Hopp til hovedinnhold
KERI HILSON ER UNG TIL Å VÆRE RINGREV (INTERSCOPE/UNIVERSAL)

– Jeg tar ikke imot bullshit

Hun sier hun ikke er trøtt, men vi håper at det er reisen fra Atlanta til London som gjør at Keri Hilson høflig gjesper seg gjennom telefonsamtalen med 730.no.

26-åringen har stått på lenge, ikke bare med lanseringen av sitt debutalbum In a Perfect World… Som tenåring var hun med i flere jentegrupper som aldri tok av, før hun begynte å skrive låter for andre artister, etterhvert med stor suksess

– Jeg husker godt min første «placement», det var låten «Jump» for den japanske artisten Michico i 2002. Det var en god følelse. Jeg tok bilde av navnet mitt i coveret, forteller Keri med mindre sørstatsaksent enn forventet.

– Deretter fikk jeg med en bonuslåt på Kelly Rowlands solodebut, og så Ciara.

Det fortsatte med blant andre Britney Spears («Gimme More», «Break the Ice») og Pussycat Dolls («Wait a Minute»), og noen mente Keri burde være fornøyd med å gjøre det bra i bakgrunnen.

Se også: Våt lunte for sexbombe

Men etter å ha fått førsteplass i mange land (inkludert Norge) med sin Timbaland-duett «The Way I Are», gunnet hun på med flere solosingler, med blandet respons.

– Ja, selvfølgelig var det ikke alle som skjønte hvorfor jeg plutselig skulle bli artist. «Hun burde sette seg ned. Hvorfor nøyer hun seg ikke med å skrive for andre? Kan hun ikke bare sette seg ned, få seg et par barn og overlate rampelyset til andre?»

Bloggere hevdet til og med at hun disset Beyonce for å ta låtskrivercredit fra andre, rykter Keri føler hun er ferdig å avfeie, men som hun indirekte kommenterer.

– Haha, jeg bare ler av slikt. Det er komedie, du vet, som når en standup-komiker prater om noen i salen. De kjenner deg ikke, så det har ikke noe å si.

– Dessuten har jeg vært lenge nok i bransjen til å ha sett og hørt det meste. Dette er en jobb hvor mange forsøker seg på BS (bullshit) hele tiden, fra alle kanter, og jeg har blitt lurt før, men i dag kan er det ikke lett å BS-e meg.

Singelen hun nå lanserer i Europa, «Knock You Down» (se video nedenfor), har allerede blitt hennes mest populære solosingel i hjemlandet, med en sexy #4 på Billboard Hot 100 denne uken. På låten får hun god, relevant hjelp.

– Produksjonen er av Danja, som lenge har hatt Timbaland som sin mentor, men som har sin egen stil. Det var Danja som først startet å blande inn electroelementer, før Timbaland.

– Gjestene mine Ne-Yo og Kanye West har også vært i kulissene i lang tid, for så å bli kjente artister. De har gjort det bedre enn meg, men jeg håper litt av deres karma nå vil smitte. Det ser ut som det funker.




Se video: Hun gjør ham en god gjentjeneste

Nyeste saker fra 730.no

Les mer