Hopp til hovedinnhold
Dove Cameron Instagram 730.no
Multitalentet Dove Cameron (Instagram/dovecameron)

Dove Cameron til 730.no: – girl in red er fantastisk!

Dove Cameron hadde vært en bedre kjæreste for oss alle ❤️‍🔥

OPPDATERT: Dove Cameron alias Chloe Celeste Hosterman er endelig ute med sitt debutalbum Alchemical Volume 1. De første anmeldelsene hyller platen.

OPPDATERT: Dove serverer en mektig musikkvideo til «Breakfast». I videoen retter hun fokus mot Roe v. Wade og den pågående abortkampen i USA. Se nedenfor.

Nå om dagen er det mest snakk om Disney+, men det var en tid hvor TV-kanalen Disney Channel var alt barn og unge kjente til.

Britney Spears, Christina Aguilera, Justin Timberlake, Zendaya, Jonas Brothers, Miley Cyrus og Selena Gomez er bare noen av stjernene som startet sin karrierene sine via Disney. (Sjeldent unntak fra nyere tid: Olivia Rodrigo.)

Dove Cameron (født i 96) står også høyt på «startet-karrieren-sin-hos-Disney-men-i-dag- er-jeg-en-etablert artist-og-skuespiller-og-i-opposisjon-mot-Disney-fortiden-min»-listen.

Washington-jenta har nå en stor, global hit med sitt fengende queer-anthem «Boyfriend».

26-åring fikk 100 millioner streams med «Boyfriend» på kun seks uker.

Dove beviser hun er mer enn en Disney-stjerne under hennes nylige opptreden hos Jimmy Fallon sitt talkshow. For en rå stemme!

Dove Cameron <3 (Instagram/dovecameron)

730.no tar en prat med superstjernen Dove Cameron.

Throwback: Vi intervjuet også Dove tilbake i 2015, da var hun aktuell med den første Descendants-filmen.

I 2022 snakker vi blant annet om hennes store smash «Boyfriend», og hvordan det er å ha nærmere 50 millioner følgere på Instagram.

Evan Blair-produserte «Boyfriend» peaket på 9. plass i Norge, og flere måneder etter release er den fortsatt en topp 30-hit globalt.

730 spør også Dove hvilke norske artister hun er mest fan av, og med litt hjelp drar hun frem noen gode navn fra hatten.

Les intervjuet med Dove etter du har sett den spicy musikkvideoen til «Boyfriend» 🐍

Hei Dove <3 Hvordan har du det om dagen?

– Jeg har fint, takk som spør!

Singelen din «Boyfriend» ble fikk 100 milloner avspillinger på kun seks uker. Hvordan føles det?

– Det er helt sykt! Det er helt ærlig forvirrende, og vanskelig å forstå all den støtten jeg har fått. Jeg blir helt rørt av tanken. Det er som å være i en rar, virtuell verden.

«Boyfriend» har allerede blitt definert som en «queer anthem» av dine fans og LHBTQ+-samfunnet. Hva føler du om den beskrivelsen av hiten din?

– Beskrivelsen «queer anthem» er veldig snilt og en ære for meg, som skeiv kvinne. Det er en tittel bare lyttere kan gi, selv kunne jeg aldri kalt «Boyfriend» det. Det er fantastisk hvordan LHBTQ+-samfunnet har tatt imot sangen min, og at mange har uttalt at de føler seg representert med «Boyfriend».

– For meg som bifil er det åpenbart en drøm å få den type anerkjennelse fra det skeive samfunnet.

Dove Cameron åpnet seg opp om legningen sin da hun prydet coveret til magasinet GAY TIMES.

Du skrev «Boyfriend» sammen med noen andre låtskrivere, blant annet Skylar Stonestreet. Hun har også co-skrevet Dua Lipa sin «IDGAF» og «Stuck with U» av Justin Bieber og Ariana Grande.

Så du har med gode låtskrivere på laget, men er det viktig for deg å skrive din egen musikk?

– Jeg skrev «Boyfriend» sammen med noen andre, men låta er basert på en natt som faktisk skjedde. Så det er min historie.

– Teksten er basert på sider fra min egen dagbok. Jeg liker å skrive om mine egne opplevelser fra mitt perspektiv, hva enn det er. All musikk jeg skal gi ut videre har jeg skrevet selv.

