Hopp til hovedinnhold
TOMMY DEMONSTRERER FAKTOREN X (TV2)

– Jeg er dødstakknemlig

Etter X Factor gikk Tommy Fredvang fra å være en lokal Stavanger-helt til å bli rikskjendis. Helt sikkert ikke bare fordi han er en stødig singer-songwriter; 28-åringen ser flott ut.

Da jeg traff Tommy på Cafe Sør i Oslo var atmosfæren litt romantisk, og jeg tror han stjal en liten del av hjertet mitt.
Too much information? Greit, vi lar gitargutten med de vakre øynene heller snakke om seg selv.

Kan du fortelle noe om Tommy som få vet?

– Jeg har jobbet som barnehageonkel i fire år. Det var kjempegøy og jeg fikk mulighet til å slippe løs drittungen i meg. Folk blir veldig overrasket når jeg sier at jeg har 10 tatoveringer og at flere kommer.

Hadde du meldt deg på X Factor på nytt nå som du har vært gjennom det? Var det som forventet?

– Ja. Det har vært en døråpner. Jeg prøvde å forbrede meg mentalt på hvordan opplevelsen skulle bli, men man vet jo egentlig aldri sånne ting. Jeg skjønte jo det store bildet, men alle prosessene jeg måtte gjennom og alt som skjer på innsiden var absolutt ikke sånn jeg hadde forventet meg.

Er Melodi Grand Prix noe du kunne vurdert?

– Jeg kunne fint deltatt som låtskriver, men ikke som artist. Jeg tror det er viktig at jeg begynner å jobbe mot «artisten Tommy», i stedet for «Tommy som blir med i et nytt tv-program».

Hvordan vil du beskrive musikken du nå satser på?

– Poprock eller pop med litt trøkk i. Jeg kommer ikke til å legge fra meg gitaren, den kommer alltid til å være en del av meg. Når det gjelder debutalbumet er det bare å vente og glede seg. Albumet vil gjenspeile mye av det jeg har vært gjennom i de siste 6-7 årene. Jeg håper jeg treffer noen med budskapet jeg kommer med.

Du fikk nylig kontrakt. Var det digg å få deal?

– Det var helt nydelig å komme til MTG, et selskap jeg var skapt for. Jeg føler at jeg har havnet i en god familie.

Er det noen norske artister du ser opp til?

– Jeg har alltid vært en Morten Abel-fan, men jeg ser også opp til Kurt Nilsen. Han skriver sinnsykt fine låter, med veldig bra melodi og veldig bra tekst, og jeg har også sett mye opp til a-ha.

Hvordan er Tommy Fredvang-konsertene?

– Veldig forskjellige. Noen ganger sitter jeg med gitaren og spiller akustisk, andre ganger spiller jeg med band. Det er noen sanger på albumet hvor man kan kjøre show med elgitar og rocke litt.

Er det noe du angrer på så langt i karrieren din?

– Jeg bruker ikke så mye tid på å angre på ting. Man lærer jo ofte av feilene man gjør. Jeg skulle ønske jeg ikke rotet med bort i et plateseskap i England samtidig som det ble en erfaring jeg lærte mye av. Jeg tror virkelig at de hendelsene du trår feil i er like viktige som de hvor du trår riktig.

Hva er det beste rådet du har fått?

– Det må være fra en som heter Eddie Lundon fra bandet China Crisis. Han var en av lærene mine på (den britiske musikkskolen) LIPA. Han sa alltid at man skal være god mot seg selv og støtte det man selv gjør. Ikke tvil på noe, gjør det som føles bra innvendig og husk at det er derfor man holder på med dette.

Du er veldig kjekk. Får du ofte høre dette? Og har du fått mer oppmerksomhet fra jentene etter X Factor?

– Ja, jeg får høre at jeg er kjekk innimellom, men det er bare hyggelig. Jeg har fått mer oppmerksomhet av alle egentlig. Det skjer vel med de fleste når man blir en del av en større bevissthet, men jeg går som regel rundt i min egen verden og får ikke med meg alt.

Hva slags type gutt er du? Jeg tror du er en litt badboy.

– Det er godt at du tror jeg er en badboy fordi jeg er snill som et lam. Jeg er en gutt som tenker mye, men jeg har også en rampete side som alle andre. Jeg setter meg mye inn i andres situasjoner og får fort dårlig samvittighet. Jeg tror ikke jeg er en sånn badboy som kan være et rasshøl, men jeg er ikke bare snill.

Hva slags jenter liker du?

– Jeg liker jenter med ambisjoner, bein i nesa, en jente som vil noe og gjør noe med livet sitt. Gjerne at hun er litt kjapp i kjeften.

Er du singel? Noen mente du var sammen med Charlotte Thorstvedt?

– Nei, vi er ikke sammen i det hele tatt. Vi er gode venner og har god tone. Hun er en kjempeflott dame og er sammen med en kompis av meg. Jeg er singel.

Har du noen gang vært sammen med en kvinne av afrikansk opprinnelse?

– Nei, det har jeg ikke, det gjenstår. Jeg har det på min «to do»-liste.

Haha! Hva er planene dine for 2010?

– Å spille mest mulig, reise land og strand, jobbe mye i studio, forhåpentligvis slippe en singel i april, forvalte den opplevelsen jeg hadde i fjor og få mest mulig ut av den. Etter det? Jobbe, jobbe, jobbe og så jobbe.

Hva drømmer du om?
– Jeg føler at jeg lever ut drømmen min allerede. Jeg står opp hver eneste dag og er dødstakknemlig for at jeg får lov til å gjøre det jeg elsker å gjøre.

Tommy skal varme opp for A1 på Folken i Stavanger 11. mars. Singelen «Wake Up Call» er i full radiorotasjon. Se videoen nedenfor.


Nyeste saker fra 730.no

Les mer