– Jeg gråt som en baby da jeg kom ut av skapet

21. nov 2012 kl. 00:00

FIFFIG FRANK TIL HØYRE + 1/4 OFWGKTA (GQ)

Til bibelen for menn som liker tversoversløyfer og fuktighetskrem – alias det mye omtalte, åpne brevet som geleidet ham ut av skapet som homofil via sin Tumblr.
 
På spørsmål om hva som fikk ham til å komme ut slik, svarer New Orleans-stjernen: 
 
– Def Jam hadde arrangert et lytteparty for Channel Orange og jeg ringte inn til festen via Skype. En av de oppmøtte journalistene catchet noen av tekstlinjene fra plata og nevnte det i en artikkel på veldig «harmløst» vis. Og jeg tenkte bare, fuck it. Natten like etter da jeg postet brevet gråt jeg som en fuckings baby. Alle frekvensene bare klikket mot en forandring i hodet mitt. Alle mottagerne fikk inn et annet signal, og jeg følte meg glad. Jeg hadde ikke følt meg glad på sykt lenge. Jeg har vært lei meg igjen siden, men det har vært en helt annen form for trist. Det er bare noe som er helt magisk med ærlighet og åpenhet.
 
– Alt jeg skrev i det brevet, før jeg hadde postet det så føltes innholdet som en utrolig big deal. Men, når du bare går for det og kommer helskinnet ut av det, istedenfor å være redd tenker hjernen bare «Oh wow, shit skjedde, men ingenting skjedde.» Hjernen sier bare «Jeg klarte meg». Jeg så meg rundt, og sjekket meg selv og tenkte bare at jeg var okay. Før noen ringte og gratulerte eller noe som helst, så var allerede alt forandret. Og det var ikke fra utsiden. Det var fullstendig inni her, i hodet mitt.
 
(Fortsetter under.)

(UNIVERSAL/PREFIXMAG)
 

25-åringen er dog ikke helt klar for å svare på om hvorvidt han er biseksuell eller ei:

 
– Neste spørsmål, takk. Jeg kan si så mye som at livet er dynamisk og byr på dynamiske opplevelser (…) Jeg er ikke en midtsidegutt, jeg prøver ikke å selge deg sex. Folk bør ha fått med seg dette i brevet, jeg behøvde ikke å sette en merkelapp på det jeg skrev for at det skulle gjøre inntrykk. Fordi folk skjønner at det jeg sier er lett å relatere til, for når du snakker om romantikk, om kjærlighet, så har begge sider i slike scenarioer de samme følelsene. Men ta det jeg gir dere. Jeg gir dere det jeg føler for at dere skal føle. Dere trenger ikke snoke utover det.
 
Bonus-bilder fra GQ:

 

Se også: Forvirret Frank Ocean på strippeklubb (+ John Mayer-bonus)