Hopp til hovedinnhold

– Jeg er en hip-hop/rock/electro/soul/R&B-jente

MYSTISKE GABBY KLAR FOR FESTIVAL (UNIVERSAL)

I dag braker det løs for Slottsfjell. Tønsberg-festivalen jubilerer med sitt tiende år og byr på tre dager med musikk og kulturliv i sentrum av Vestfold-byen. Festivalen kan skilte med over 100 konserter, blant dem headlinerne New Order, Janelle Monáe, Lissie, Seigmen og Chase & Status.

Vi slo av en prat med Bergens ukronede electropop-prinsesse Gabrielle, som i dag er med på å kickstarte festen. Den tidligere X-Factor-deltakeren lå i fjor blant toppsjiktet på VG-lista i 20 uker, og med mindre du ikke har vært i nærheten av en radio (eller på nach med jenter), har du garantert hørt hennes sjarmerende skarring.

(Fortsetter under klippet.)

I min egen lille verden klarer jeg ikke la være å tørrhumre over ironien at hun ringer meg [jada, på vår oppfordring], da telefonen vibrer og viser skjult nummer. Gabrielle er på godt humør, og har akkurat avsluttet lydprøver for VG-Listas show i Bergen. Jeg vet ikke om hun er supergira, eller om det bare er bergensdialekten som høres jovial ut i andre enden av linja.

730: – Det er hektiske dager i sommer? Hvordan er det å være på hjemmebane?

Gabrielle: – Ja det er ganske jevnt trekk om sommeren, får jeg fri to dager så later jeg som om det er ferie. Men det er kult å være her hjemme i Bergen og synge for kidsa på Festplassen, god stemning!

730: – Vil du si du er et festivalmenneske?

Gabrielle: – Nei egentlig ikke. Jeg liker godt å gå på konserter, men jeg er ikke sånn som reiser på festivaler. Jeg har vært innom noen, men da er jeg kun på en konsert, jeg camper ikke og sånt. Jeg foretrekker de som er i byen, slik at jeg kan sove hjemme eller i en vanlig seng.

730: – Har du tenkt å være igjen i Tønsberg og se noen andre artister mens du først er her?

Det blir stille et sekund mens hun trekker på det, nærmest som om hun har dårlig samvittighet for noe.

Gabrielle: – Ehm, ja, jeg skal være igjen og se Janelle Monáe, men utover det så tror jeg dessverre ikke vi rekker mer, vi reiser tilbake igjen på kvelden.

730: – I ære av din konsert så har vi pløyd igjennom katalogen din på Spotify, og vi ser at du har to låter remixet av Souldrop, som også spiller på årets festival.

Gabrielle: – Ja, Souldrop er tre dyktige bergensfolk som har laget remixer av låtene mine. Det er Even Brenna, Pål Myran-Håland and Thomas «Teddy Touch» Knudsen, en veldig omreist og flink DJ. På VG-lista i Oslo mixet vi inn deres dubstep versjon av Bordet, det er veldig gøy å gjøre ting litt annerledes når vi spiller live.

(Fortsetter under klippet.)

730: – Hvordan oppstod det samarbeidet?

Gabrielle: – Vel, jeg er ikke noen bergensdame som kjenner alle i miljøet her. For eksempel spilte jeg inn Mildt sagt i Trondheim og Voss, så på en måte kan man vel si at jeg er litt utenfor i min egen by. Det med Souldrop skjedde som følge at jeg synes de er så latterlig dyktige. Det er breialt og typisk unorsk, de lager utrolige fete remixer, så vi kontaktet de for å gjøre en remix av Bordet, og senere en drum & bass versjon av Inn i deg.

730: – Er det noen andre norske artister du kunne tenke deg å jobbe med?

Gabrielle: – Åh, det var et vanskelig spørsmål. Det er så mange der ute, spesielt synes jeg det er mange flinke, kvinnelige artister som gjør sin egen greie. Ved eventuelle collabos, så må det bli med noen som gjør noe helt annerledes, noe overraskende, nesten så det kræsjer litt med min egen greie.

730: – Apropos overraskelser, kan vi forvente noen under konserten din på Slottsfjellet?

Jeg holder røret på avstand og prøver å kvele min egen fnising, vel vitende om at spørsmålet er kleint, men Gabrielle kjører positron-stilen og svarer med nok ironi til at telefonen nærmest vibrerer:

– Hehe, jeg synes det er fett om folk stiller uten forventninger, åpner ørene og bare lar meg penetrere alle sanser med mitt eksplosive uttrykk.

Gabrielle

Spotify
Facebook

Slottsfjell

Program
Facebook

730: – Sånn avslutningsvis, hva kan vi forvente av Gabrielle i fremtiden? Har du noen spennende prosjekter på gang?

Gabrielle: – Vel, det var en lang periode hvor jeg hadde en skikkelig inspirasjonsdowner, men det har heldigvis snudd. Nå er jeg inne i en kjempekreativ periode hvor jeg sitter og skriver masse i hjemmestudioet mitt, det begynner å bli mange låter som jeg gleder meg til å dra i studio og gjøre skikkelig. Vi tar en pause til høsten for å jobbe på en ny skive. Jeg har lyst til å eksperimentere littegrann, jeg er jo en hip-hop-, rock-, electro-, soul-, R&B-jente, så jeg ønsker å utforske forskjellige sounds. Det kommer fortsatt til å være Gabrielle, men kanskje pakket inn litt annerledes.

Gabby spiller kl. 16:45 på Baglerscenen, resten av Slottsfjell-programmet finner du ovenfor.
 
Se også: FREDAGSFJAS: Gabrielle (← hi hi!)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer