Hopp til hovedinnhold
Big Daddy Karsten vil ha en sjanse til i Melodi Grand Prix (Are Næsset)

Big Daddy Karsten: – Jeg har blitt hitta opp på Grindr av norske rappere, så de eksisterer!

Big Daddy Karsten viser muskler på sin nye freestyle.

Etter å ha rappet på norsk i en årrekke overrasket Folkefiender-veteranen i årets utgave av Melodi Grand Prix med popsvisken «Smile».

Karsten gikk dessverre ikke videre til finalen, men førstkommende mandag har Arendal-bamsen nok en mulighet til via en «siste sjanse»-sendingen. 

Husk å stemme hvis du synes han er verdig en plass! <3

For å overbevise folket har Big Daddy Karsten hoppet på to klassiske MGP-instrumentaler i form av «Fairytale» og «La Det Swinge». Are Næsset står for videoen, og Kong Halvor & Ferdinand stiller opp med kunst og dans. 

Se premiere på freestyle-videoen via YLTV:

Hey Karsten! Gratulerer med vill innsats i MGP. Hvordan var det å stå på scenen?

– Hey 730! Takk a, veit du hva, det er noe av det sjukeste jeg har vært med på. Hele prosessen egentlig, kostymer, dansere, animasjoner og hele pakka! Sykt gøy å få lov, sammen med sykt proffe folk, å få utvikle et eget sceneshow som koster mye $$$! Og det e få lov å gjøre det hele på den største musikkscenen i Norge var helt bananas. Vi ville lage pride i Willy Wonkas sjokoladefabrikk, og det fikk vi faen meg lov til 😍

Du var sååå nær finaleplass. Hadde du troen der og da?

– Etter jeg vant første duellen hadde jeg så sykt god følelse på at jeg skulle ta det hjem, men slik gikk det jo ikke 😅 Nå har folk sett meg grine på TV, det var ikke helt planen det heller, men alt har liksom aldri helt gått etter planen for meg, men det betyr ikke at ting ikke har gått bra heller, og det er jo fortsatt en mulighet her. 

Ikke sant! Hva tenker du om Wildcard-sendingen på mandag?

– Jeg tror jeg har en ganske god mulighet faktisk, hvertfall etter å ha snoka rundt i diverse MGP-forum på Facebook og sånn, men dette er jo egentlig enda vanskeligere enn semien, så vi får se. Jeg må dunke ut 14 andre låter her, ikke 3, haha. Utifra det jeg har lest til nå er det jeg og Jorn som er favorittene, men så har man jo også unge stjerner som Stina Talling å sloss med, så tipper Stina og Jorn er de som blir vanskeligst å slå.

Du myrdet «Fairytale»-freestylen. På den gode måten! Har du en favorittlinje fra den?

– Takk a, det er jo det der jeg egentlig gjør og som er elementet mitt, når jeg kan ta en beat og bare spazze på den. Sykt morro å se trynene til Adelina og Martin som bæder helt underveis der, 100k views på Facebook alene forteller meg jo også at det funka, haha. Når det kommer til favorittlinje så tror jeg kanskje at «A legend for my team like Parlour» henger høyt, den litt bortglemte helten som egentlig er sykt viktig for laget sitt, men som kanskje blir litt overskygga i blant, hehe. COYG!

Det er vanskelig å date nå, men har det blitt noe action i DM-en etter at du fikk vist deg frem i beste sendetid på NRK1?

– Haha, det er alltid action i DM’en min, så føler ikke det har blitt så veldig mye mer nå, litt kanskje. Men det er jo som du sier litt vanskelig å date nå, så denne bjørnen nyter de bildene han får av laks foreløpig og venter litt med å gå til elva for å fiske skikkelig til når smittevernet tillater det 😉

Høres lurt ut! Hva slags egenskaper må en mann ha for å sjarmere deg?

– Jeg liker menn som er litt eldre enn meg, både utseendemessig og også fordi de har levd litt lengre og vet litt hva livet handler om. Jeg har levd veldig mye veldig fort og det gjør nok at jeg ofte synes det er litt vanskelig å connecte skikkelig med karer på min egen alder. Jeg kan heller ikke låses i en monogam relasjon. Men altså, snille øyne, strengt ansikt og god humor kommer man som regel uansett langt med 😉

Hvem er drømmemannen eller drømmemennene?

– Ouff!! Om jeg kunne vært i en åpen triade med Espen Nakstad og Tim Hooper hadde jeg vært i himmelen 😛

Alt er mulig! Hvem er drømmecollab?

– Oi, tenker en låt produsert av Flume, med meg og Busta Rhymes på versene og Sam Smith på hooket! Eller å få hoppe på en cypher med Jaykae, Chip, Ghetts, Young MA og Devlin.

Hvilke norske artister hører du mest på om dagen?

– Hører mye på bruttern min Ego, men så liker jeg AJ og Benji veldig godt også. Skal e høre på noe litt mer lystig og lett hører jeg på Ferdinand.

Hvorfor er det så få åpent homofile [mannlige] rappere, tror du?

– Veit du hva, jeg syns det der er veldig vanskelig. Noen ganger lurer jeg på om jeg gjør noe feil siden ingen har kommet ut i Norge etter meg, andre ganger så tenker jeg på hvor jævla langt inne det satt for meg selv å komme ut. Det er jo ikke til å stikke under en stol at noen dører lukker seg, mens andre åpner seg. Jeg tror også at det blir færre og færre som lukker seg jo flere som tør å stikke huet ut av skapet.

– Jeg har blitt hitta opp på Grindr av norske rappere, så trussss de eksisterer. Når det kommer til verdensbasis så blir det jo flere og flere og mange er veldig flinke også S/O DDm, Cakes Da Killa, Duke Stamina, Earthtone og ikke minst rap-sønnen min i North Carolina, Bryce Quartz!

Du er utvilsomt en viktig representant <3 Har du fått noen meldinger fra folk som har gjort ekstra inntrykk?

– Jeg får så sykt mye kjærlighet bare for å være den jeg er og det betyr mer enn alt. Folk finner inspirasjon i historien min til å enten komme ut av skapet, bli nykter eller kjempe mot angsten sin og det er helt vanvittig rørende hver gang.

«Smile» er hella catchy. Blir det mer pop fra Big Daddy Karsten i 2021?

– Vi har flere pop-godbiter på harddisken for å si det slik. De er nok ikke like «snille» som «Smile» alle sammen, men befinner seg litt i samme univers. Jeg er jo helt snål når det kommer til sjangere, klarer liksom ikke å bare gjøre en ting, men akkurat nå er det pop/club-verdenen jeg leker i og koser meg med.

Hva er planene ellers for året?

– Først skal vi vinne det her wild-cardet. Etter det ligger det mye fokus på UK og Europa. Jeg skal fortsette å pumpe ut bearmixxxer og singler, også krysser jeg fingra for at folk er smarte nok til å vaksinere seg så de kan komme på Big Daddy Karsten-show, både i inn og utland før året er omme.

Se også: Rapper om at han vil ligge med hele hip-hop-Norge

Nyeste saker fra 730.no

Les mer