Hopp til hovedinnhold
AUSTIN, TEXAS - OCTOBER 09: Rapper Doja Cat performs onstage during weekend two, day two of Austin City Limits Music Festival at Zilker Park on October 09, 2021 in Austin, Texas. (Photo by Rick Kern/WireImage)
Doja Cat på Austin City Limits Music Festival i Zilker Park i Texas i oktober 2021 (Rick Kern/WireImage)

Doja Cat: – Jeg føler meg presset til å gjøre dritt jeg ikke vil gjøre

Doja Cat har hatt et utrolig år.

Men i kulissene har det kanskje vært mer hardt arbeid enn det har vært moro.

Amala Ratna Zandile Dlamini alias Doja Cat slo gjennom med den virale humorlåten «Mooo!» i 2018.

Throwback: Glem reven til Ylvis… Hva sier kua til Doja Cat?

Mot en del odds har hun i etterkant blitt en av klodens største popstjerner.

Denne uken fikk Los Angeles-artisten – i likhet med Justin Bieber – åtte Grammy-nominasjoner. (Se hele listen her.)

Doja Cat er dog (!) ikke fornøyd med tilværelsen, og savner å kunne gjøre som hun vil.

– Jeg gjør all denne dritten som jeg ikke vil gjøre, sier 26-åringen via Instagram Live.

– Jeg vil lage musikk for moro skyld, og bare ha det gøy og bare jamme og lage noe greier. Det har jeg ikke gjort på kanskje fem år, føles det som… Jeg gjør alt dette som jeg ikke har lyst til å gjøre, fortsetter sangeren.

– Vil ikke ta jævla bilder. Som, ja … Det er veldig gøy å planlegge en fotoshoot. Å gjøre et konsept, gjøre en visuell idé, noe sånt…

– Mote elsker jeg, det gjør jeg. Jeg gjør virkelig det. Jeg elsker å kle meg opp, jeg elsker all den dritten. Vil jeg gjøre den dritten fordi jeg må? Nei! Noen ganger må jeg gjøre den dritten. Men nei… Jeg må [egentlig] ikke. Nei, jeg trenger ikke.

– Jeg føler meg presset til å gjøre sånn dritt og vil ikke gjøre det. Jeg vil lage musikk – og faen meg spille videospill.

Doja Cat sier også at hun er lei av å gjøre intervjuer, og at det ikke er «produktivt» for henne å bruke tid på å svare på spørsmål med medier.

– Jeg hater det. Oooooh, jeg hater det….

Se et utdrag fra Dojas tirade på Instagram Live:

Les også: Doja Cat har kjøpt sitt første hus – se bildene

På Thanksgiving fulgte Doja-katten opp med en ny runde på Live med over 50 000 seere.

Men hun sa nesten ingenting, fordi hun – ifølge henne selv – hadde drukket for mye.

Doja er signert til Kemosabe Records; musikkselskapet til den produsenten og låtskriveren Dr. Luke – som nå bruker sitt virkelige navn Lukasz Gottwald. (Etter at Kesha anklaget ham for blant annet seksuelt overgrep. Saken ble henlagt og Kesha tapte i år et søksmål fra Luke.)

Det virker også som om Doja Cat begynner å bli lei av å gjøre collabos med andre artister.

Noe det har blitt mye av.

Hennes tredje album Planet Her kom ut i juni og tok 2. plass i USA og Norge. Den kritikerroste platen gjestes av Ariana Grande, The Weeknd, SZA, Gunna, Young Thug, JID, Eve, Jidenna og Victoria Monét.

Artister står i kø for å få med Doja på sine låter.

I løpet av de to siste årene har hun stilt opp på sanger fra store og små navn. Blant andre Ariana, Saweetie, Megan Thee Stallion, Chloe x Halle, Lil Wayne, Anderson .Paak, BIA, City Girls, Anne-Marie, Starboi3 og LunchMoney Lewis.

– Jeg har prøvd å være mer forsiktig med hvem jeg samarbeider med, sier Doja Cat i et intervju med Extra.

– Jeg sier ikke at folkene på albumet mitt ikke er utrolige. Det er de liksom, understreker hun.

– De er de perfekte features-ene på albumet mitt. Men jeg ønsker å være mer kresen når det gjelder hva jeg gjør.

– Jeg føler at mange features kommer ut og at det føles som om folk bare gjester hverandres låter kun for å gjeste hverandres låter.

Fun fact: Doja Cats «Say So (Remix)» med Nicki Minaj tok 1. plass på Billboard Hot 100, og ble – utrolig nok – den første nummer 1-låten i Nickis karriere.

Se også: 730.no ringer opp Doja Cat 🐱

Nyeste saker fra 730.no

Les mer