Hopp til hovedinnhold
Elli Rhiannon Müller Osborne: – Jeg har vært jævlig heldig
Elli har gjort det bra som skuespiller de siste årene (Instagram/ellirmuller)

Elli Rhiannon Müller Osborne: – Jeg har vært jævlig heldig

Elli Rhiannon Müller Osborne om livet og skuespillerkarrieren.

Det er tre år siden 730.no først tok en prat med stjerneskuddet Elli, i forbindelse med hennes første hovedrolle i Martin Lund-regisserte Psychobitch.

Siden da har det bare gått oppover for 20-åringen, som er aktuell i Norges første varulvfilm Vikingulven.

Men det er ikke det eneste stedet hun dukker opp i nær fremtid.

Elli blir nemlig å se i flere spennende prosjekter som vi kan vente oss i 2022: Rikke Gregersen-regisserte Ida tar ansvar og Netflix-filmen Royalteen: Arvingen.

Vi møter Elli i Oslo for en prat om skuespillerkarrieren og de spennende prosjektene hun har på gang!

Elli er snart å se på skjermen igjen (Instagram/ellirmuller)

Hei Elli! Hvordan har du det om dagen?

– Jeg har det helt greit om dagen. Akkurat nå har jeg en lang periode med pause før jeg skal begynne med opptak i 2022. Jeg skal være med i en kortfilm på nyåret.

– Noe annet enn det kan jeg ikke si, men det er mye gøy som kommer i 2022. 

Det er tre år siden forrige gang 730.no traff deg – da i forbindelse med rollen din i Psychobitch. Hvordan vil du beskrive perioden fra Psychobitch frem til nå? 

– Lærerik. Jeg har fått mye livserfaring på ganske kort tid tror jeg. Både personlig og som skuespiller. Det blusset litt opp i perioden da jeg gikk på videregående, og jeg ser på det som en periode der jeg fant ut at film er det jeg brenner for. Frem til nå, altså tre år, er det mye som har skjedd. 

Hvordan var tilbakemeldingene på Psychobitch

– Det var helt fantastisk. Jeg elsket jo all den positive responsen, og jeg husker at både gutter og jenter tok kontakt. Jeg fikk også mange spørsmål om hvordan man begynner med film, men jeg har ikke fått svart alle. Det som går igjen er å bare pushe seg selv. Start med voice over-reklame og søk etter reklamejobber, for med en gang et castingbyrå har deg inne så kan det gå alle mulige veier. 

– Kontakt alle castingbyråene og bare gønn på, oppfordrer Elli.

Elli hadde sin første hovedrolle i filmen Psychobith i 2019 (Ape & Bjørn)

Hvordan taklet du oppmerksomheten du fikk i etterkant av filmen?

– Jeg tenkte ikke så mye over det egentlig. Eller, oppmerksomhet er noe skuespillere bare må regne med. Alle reagerer på det forskjellig, men personlig har jeg ikke latt det påvirke meg.

Ble folk plutselig litt ekstra hyggelig mot deg? 

–Kanskje litt, men regner med at alle er hyggelige uansett. Jeg følte ikke noe kjendisfaktor da, og det gjør jeg ikke nå heller. 

Hva er den største forskjellen på Elli som 17-åring og Elli som 20-åring? 

– Jeg har blitt mye mer komfortabel i meg selv, også har jeg blitt sterkere. Jeg tror at både gode og dårlige perioder gjør deg sterkere. Den alderen jeg er i nå og helt frem til jeg er 30 regner jeg med at er en periode der jeg skal finne ut av hvem jeg er. Skuespillermessig tror jeg at jeg har blitt flinkere på kontroll og hvordan man skal være naturlig foran kamera kanskje.

– Sånn privat så tror jeg at jeg ikke tar ting like personlig lenger. Som 17-åring er man så sensitiv, og jeg tror jeg har blitt mindre sensitiv. 

