de luxe.

Året før hadde ATL-piken suksess med den konseptsmessige ikke så ulike «Like A Boy», men selv er hun diplomatisk og proff da vi spør hva hun tenkte første gang hun hørte Beyonces låt.
Hun bruker dog fem sekunder før hun svarer.

– Vel… Hva jeg tenkte? Jeg… hm… Egentlig tenkte jeg bare at jeg ville høre sangen. Det var allerede mange som hadde fortalt meg om den… Men jeg har masse respekt for Beyonce, så jeg har ikke noe crazy å si. Hennes singel er fin, min singel er fin. Det er likheter, men jeg føler ikke at det er nødvendig å lage noe drama. It is what it is.

De som mener Beyonce låner ideer fra Ciara, kan trøste seg med at det går begge veier. Mens B har Sasha Fierce som sitt «frekke» alias, byr Ciara på sitt nye alter ego Super C.

– Hvis man ser platen, skjønner man litt mer av hvem Super C er. Omslaget har nesten blitt som en tegneserie. Hun er en rollefigur, en slags person jeg har inni meg som får komme ut under konserter og i videoer. Jeg leker meg litt på albumet, så der kan man bli kjent med henne. Hun er ganske aggressiv, og kanskje litt magisk. Men som sagt, dette er jo en Fantasy Ride.

Etter fem år er det kanskje på tide at denne fantasireisen sender Ciara nordover?

– Ja, seriøst. Jeg har aldri vært hos dere. Vet du hva, jeg har ikke engang vært i Skandinavia, selv om det har vært på reiseplanen. Jeg vil til Norge. Denne gangen må vi få det til.


«Love Sex Magic» kan lastes ned hos blant andre iTunes.