Hopp til hovedinnhold
JAMES GANDOLFIN FRA SOPRANOS, KRISTEN STEWART FRA THE MESSENGERS (HBO, NORDISK FILM)

– Jeg gleder meg til å lese bloggene

Kristen Stewart blitt en av Hollywoods mest populære tenåringer via sin vampyrelskende rolle som Bella Swan i Twilight, bokfilmatiseringen som spilte inn 260 millioner kroner i USA i løpet av premieredagen – mer enn filmens budsjett.

Samtidig som vampyrfeberen herjer, konsentrerer tenåringen seg om en litt mer alvorlig rolle. I dramaet Welcome To The Rileys spiller Stewart den 16 år gammel stripperen Mallory, som en kveld gjør en lapdance som forandrer livet hennes.

Se også: Kristen med jazztobakk i pipa

Når hun tilbyr mannen som underholdes, Doug Riley, spilt av James Gandolfini (alias selveste Tony Soprano), spesialbehandling på bakrommet, takker han nei.

Doug er i dyp sorg etter å ha mistet både sin datter og sin elsker, og forelår at Mallory får betalt hundre dollar dagen for å bo sammen med ham, uten noen form for sex. Etterhvert blir den sære situasjonen mer komplisert, blant annet ved at Dougs kone finner ut om forholdet.

I et intervju med Cinematical snakker hun om Twilight-filmens mange unge, kvinnelige, fanatiske tilhengere og sitt kommende, litt kontroversielle prosjekt.

– Jeg spiller et gatebarn, en som har rømt hjemmefra, et skikkelig ødelagt, knust, lite barn; Hun er en prostituert, stripper… og jeg gleder meg virkelig til å lese de bloggene. Jeg gleder meg. Men jeg tror mange (av Twilights jentefans) kommer til å se frem til den. Det er en veldig bra historie. Ikke alle jentene er disse søte, uskyldige, små vesnene… faktisk, det motsatte.

Welcome To The Rileys er produsert av de britiske brødrene Ridley Scott (Alien, Gladiator, Blade Runner) og Tony Scott (Top Gun, True Romance), og regissert av Jake Scott, Ridleys sønn.

Tidligere har Jake laget musikkvideoer for blant andre Soundgarden, Cypress Hill, R.E.M., Smashing Pumpkins og Radiohead.

Se også: – Stripperollen er perfekt for Lindsay

Utenom Twilight, har Kristen tidligere spilt i Panic Room med Jodie Foster og Forest Whitaker, samt Sam Raims grøsser The Messengers.

Før stripperdramaet, som kommer ut vinteren 2010, spilte hun inn komedien Adventureland, som finner sted i 1987. Los Angeles-piken ser man snart som rockestjernen Joan Jett i The Runaways, filmen om det berømte jentebandet med samme navn.

Se også: Mer «Twilight»…

Nyeste saker fra 730.no

Les mer