Hopp til hovedinnhold
TOBIN BELL ALIAS DEILIGE JIGSAW   (STEVE WILKIE/EUFORIA/LIONSGATE)

Den nye Saw-regissøren: – Jeg ønsker virkelig ikke å skuffe

– Hvem hadde trodd at filmseriens skapere til slutt ville komme opp med en fornuftig handling?, skriver store Boston Globe og gir den nyeste delen av Saw hele 3,5 av 4 stjerner.

New York Times kaller den «trendy», mens Film Threat påpeker at det nye avsnittet har politiske elementer relatert til finanskrisen.

Det betyr ikke at de fleste filmkritikerne for en gangs skyld elsker det oppfinnsomme dødsspillet. Neida, de fleste hater det nye avsnittet like mye som de forrige. Men fansen bryr seg som vanlig ikke om medieslakten, jamfør 2. plassen på den amerikanske kinotoppen via nesten 100 millioner kroner i solgte kinobilletter i løpet av den første helgen.

Saw-franchisen har spilt inn mer enn Halloween, Friday the 13th, A Nightmare on Elm Street og Scream.

Fortsetter nedenfor.

TOBIN MED REGISSØR KEVIN GREUTERT OG PETER OUTERBRIDGE ALIAS WILLIAM (STEVE WILKIE/EUFORIA)

Fredag 6. november har Saw VI norgespremiere, denne gangen med debutanten Kevin Greutert bak kameraet. Selv om han tidligere aldri har regissert en spillefilm, har han dog nok Saw-erfaring: Kompis har klippet alle de fem første delene.

– De skjøt den i kronologisk rekkefølge, og det føltes veldig annerledes enn de fleste filmer jeg har jobbet med, sier Kevin og minnes starten i 2003, nærmere bestemt den første Saw-innspillingsdagen og de første opptakene han fikk se på datamaskinen i den lille leiligheten til regissøren James Wan.

Fortsetter nedenfor.

CAROLINE CAVE SOM STAKKARS DEBBIE (STEVE WILKIE/EUFORIA/LIONSGATE)

– Haha, jeg regnet med at den ville bli suksessfull, men selvfølgelig ikke på dette nivået, det er et mirakel. Jeg er overrasket over hvor lenge den har holdt seg populær. Jeg trodde at serien ville begynne å gå rett på video etter Saw III, forteller Kevin, som har Saw 1 som sin favoritt.

Se også: «Saw VI» bruker Lady Gaga og Katy Perrys favoritter

Naturligvis er Los Angeles-mannen lykkelig over å nå kunne regissere selv, ettersom han alltid har hatt lyst på denne jobben. Et gig som ikke er så lett å få. Samtidig har han også fått sjansen til å lage noe han bryr seg om.

– Dette har blitt en perfekt situasjon. Det var flott at jeg kunne bruke min erfaring som Saw-klipper til å få denne stillingen, men jeg elsker også serien, både fordi jeg har vært involvert med den og fordi jeg synes det er et skikkelig kreativt prosjekt. Det ble dobbelt-perfekt, for jeg elsker virkelig Saw.

Fortsetter nedenfor.

AU! (STEVE WILKIE/EUFORIA/LIONSGATE)

Se også: Norgesaktuelle gutter booster «Saw VI»

Han ler og forteller at han faktisk kan all dialogen i samtlige seks filmer utenat, samt filmingen i alle scenene til minste detalj.

– Selvfølgelig var det en fordel at jeg er en (Saw-ekspert). Handlingen har blitt litt av en labyrint i løpet av årene, og kan være vrien, så bakgrunnen har vært gunstig. Jeg har alltid likt at filmene er en skikkelig berg-og-dalbane som vekker både avanserte og enkle følelser i deg, og jeg har virkelig ønsket å ikke skuffe på noen måte. Det har blitt en veldig intens reise, og jeg kan ikke forestille meg at noen vil føle seg sviktet, for det har blitt en veldig solid film.

Fortsetter nedenfor.

COSTAS MANDYLOR SOM HOFFMAN (STEVE WILKIE/EUFORIA/LIONSGATE)

Kevin innrømmer likevel at det har vært utfordrende å sette sammen den nye handlingen, men han vil ikke røpe så mange detaljer fra sin brutale baby. Selv vil han på forhånd nemlig ikke vite noe om filmer han skal se.

– Når Coen-brødrene kommer ut med noe nytt, vil jeg ikke engang vite tittelen. Jeg vil bare gå å se den, sier Kevin, uten å sammenlikner seg ikke med den nesten legendariske regissørduoen.

– Det jeg kan si er at vi selvfølgelig tar opp tråden fra de forrige filmene og mange av de samme karakterene, men vi har også en helt ny handling og nye rollefigurer, og jeg føler at alt passer på en utrolig måte.

Hva med det nasty innholdet vi forventer oss?

Fortsetter nedenfor.

KEVIN FORTELLER AT DENNE SAW-RUNDEN IKKE VIL SKUFFE (STEVE WILKIE/EUFORIA/LIONSGATE)

Kevin mener han byr på et variert utvalg drøye «trap scenes», men at mye av torturgalskapen ikke nødvendigvis er tilknyttet fellene.

– Vi har situasjoner med en person, med to, med tre, med syv personer, mye forskjellig, og handlingen finner sted i en forholdsvis uventet setting, noe jeg ikke tror folk har fått med seg i forkant, humrer Kevin.

– En slik merkelig location er definitivt ikke noe vi har sett før, og er sannsynligvis noe vi ikke kommer til å se igjen. Haha, men det avhenger jo av hva man gjør med Saw VII.

Kevin Greuters blogg heter My Torture Porn. Hans neste prosjekt går ut på å fjerne hodene fra flaggermus, erstatte dem med hodene til mus, for så å se om de kan fly. 

GRUGLED DEG TIL NORGESPREMIEREN FREDAG 6. NOVEMBER (STEVE WILKIE/EUFORIA/LIONSGATE)

Se også: Slik vant Tanedra en rolle i Saw VI

Les mer