Hopp til hovedinnhold
Emma Steinbakken Oslo Spektrum
Emma Steinbakken forteller om <3 (Instagram/emmasteinbakken)

Emma Steinbakken til 730.no: – Jeg prøver å være litt hemmelighetsfull

730.no tar en prat med Emma Steinbakken om hennes nye EP <3.

2023 fortsetter å være et ganske så flott år for Emma Steinbakken (født i 03) – både karrieremessig og på kjærlighetsfronten.

Men også fansen får nyte godt av popprinsessen fra Jessheim sin hektiske timeplan dette året.

Etter storsuksessen med Hver gang vi møtes på starten av året har Emma Steinbakken minnet oss på hvor nydelig hennes egne låter er med debutalbumet Home, som hun slapp i sommer.

Dette ble etterfulgt av festivalturné, men selv om festivalsommeren er over og høsten er godt i gang, betyr ikke det at artisten sier seg ferdig med å servere fansen for i år. Å, neida.

Etter de mange konsertene hun har spilt i sommer, fant Emma Steinbakken ut at ikke alle låtene hun har laget er skapt for å spilles live.

norsk musikk emma steinbakken peace 730no 730 agency
Emma Steinbakken (Columbia/Sony)

Det ville hun gjøre noe med. Resultatet ble den nydelige EP-en <3, som er spilt inn med live-band i studio.

730.no må selvfølgelig ta en prat med 20-åringen om det nye prosjektet.

Lytt til <3 mens du leser intervjuet med Emma Steinbakken nedenfor.

Gratulerer med ny EP, Emma! Hva gjorde at valget falt på den søte tittelen <3?

– Tusen takk! Jeg synes det er sjukt vanskelig å gi navn til prosjekter som inneholder flere låter. Det er vanskelig å beskrive fem låter med ett ord, men her handler alle låtene om kjærlighet på ulike vis. Derav <3.

Målet ditt var jo å skape noe med mer live-følelse og du har tatt med deg bandet ditt i studio denne gangen. Kan du fortelle litt mer om denne ideen og hvordan den kom til?

– Bandet mitt og jeg har spilt maaange festivaler i sommer, og jeg har innsett at mange av låtene mine ikke er laget for å spilles live. Kanskje mer for Spotify og radio. Noen ganger har jeg følt at jeg rett og slett ikke har klart å synge de bra nok live. Derfor ville jeg lage noe som er ment for å spilles. Også er det jo veldig gøy å spille inn låtene sammen med bandet mitt. 

Du har fortalt at du syntes det var skummelt å ikke skulle endre på noe i etterkant. Vil du si at du egentlig er litt perfeksjonist?

– Jeg har vel egentlig aldri tenkt at jeg er det. Til vanlig føler jeg at jeg er god til å ta en avgjørelse og la det være. Jeg vet at hvis jeg begynner å pirke MASSE så blir jeg aldri fornøyd. Det føles kanskje ekstra skummelt her fordi det er mer nakent og ekte og ikke så «perfekt». Kanskje jeg er litt perfeksjonist? 


Se også: FREDAGSFJAS med Emma Steinbakken: – Jeg drar ikke på nach, det er såå 2022


norsk musikk Emma Steinbakken norge norway 730no 730 Agency
Emma Steinbakken (Instagram.com/emmasteinbakken)

Føler du at det noen ganger er vanskelig for deg å stole på at ting er bra nok?

– Jaa, veldig ofte. Men om jeg hadde vært fornøyd med alt jeg skrev, så hadde jeg vel ikke blitt noe bedre heller?

Tidligere har du sagt at du i oppveksten brukte lang tid på å lete etter de rette ordene for å sette ord på følelsene dine. Føler du det er lettere å gjøre gjennom musikken?

– Ja, det syns jeg! Kanskje mest fordi jeg skriver på engelsk. Da tør jeg å være mer ærlig fordi det ikke føles like personlig som på norsk. Jeg leser også mye poesi på engelsk, det er bra inspo.

Hva slags følelser er det denne EP-en kan sette ord på, og hva håper du lytterne får ut av å høre på?

– De fleste låtene handler om vond kjærlighet på ulike vis, men det fine med musikk er at vi kan oppleve å kjenne oss igjen i hverandre og forhåpentligvis føle oss litt mindre alene. «Isn’t it crazy» er jo søt da. Hehe.

Har du selv noen favoritter fra EP-en?

– «Peace», kanskje? Også liker jeg «Isn’t it crazy».

– Jeg tenker ofte på hvor heldig man er om man treffer noen som man blir forelsket i, også blir de forelsket i deg på akkurat samme tidspunkt. Hallooo, hvor hyggelig er ikke det?

Turtelduene Emma Steinbakken og Axel Bøyum (Instagram/emmasteinbakken)
Turtelduene Emma Steinbakken og Axel Bøyum (Instagram/emmasteinbakken)

Foretrekker du mest å skrive/skape musikken eller fremføre den på scenen? Og hvorfor?

– Jeg liker best at jeg kan gjøre begge deler! Nå om dagen er det å skrive nye ting, men det kan skifte fort. Det er deilig å ha en jobb hvor jeg gjør ulike ting, jeg kan bli litt rastløs.

Som vi nevner tidligere i saken er det ikke akkurat så mye rom for rastløshet i Emma Steinbakken sin timeplan i år. Og starten på 2024 kan også bli ganske hektisk.

Lørdag 2. mars 2024 blir Emma, etter det 730.no har kjennskap til, den yngste norske kvinnelige artisten med egen konsert på Oslo Spektrum. Arenaen rommer mer enn 11 000 mennesker.

Hva ser du mest frem til med konserten og hva kan folk forvente seg?

– Jeg gleder meg sånn! Jeg håper jeg klarer å nyte det, og ikke bare stresse over alt som kan gå galt. Det blir så klart veldig gøy å spille disse nye låtene. Jeg prøver å være litt hemmelighetsfull, men vi jobber med å lage en skikkelig kul og gøy og bra konsert! PS: Snart utsolgt!

Har du ennå ikke skaffet deg billetter til konserten er det altså bare å skynde seg.

Tusen takk for praten Emma! Vi gleder oss også veldig!

Se også: Sørafrikaneren slår gjennom i Norge og setter Spotify-rekord 💦

Nyeste saker fra 730.no

Les mer