Fun fact, actually really really sad fact: Dove Cameron var sammen med Thomas Doherty, mest kjent fra nye Gossip Girl. Thomas spilte den drøye, usympatiske, men særdeles morsomme karakteren Max Wolfe. De ga seg dessverre etter fire år i oktober 2020.

Mange unge Gen Z-ere tok bruddet ekstra tungt, ettersom begge to spilte i Disney Channel-serier på 2010-tallet. Noe som gjorde Dove og Doherty til et sertifisert radarpar i Disney-verdenen.

Thomas Doherty og Dove Cameron 11. desember 2018 (Bruce Glikas/Bruce Glikas/Getty Images)

Dove bekreftet bruddet med Thomas gjennom Twitter noen måneder etter de faktisk slo opp.

*Det er alltid lettere når kjendiser selv bekrefter brudd, så vi slipper å spekulere (og angste) altfor lenge. Kremt kremt, The Neighbourhood-rockestjernen Jesse Rutherford og Wildflower-entreprenør/Bella Hadids bestie Devon Lee Carlon.*

Når et radarpar som Dove og Doherty slår opp, blir det vanskelig for fansen…

Tilbake til intervjuet!

Du har gitt ut musikk i flere år, men mest til filmer og serier du har hatt roller i. Har du følt et press på å endre image før du ga ut din helt egen musikk?

– Jeg oppfatter at mange tror at jeg endret meg over natta. Det er morsomt for meg at folk ser meg nå og tenker at jeg plutselig har endret meg. Nå det egentlig har skjedd gjennom en naturlig prosess de siste fire årene hvor jeg har utviklet meg.

– Ingen er den samme som som 15-åring og 25-åring. Det gjelder alle! Det som har endret seg er at folk får høre musikktekster fra et utviklet menneske nå. I tillegg har jeg farget håret mørkt, så alle bare «Wow, hun har endret seg akkurat nå», men egentlig har det skjedd over tid.

– «Boyfriend» åpnet mange øyne på meg og da kan det virke som en «over natta»-forandring, men det har virkelig vært en rolig utvikling for meg.

Det er ikke rart mange føler Dove Har endret seg mye, hvis du husker henne som blondinen til venstre.

2015 vs 2021 – mye kan skje på seks år!

(Bilde til venstre: JB Lacroix/Getty Images Entertainment. Bilde til høyre: Instagram/@dovecameron)

Mange vil fortsatt kjenne deg igjen som stjerna fra Disney-serien Liv and Maddie, hvor du spilte begge rollene som de identitiske tvillingsøstrene Liv og Maddie.

Hvordan føles det å fortsatt bli gjenkjent som en Disney-stjerne, når du har gjort så mye siden den gang?

– Skuespill føles som en jobb som varer over en periode. Du blir ansatt til å spille en rolle, spiller rollen, så er jobben ferdig. Folk kan se på det for alltid, så mye de vil så ofte de vil. Derfor er det en større del av seeren sitt liv enn det noen gang var en del av mitt liv.

– Det føles ikke like relevant i mitt liv lenger, fordi det er så lenge siden. For de som akkurat så på showet derimot, føles det mer relevant for dem. Det føles utrolig lenge ut siden, og som en tid i livet mitt jeg husker lite av, så jeg snakker aldri om det hvis jeg ikke blir spurt om det.

Eldre Disney Channel-serier som Liv and Maddie har fått en rekke nye fans nå som de er tilgjengelig via streamingtjenesten Disney+.

Du har nesten 50 millioner følgere på Instagram. Føler du deg fri på sosiale medier med så mange øyne på deg?

– Jeg føler meg helt klart fri i sosiale medier. Fordi jeg har et surrealistisk antall følgere, føler jeg det virker som jeg har prøvd hardt å få de følgerene, men det har jeg ikke.

– Jeg aner ikke hvorfor jeg har så mange følgere, hvis jeg skal være ærlig. Haha.

– Det er faktisk sykt hvor mange som følger meg! Jeg er takknemlig over å være knyttet til så mange folk gjennom sosiale medier.

Dove sier hun føler seg fri til å poste hva hun vil til sine nesten 50 millioner følgere, men det skader ikke med en aldri så liten photoshoot likevel.

Dove er ifølge Google 157 cm høy, så hun er ikke sjernert når det kommer til høyden på hælene. (Instagram/@dovecameron)

Du postet nylig et bilde sammen med 2021s største stjerne, HeYoun, kjent fra Squid Game. Hvordan møttes dere første gang?