– Kanskje jeg er lettere å ha med å gjøre nå, men det er vel sånn som skjer med alle i tenårene. 

Hva er noe du vet i dag som du skulle ønske du visste som tenåring? 

 Verdenen roterer ikke rundt deg… Og vær deg selv hundre prosent, uansett hvordan folk tar det! Jeg husker at jeg følte litt skyldfølelse da jeg kom på skolen på videregående og nettopp hadde vært på filmopptak. Jeg gikk jo i en klasse med drama-elever, hvor flere ville akkurat det samme. Og det var ikke det at de andre ikke hadde muligheten eller ikke var flinke nok, men jeg har vært jævlig heldig.

– Jeg tror jeg ville sagt til meg selv at jeg ikke trenger å ha skyldfølelse eller grave meg selv ned for å beskytte andre sine følelser. 

Elli forteller at hun ikke føler på noe kjendisfaktor (Instagram/ellirmuller)

Psychobitch spiller du Frida, og i Vikingulven har du rollen som Thale Berg. Hvordan er karakterene ulike og hva har de til felles? 

– Jeg tror at de to hadde vært gode venner faktisk. De er litt like i det at de begge er nye i byen, er litt annerledes og bare er seg selv. Men det er jo to veldig ulike filmer og universer.

Hva var noen av grunnene til at du takket ja til rollen i Vikingulven? Og hvordan forberedte du deg til innspillingen? 

– Bare det at det er en varulvfilm er jo kjempegøy. Det er spennende å gjøre noe nytt og annerledes. Det er jo en liten drøm fra jeg var liten å spille vampyr eller varulv. Det var mye lesing av manus og å lære seg replikker selvfølgelig. 

– Det var også mye tester av tenner og spesialeffekter, forteller Elli.

Har du sett noen andre varulvfilmer?

– Nei, ikke annet enn Twilight. Eller jo, det er en film som heter An American Werewolf in London, og den minner meg litt om Vikingulven. Det er så overdramatisk, gøy og spennende. 

– Nå har jeg testet det, men jeg vet ikke helt om det er noe for meg selv om det var kjempegøy! Jeg lener meg mer mot naturlige kanskje. 

Se Elli som varulv i traileren til Vikingulven nedenfor.

Hvordan var det å spille varulv?

– Det var interessant. Jeg måtte sette meg inn i hvordan det er for en menneskekropp at alt forandrer seg innvendig og ut. Så jeg prøvde mitt beste på å forestille meg all smerten når både bein, brusk, sener og muskler forandrer seg, men det er selvfølgelig vanskelig. Så jeg håper at folk synes det er spennende og gøy å se på. 

Den nye serien din Ida tar ansvar høres både mørk og viktig ut. Du spiller Ida, som bekymrer seg for mye, men som er aller mest redd for at den ensomme ulven i klassen skal utføre terror. Hva annet kan du fortelle om serien og denne erfaringen?  

– Det begynte med at jeg møtte Rikke Gregersen igjen, omtrent fire år etter at vi jobbet sammen på 22. juli-filmen. Jeg gikk på audition og hadde leseprøve med henne. Jeg åpnet meg også opp for henne om engstelser og jeg syntes det var interessant å prøve å finne ut av hvordan man leser tanker høyt. Da jeg leste boken Ida tar ansvar tenkte jeg at det er helt gull. Det føltes og føles veldig riktig. Jeg har så mye glede fra den erfaringen. 

På hvilken måte kjenner du deg igjen i serien?

– For en som til og fra har en del engstelser, så kjenner jeg meg igjen i det. Selv om det er en annen form for angst. Ida sine engstelser er jo terror, og at det kan skje når som helst og hvor som helst.

– For min del er det en mer generell angst som har gått opp og ned gjennom årene.

Snart kan du se Elli i serien Ida tar ansvar (Instagram/ellirmuller)

Renate Reinsve dukker også opp i serien? Hvordan har det vært å følge med på henne i år? 

