– Jeg er ikke helt Ne-Yo ennå

21. aug 2008 kl. 00:00
WISNU (WAD/DANIELSEN/BONNIER)

Norsk R&B har ikke hatt en vital suksesshistorie, selv om endel jenter har boostet seg den siste tiden. Når det kommer til gutta er det Wisnu som gjelder. 

I fjor ble debutsingelen “Love Like That” omfavnet av flere radiostasjoner, og i sommer har Oslo-gutten fått ny oppsving med den raske oppfølgeren, “Follow Me”, med den norske versjonen av tidlig Foxy Brown, Stella Mwangi.

Etter å ha sett dem spille sammen, må man selvsagt spørre Wisnu om de er på blunker’n.

– Blunker’n? Hahaha, hva vil det si? På flørter’n? Neida, men vi fikk en veldig god tone når vi møtte hverandre i fjor på VG-lista og diverse andre konserter. Allerede da snakket vi om å jobbe sammen. Hun er en sånn som sprer godt humør og er glad og dyktig, some of the qualities I like about people.

Han legger til at det showmessig alltid er gøy å ha med Lillestrøm-rapperen med på scenen, og konkluderer med at det er snakk om en veldig god tone mellom to musikkelskere.

Wisnu tar ikke “Follow Me”s suksess som en selvfølge, han er både overrasket og takknemlig.

– For å være ærlig, så blir jeg alltid nervøs og litt redd hver gang en ny låt skal lanseres, for man vet aldri hvordan folk kommer til å reagere. Jeg gikk ut av mitt safe-soft-R&B-element denne gangen, og ville vise et litt bredere spekter og se hva min stemme kan gjøre.

Den tidligere Idol-deltakeren (5. plass) forteller 730 at folk ofte kommer bort til ham etter konserter og sier de trodde “Follow” og “Love” er låter fra amerikansk artister, noe han ser på som et komplement.

Videoen til “Love Like That”:

(Saken fortsetter nedenfor.)


Tredje singel gjøres nå klar, og han regner med å roe det ned igjen, til myk soul/R&B, som han føler kler sin stemme. Sangeren ønsker å kunne overgå seg selv på hver låt han lager, samtidig som det er viktig for ham at folk liker det han byr på.

Albumet er snart ferdig, og Wisnu beskriver det som en eklektisk blanding av en rekke elementer. – Jeg vil ikke kjøre kun mainstream R&B, jeg liker variasjoner i alt. Nå har jeg vært så heldig og få masse hjelp fra dyktige produsenter på akkurat det.

De han referer til er blant andre Dsign Music AS, Andre Lindal og Geir Hvidsten alias Lille G, Chris Miland og Deepfrost.

Arbeidstittelen på albumet er Follow Me, som er hint til andre mannlige vokalister som vurderer å satse på R&B. Settet skal ut via Bonnier, som blant annet har Madcon, Karpe Diem, Mira Craig, Paperboys og Chris Lee i stallen.

Vi spør Wisnu om det er mange som lurer på om han har Ne-Yo som et forbilde. Han ler og sier nei.

– Jeg blir aldri spurt om det, men blir likevel ofte sammenliknet med ham, så det litt rart det der. Jeg har bestandig hatt stor respekt for Ne-Yo fordi han er en veldig dyktig låtskriver og artist, og jeg har alltid likt sangene hans.

– Når jeg hører fra venner; Å jeg elsker den nye sangen din, ”Closer”, så ler jeg og svarer at det ikke er meg, men Ne-Yo. Selv føler jeg at jeg er ikke er helt der ennå, har fortsatt noen trapper å klatre før jeg er på hans nivå.

(På Wisnus Myspace-profil kan du høre “Follow Me” feat. Stella Mwangi aka STL og andre nye låter, samt bli Wisnus venn.)