– Åh, så hyggelig du spør om det! Jeg møtte HeYoun første gang på CFDA Fashion Awards i fjor, og hun fikk mye oppmerksomhet for Squid Game. Jeg hadde ikke sett serien på dette tidspunktet, men jeg visste åpenbart hvem hun var, fordi det visste jo alle.

– Alle ville ha noe fra henne, men jeg ville spørre henne hvordan hun har det. Når folk verdenskjente over natten, blir de ofte dehumanisert. Jeg ville høre hvordan det sto til med hennes psykiske helse, og vi ble venner etter det. Vi dro på en koselig piknik sammen etter det, og ja, hun er bare nydelig.

Du har selv vært kjent helt fra tidligere tenårene gjennom Disney. Hva synes du film- og seriebransjen kan gjøre bedre for sine unge stjerner?

– Det er viktig at vi passer på hverandre. Vi er bare mennesker.

– Jeg håper alle i industrien prioriterer psykisk helse. Fra utsiden kan det virke rart å si det, fordi mange tror alle i bransjen er lykkelige. Men det er en ekstrem opplevelse å bli kjent i dag, spesielt med sosiale medier, så det er ekstra viktig at vi passer på hverandre.

Godsnuter! (Instagram/@dovecameron)

Fordi du har vært i bransjen i så mange år, må du ha møtt mange store stjerner. Hvem har du vært mest starstruck for å møte? 

– Vanskelig spørsmål. Hmm. Å møte Lana Del Rey var stort for meg. Jeg møtte Benedict Cumberbatch her om dagen, det var stort for meg. Han er en av mine favorittskuespillere, så det føltes fantastisk å fortelle han hvor mye jeg elsker ham. Det er de to jeg har blitt mest starstruck av å møte.

For en trio! Håper dere tre kan starte en podcast en dag. Hvem er dine idoler i musikkbransjen? 

– Jeg elsker Lana og Amy Winehouse. Freddy Mercury og Madonna er mine største musikalske idoler.

Føler du det er artister som inspirer musikken du lager i dag?

-Altså musikken min høres ikke akkurat ut som Queen! Jeg føler ikke artistene jeg idoliserer har noe med mitt sound å gjøre, men jeg beundrer dem som artister.

Freddie Mercury fra Queen <3 (Steve Jennings/WireImage)

Vi må nesten spørre… Kan du nevne dine topp tre norske artister?

– Åh, jeg må se om jeg kommer på noen. Jeg vet sikkert om mange, men jeg må komme på hvem som er norske…

Vi kan hjelpe deg med noen hint. Kygo, Alan Walker, AURORA, Sigrid… Høres det ut som kjente navn?

– Jeg vet hvem disse artistene er, nå som du nevner det!

– AURORA sin cover av «Half the World Away» og «Runaway» er to av mine favorittsanger. Og jeg elsker girl in red, hun er fantastisk.

– Jeg visste ikke en gang at Kygo var norsk, men jeg har hørt mye på musikken hans. Jeg elsker ham.

Vi krysser fingrene for at Dove teamer opp med Kygo, AURORA eller girl in red en dag. Eller kanskje alle tre?

Dove Cameron i The Untitled Magazine! (Instagram/@dovecameron)

Kan dine norske fans forvente å se deg spille i Norge snart?

– Jeg hadde elsket å komme til Norge! La meg hoppe på det neste flyet til Norge og komme til dere. Haha!

Plis gjør det!

Vi snakker om en jente som kan synge. Bare se Dove sin cover av Coldplay og Beyonces «Hymn for the weekend» her:

Hva kan vi forvente fra  Dove Cameron det neste året?

– Nå skal jeg til London for å gjøre noen headline-konserter, som jeg gleder meg sykt mye til.

– Snart kommer filmen Good Morning som jeg spiller i sammen med Machine Gun Kelly, Megan Fox og Pete Davidson. Det gleder jeg meg til! Den er skikkelig morsom.

– Jeg har noen kommende filmprosjekter som jeg skal filme fremover, men ikke kan si særlig mye om.

– Pluss at jeg skal slippe mer musikk og legge ut på en større turné til høsten.

Håper du kommer til Norge på turné 🥺 Takk for praten, Dove!

– Selv takk!

Bonus: Dove Cameron covrer Lil Nas X og «Montero (Call Me By Your Name)» hos BBC Radio 1s Live Lounge:

Se også: Favorittlåten til Jeon Jungkook fra BTS er norsk

Les mer