– Veldig inspirerende. Hun er jo helt rå. Jeg tror vi hadde én scene sammen, og jeg er jo litt fan av Renate…

– Så jeg glemte litt dialog de første opptakene, og jeg klarte nesten ikke å holde meg fordi Renate er så morsom.

Hva synes du om Verdens verste menneske?

– Den er veldig fin. Jeg så den alene på Colosseum og gikk ut derfra og følte meg som hovedpersonen i mitt eget liv. Jeg kjente at jeg gleder meg til å bli eldre etter å ha sett den, samtidig som jeg gruer meg. Herbert Nordrum i Verdens verste menneske er det beste jeg har sett. Han fikk meg til å gråte.  

Anders Danielsen Lie, Renate Reinsve, Herbert Nordrum (SF Studios/Oslo Pictures)
Anders Danielsen Lie, Renate Reinsve og Herbert Nordrum spiller i Verdens verste menneske (SF Studios/Oslo Pictures)

Du spiller også prinsesse Margrethe i den kommende Netflix-filmen Royalteen: Arvingen, hvordan var det å tre inn i den rollen?

– Jeg synes det var nytt på en veldig kul måte. Det er jo litt drømmerolle å spille prinsesse.

Er det litt ekstra stas at det er Netflix? 

– Ja, det er selvfølgelig stas.

– Alle har jo muligheten til å se den hjemme, i veldig mange land.

Elli spiller prinsesse i den kommende Netflix-filmen Royalteen: Arvingen (Instagram/ellirmuller)

Sammenlignet med Sverige og Danmark har ikke Norge så mange skuespillere med Hollywood-karriere, men vi har noen! Er dette på ønskelisten din? 

– Jeg liker veldig godt å jobbe med norsk film. Jeg har jo fått et par muligheter til å prøvefilme til jobber i USA. Selv om det er sikkert at jeg ikke hadde fått noen av dem, så er det jo gøy å tenke på.

– Jeg hadde ikke sagt nei til å jobbe i New York eller andre steder. Jeg har jo lyst til å jobbe som skuespiller resten av livet. 

Har du agent for eksempel i Los Angeles og London? 

– Nei, det har jeg ikke. Jeg er i et agency i Oslo, The Global Ensemble. Vi er et veldig stort og internasjonalt ensemble. 

Hva er det morsomste du har opplevd i skuespillerkarrieren din så langt?

– Å jobbe med Stellan Skarsgård. Det er så stort at det er til å le av.

– Det gøyeste er også da bestevenninnen min ble med på festpremieren til Håp og Stellan Skarsgård var der. Hun er tidenes Marvel-fan, og jeg sa sånn «Bare kom og hils på han! Kom igjen. Han er kjempehyggelig. Det er null stress». Det første hun sier er sånn «Jeg er kjempestor fan av Marvel. Hils Chris Hemsworth fra meg!». Håper hun leser dette. 

– Det er også mye gøy som skjer på opptak, men det er liksom der og da. Det er veldig sånn inside-humor. 

Se Elli spille datteren til Stellan Skarsgård i traileren til Håp:

Kan du nevne noe som står på bucket-listen din?

– Kanskje å lage min egen serie? Eller prøve meg på noe annet innen film, siden det er film jeg vil jobbe med videre. Og så har jeg lyst til å studere etter hvert.

Hva kan du røpe om planene dine for 2022?

– Jeg kan ikke røpe hva jeg skal filme, men jeg kan si at Ida tar ansvar og Vikingulven kommer på nyåret. Royalteen: Arvingen kommer også i løpet av 2022! Det er mye spennende som kommer, så det blir veldig gøy!

Throwback: Elli Rhiannon Müller Osborne x 730.no: – Hele verdenen bør se Psychobitch

Se også: Filmen om Norges mest omtalte #metoo-sak

Nyeste saker fra 730.no

Les mer