Hopp til hovedinnhold
(UNIVERSAL )

– Jeg tar Rihanna-praten med en klype salt

Bergen hadde besøk av Shontelle i går, og i dag er hun klar for Oslo sammen med comebackaktuelle Winta. Rett før hun satte seg på flyet til Norge ringte vi opp Barbados-stjernen, som i disse dager har en gedigen internasjonal hit med den norske låten «Impossible».

Chioma fra 730: Hvordan føles det å være Shontelle akkurat nå?

Shontelle: – Det føles helt fantastisk! Jeg har mulighet til å tjene penger på å gjøre det jeg elsker.

Hva inspirer deg?

– Alt rundt meg inspirer musikken. Jeg liker å snakke mest om ting folk vil kjenne seg igjen i. Musikken min handler mye om de forskjellige tingene som skjer i livet.

Hvordan er ditt nyeste album sammenlignet med debuten?

Shontellingence kom ut for to år siden og i løpet av den tiden har jeg vært på turné med New Kids On The Block og Beyonce. Jeg har fått reist mye, opplevd mange nye ting og kulturer som jeg har påvirket musikken min. No Gravity har mye mer dans og rock, og albumet beskriver virkelig den personen jeg har blitt.

Fortsetter nedenfor.

Du kommer til Norge nå. Har du vært her før?

– Nei, men jeg gleder meg! Selv om jeg reiser rundt i verden får jeg dessverre ikke sett så mye av stedene jeg drar til fordi jeg må jobbe. Jeg håper du vil være guiden min når jeg kommer til Oslo? Sånn at jeg får se noe!

Selvfølgelig vil jeg det. Jeg skal vise deg alle de kule stedene… Må du gå rundt med bodyguard på Barbados?

– Nei, ikke på Barbados. De er kjempehyggelig der. Noen er gale så klart, men jeg kan dra hjem å kose meg uten å bli plaget.

Er det irriterende å alltid bli sammenlignet med Rihanna fordi dere begge er fra Barbados?

– Jeg forventet det. Det er noe som skjer med alle nye artister der ute. Man blir alltid sammenlignet med noen, men det har ikke noe å si hvem det er. Man må bevise seg selv som en unik artist og helt til man klarer det vil man alltid bli sammenlignet med noen. Man må bare ta det med en klype salt.

Når traff du Rihanna sist?

– Det var da hun inviterte meg til konserten hennes i New York i fjor. Det endte med at jeg skrev deler av sangen «Man Down» som er på det nye albumet hennes Loud.

Fortsetter nedenfor.

Rihanna har en veldig edgy stil. Er det en retning du kan tenkte deg å ta?

– Nei, jeg tror ikke det. Jeg vil ikke gå i en retning en annen artist allerede har gått. Jeg vil skape noe selv. Jeg prøver å holde meg unna det alle de andre artistene gjør.

Norske Ina Wroldsen skrev din gjennombruddssingel «Impossible» (se videoen ovenfor.) Hvordan skjedde dette? Har du møtt henne?

– Jeg har aldri møt Ina Wroldsen i virkeligheten. Jeg var i Sverige og spilte inn noen sanger, og så ringte (produsent) Arnthor Birgisson og spilte en «Impossible»-skisse for meg, og jeg elsket den. Jeg visste sangen kom til å bli flott. Jeg dro fra Sverige for å dra på turne med Beyonce, og da jeg kom tilbake fikk jeg vite at sangen var ferdig. Den var fantastisk. Det var Ina selv som sang på demoen og jeg spurte om hun selv ikke ville gi den ut. De fortalte meg at Ina bare ville være låtskriver og ikke artist, så da måtte jeg selvfølgelig ta sangen. Jeg er bare glad for at Ina ville at jeg skulle synge hennes låt.

Fortsetter nedenfor.

Du har også jobbet med en annen nordmann, (MGP-aktuelle) Hanne Sørvaag. Vil hennes «No Gravity» bli en singel?

– Ja, den sangen vil bli sluppet som singel, men jeg vet ikke når. Jeg gleder meg virkelig til den blir lansert.

Har du en favorittartist og produsent du helst vil jobbe med?

– Jeg klarer ikke å velge en favorittprodusent, fordi det er så veldig mange dyktige produsenter der ute. Jeg hadde likt å jobbe med Timbaland, jeg tror vi kunne ha laget noe utrolig kult og morsomt sammen. Jeg vil gjerne jobbe med Alicia Keys, hun er min favorittartist.

Noen siste ord?
– Norge, jeg elsker dere! Jeg gleder meg sinnssykt til å møte dere. Husk å følge meg på Twitter og Facebook, jeg svarer alltid fansen min.
Hør Shontelles musikk via norske WiMP.
Shontelle x Ray Kay: – Liker du at jeg slikker deg?

Nyeste saker fra 730.no

Les mer