Hopp til hovedinnhold

– Jeg er Axl Rose, Jim Morrison, Jimi Hendrix… og Kate Moss

(DEF JAM)

Noen synes albumtittelen Yeezus er drøy… og ikke minst låtnavnet «I Am a God». Men Kanye West sier ikke at han er Gud eller Jesus: – I just talked to Jesus, he said, «what up Yeezus?» / I said, «shit I’m chillin’, tryin’ to stack these millions.

(Hør låten og albumet her:)

Skrullefar gjør egentlig ikke intervjuer, fordi han angivelig er lei måten journalister fremstiller ham, men etter den usnaue New York Times-praten, forteller Ye nå W om bakgrunnen for «I Am a God». Chicago-mannen skrev låten under moteuken i Paris i høst, etter at en berømt designer fortalte Ye at han kunne få komme til en visning mot at han lovet å ikke dra på andre, konkurrerende visninger. Noe vår venn – selvsagt – ikke likte å høre.

– Dagen etter dro jeg i studio med Daft Punk og skrev «I Am a God». Fordi, yo, ingen kan fortelle meg hvor og hvor jeg ikke kan gå! Man, jeg er nummer 1 av de levende rockestjernene! Jeg er Axl Rose. Jeg er Jim Morrison. Jeg er Jimi Hendrix, sier Kanye til bladet, angivelig i en helt alvorlig tone.


– Du kan ikke si at du elsker musikk og si at Kanye ikke kan komme til showet ditt. Å i det hele tatt tro at man kan fortelle meg hvor jeg kan og ikke kan gå er absurd og latterlig. Det er blasfemisk mot rock’n roll og musikk.

I intervjuet sammenligner Kanye seg – igjen – med Steve Jobs, men også
Pablo Picasso, Michelangelo, The Beatles, Marlon Brando, Kate Moss (!), Tiger Woods og The Soup Nazi fra Seinfeld.

Kanye sier til W at han vet at han har skyhøye tanker om seg selv, men ser på det som en rus.

– Mitt ego er min dop. Min dop er «jeg er bedre enn alle dere motherfuckerne. Kiss my ass!»
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer