Hopp til hovedinnhold
Vi møtte 14 år gamle STORM under by:Larm <3 (Siri Granheim)

STORM til 730.no: – Jeg har spilt konserter siden jeg var åtte år

STORM fra Trondheim er en ung ringrev.

Vi får fra tid til annen noen unge stjerner her til lands, men når de er så unge som 14 år, er det kanskje MGP jr det går mest i.

Denne gangen er det Leo Davadi Sundli som tar oss med storm, og han er råere enn de fleste 14-åringer vi både har møtt og hørt. Han er nemlig frontfigur i metalcore-bandet STORM.

Selv om bandet fortsatt er ganske ferskt og Leo er så ung, stod han i sommer på scenen under Tons of Rock på Ekebergsletta, som det vi tror er den yngste noensinne.

Nå spilte han to konserter under bransjefestivalen by:Larm i Oslo, en festival hvor mange av Norges største artister har spilt tidlig i karrieren.

730.no møter han etter en eksplosiv konsert på John Dee for å slå av en prat.

Les intervjuet med den 14 år gamle stjernen nedenfor!

Hei, Leo! Hvordan går det?

– Det går veldig bra!

Så bra! Gratulerer med vel gjennomført første by:Larn-konsert. Hvordan var det?

– Det var veldig hyggelig! Vi fikk veldig mange positive tilbakemeldinger, og jeg gleder meg som bare det til i morgen. Da spiller jeg på Vulkan Arena.

Du er bare 14 år og kjenner kanskje ikke til by:Larm fra før?

– Nei, jeg har aldri vært her før, men har hatt en viss anelse om hva det er, og fått god instruks på hvordan denne festivalen er. Spesielt etter at vi fant ut at jeg skulle spille her.

STORM under by:Larm (Siri Granheim)

Gøy! Hvordan føler du generelt det er å være en del av musikkbransjen når du er så ung?

– Det er veldig gøy å starte så tidlig. Da får jeg på en måte et forsprang, føler jeg. Det er mange voksne, dyktige folk rundt meg. Jeg har bare hatt gode opplevelser og vi har bygget et godt team nå, synes jeg. Har møtt mange gode folk!

Det er veldig betryggende å høre. Nå har du gjort ganske store ting den siste tiden, men er det noe du drømmer om å gjøre?

– En stor drøm er Download! En festival i England hvor flere av favorittbandene mine og noen av de største forbildene mine har spilt.

Allerede i 2019 var du jo med i et band som heter Snøstorm. Når spilte du din første konsert?

– Det snakket vi faktisk akkurat om! Det var på Antikvariatet i Trondheim, da stilte vi oss opp og spilte. En litt større konsert var på UKM, faktisk. Da var jeg 8 år.

– Siden har det vært så artig. Ting har skjedd og jeg synes jo det var så gøy da, mens nå har jeg spilt blant annet Tons of Rock. Det er så gøy!

Ja, for du har vokst med musikk rundt deg? Hvordan har det påvirket deg?

– Ja, på pappas side har det vært mest folkemusikk, mens på mammas side var det mer Flamenco. De er fra Honduras og Spania. Jeg har alltid hatt musikk på begge sider, og de fleste rundt meg har vært veldig musikalske.

– Det er sånn jeg vil ha det, å kunne leve av og musikken. Og å ha det gøy med det.

Leo er allerede en ringrev (Siri Granheim)

Er det noe du drømmer om?

– Ja, jeg tror min aller største drøm er å varme opp for favorittbandet mitt, Falling In Reverse. Det hadde vært helt rått.

Det må vi satse på at går i oppfyllelse. Hva er det beste med å spille og drive med musikken?

– Det jeg synes er gøyest er det visuelle rundt det. Bilder og musikkvideoer! Det er selvfølgelig en premie å få en god låt etter en dag i studio, men å shoote musikkvideo og å ha fotoshoot er kanskje det aller gøyeste.

– Jeg elsker å være kreativ med det, og liker at ting ser litt fremtidsaktig ut. Litt sånn Blade Runner-stil. I tillegg liker jeg når vi kan lage musikkvideoer som forteller en historie.

Den forrige låta du slapp, «House of Cards», lagde du med Erlend Torheim, som du jobber en del med. Da sa du at det klaffet så bra blant annet fordi dere hadde ganske felles musikksmak. Hva og hvem inspirerer deg?

– Jeg blir inspirert av Erlend. Når jeg er i studio med for eksempel ham, så lærer jeg mye. Det er veldig spennende å se hvordan de gjør ting. De er selvfølgelig mer erfarne enn meg, så bare det å følge med på det de gjør, gjør at jeg lærer og blir inspirert.

Hvordan påvirker musikken hverdagen din?

– Den gjør hverdagen mer spennende. Jeg har alltid noe å glede meg til! Når den neste mixen er ferdig, neste Oslo-tur for å dra i studio. Jeg har egentlig studio hjemme i Trondheim hvor jeg er nesten hver dag, men så drar jeg til Oslo for å ferdigstille låter med for eksempel Erlend eller andre produsenter.

Ja, og du går jo på skole? Hva tenker de i klassen, har de vært på noen konserter og skjønner de noe av hva du driver med?

– Ja, i hvert fall de nærmeste. Det er ikke så mye vi snakker om, men de nærmeste kompisene mine oppdaterer jeg ofte, og de er gode støttespillere. Jeg prøver å forklare dem det, og de prøver å følge med.

Hva med familien din?

– De er veldig gode støttespillere. Både mamma og pappa, og begge har jo en god forståelse for bransjen. Jeg er også veldig glad for at de gir meg frihet til å gjøre det jeg vil!

– Jeg vil jo si det er en trygghet at de vet hvordan det er, og at de har hjulpet med å finne et godt team til meg, så tidlig.

Hva er det kuleste du har opplevd hittil?

– Det må være Tons of Rock! Å stå der, jeg vet ikke hvor mange det var, men det må ha vært mellom fem og åtte tusen. Det var helt vilt. Jeg får en sånn «åh, nå har jeg oppnådd noe»-følelse.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av ⚡️STORM⚡️ (@join.the.storm)

– Jeg så jo masse andre konserter der, og hadde tenkt å dra dit uansett om jeg skulle spille eller ikke. Det er mange band jeg er veldig fan av som spilte der. Vi hadde det veldig gøy der!

Gøy! Hvor ser du deg selv om fem år?

– Så lenge jeg har det gøy og kan holde på med det jeg gjør, så er jeg fornøyd. Kanskje gjør jeg pop, kanskje rap, jeg tar det som det kommer. Jeg er ikke låst til en sjanger, og er i en eksperimentell fase. Jeg har alltid likt metal, men har blitt mer åpen for nye ting. Det nye som kommer er litt annerledes.

Så spennende! Hva skjer fremover, i nærmeste fremtid?

– Vi jobber med album, og hovedfokuset er å få ut et debutalbum. Vi skal også spille flere konserter neste år. Blant annet skal vi være med Gåte på turné!

(Siri Granheim)

Ja, for det er noen familiemedlemmer av deg?

– Ja, pappa har sluttet i Gåte nå. Men tanten min er med, og gitaristen Magnus Børmark har vært mitt største forbilde siden jeg var liten. Han har gitt meg masse inspirasjon, så det blir gøy å varme opp for dem.

SÅ stas! Er det noe du vil legge til på tampen?

– Følg med på musikken og alt som kommer fremover!

Det skal vi, takk for praten <3

Se også: Matata er Norge og Kenyas bidrag til EA Sports FC 24

Nyeste saker fra 730.no

Les mer