Hopp til hovedinnhold

– Jeg tenker annerledes enn norske rappere

AWILL (BRILLIANCE/WHY BE)

Det er gøy når norske rappere lager hits, men la oss aldri glemme at moroa starter i undergrunnen. Med penn, notatblokk, jams og mixtapes. Ta et dypdykk ned under den kommerse overflaten, og her får du fort øye på Oslo-baserte Awill. Alias mannen som fikk velfortjent skryt via vår demospalte Ültralyd i fjor.
 
Som en hyllest til elementene, og norsk hip-hop som sådan, kjører vi idag videopremiere på Awills splitter nye singel «Journey». Låta er hentet fra fars kommende mixtape (dropper fredag) – sjekk ut videoen under vår prat med den fremadstormende 20-åringen.
 
Fortell litt om deg selv og den nye singelen din.

– Yo, navnet mitt er Awill og jeg har holdt på med musikk i 6 år. Grinder for å bli den beste. «Journey» er en låt som handler om at jeg ser verden gå rundt meg i en sirkel. Alt går i en sirkel; Kriminalitet, grådighet, og så videre.

Norge har mange rappere nå, as. Hvordan skiller du deg ut, synes du?

– Jeg tenker annerledes enn det norske rappere gjør, og jeg har en annen visjon.

Ok, tabloid spm: Hvis du skulle wifet opp en norsk kjendis, hvem skulle det vært?

– Hmm. Tone Damli, sikkert. Haha.

Ok, mindre tabloid spm: Hvilken norsk musiker vil du helst jobbe med akkurat nå?

– Hadde vært fett å samarbeide med Maria Mena! Men akkurat nå fokuserer jeg mest på meg selv og crewet mitt.

Hva kan vi forvente oss av Sawol-konserten din på torsdag?

– Energy, my man. Energy. Folk kommer for å se meg opptre, så det er min oppgave å gi dem en kveld de aldri glemmer.

What’s n-x-e-t ® Warren G for Awill?

– Vet ikke helt. Make music, be the best. Hehe.

Se videopremieren på Awills over gjennomsnittet flotte «Journey» her:

 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer