Hopp til hovedinnhold
AVA MAX AMANDA & ANDREAS AKA AVA MAX OG TIX (WARNER, INSTAGRAM)
AVA MAX AMANDA & ANDREAS AKA AVA MAX OG TIX (WARNER, INSTAGRAM)

Ava Max x 730.no i Oslo: – Jeg elsker TIX!

Ava Max suser oppover.

Oh, she’s sweet but a psycho / A little bit psycho
At night she screamin’ / I’m-ma-ma-ma out ma mind
Oh, she’s hot but a psycho / So left but she’s right though
At night she screamin’ / I’m-ma-ma-ma out ma mind

Ava Max har gått fra status som ukjent artist til å ha den mest populære låten i Norge og Sverige på rekordtid – og dét med norsk hjelp.

Den albansk-amerikanske «Sweet But Psycho»-sangeren er i Oslo for å feire suksessen, så 730.no tar en prat med en sprudlende Amanda Ava Koci (som hun egentlig heter) om det hele.

Ava Max 730.no Oslo TIX

(Instagram/avamax)

Hvordan var det å jobbe med russekongen TIX (som hun har skrevet «Sweet But Psycho» med), og hvorfor flippet hun den dansk-norske Aqua-klassikeren «Barbie Girl» til «Not Your Barbie Girl»?

Les praten med Ava Max mens du hører på låten som er #1 på Spotify Norge.

Hei Ava Max! Gratulerer med å være nummer 1 på topp 50-lista i både Norge og Sverige <33 Hvordan føles det?

– Tusen takk! Jeg kan fortsatt ikke tro det. Det er første gang jeg føler eller ser suksess for musikken min. Det føles helt utrolig!

Hvorfor tror du skandinavere liker musikken din så godt?

– Dere oppdager mye popmusikk her, og har bedre smak. Haha!

Facts! Hva handler «Sweet But Psycho» om?

– «Sweet But Psycho» handler om et forhold, og hvordan din indre psycho kommer ut i dårlige forhold. Kvinner er ikke født psyko, det er ting som trigger oss. Jeg kaller ikke kvinner psycho, jeg kaller dem sterke og selvsikre. Det er mange som misforstår det.

Andreas Haukeland aka TIX har vært med å lage sangen, hvordan var det?

– Andreas! Åh… Ja, jeg elsker TIX! Han er helt aaah-mazing… Vi møttes faktisk i Sverige nylig, og skrev en ny låt sammen.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Jeg vet at folk har reagert på noen av låtene mine liksom, men kom igjen a…😕😕

Et innlegg delt av TIX (Andreas Haukeland) (@tixmusic)

Vi gleder oss til mer Ava Max x TIX! Skrev dere «Sweet But Psycho» etter noe du hadde opplevd?

– Jeg føler at sangene på albumet som kommer definerer meg, fordi jeg føler meg søt, men også psycho. Jeg vil skrive om meg selv og mine opplevelser, og det synes jeg er viktig fordi andre kan kjenne seg igjen i mine følelser og opplevelser.

ava max tix oslo norway 730no norge andreas haukland

(Instagram/avamax)


Når startet din interesse for musikk?

– Moren min sang opera da foreldrene mine bodde i Albania. Så da hun sang opera hjemme, sang jeg med. Jeg har alltid visst at jeg skal drive med musikk, så det har vært en slags velsignelse og forbannelse samtidig. Fordi jeg visste fra så ung alder at musikk var det jeg ville drive med, virket alt annet meningsløst. Jeg ville ikke gå på skole, jeg ville synge og skrive sanger.

Er du født i Albania selv?

– Nei, jeg er født i USA, men hele familien min er fra Albania.

Føler du at det har påvirket musikken din?

– Jeg føler det har påvirket måten jeg ser livet på. Foreldrene min måtte jobbe hardt, og de lærte meg at det måtte til. Det var tøft for dem å flytte fra Albania til USA, så det at de måtte streve har gjort at jeg vil jobbe hardere. Det har definitivt gjort meg sterkere, som har gjort at jeg for eksempel skriver om sterke kvinner.

Hva legger du i «sterke kvinner»? 

– Kvinnene i familien min er veldig sterke og tar kontroll. Vi pleier å si «kvinnen er nakken og mannen er hodet», så kvinnen kan snu og vende på det hun vil. Det har påvirket meg til å ville skrive om sterke, mektige kvinner.

Ava Max 730.no Oslo TIX

(Instagram/avamax)


Fett! Hvordan kom du i kontakt med det gigantiske plateselskapet Atlantic?

– Jeg slet i mange år. Ingen ville gi ut musikken min, og jeg følte at alle dører var lukket. Så møtte jeg en produsent som heter Cirkut og vi lagde en låt sammen. Vi la den ut på Soundcloud, og flere plateselskaper tok kontakt. Det var en drøm som endelig ble virkelighet!

– Så møtte jeg de forskjellige plateselskapene, og jeg visste med en gang at jeg ville jobbe med Atlantic. De forsto meg og min historie, og de trodde på meg. Siden det har det vært en fantastisk reise!

Du er med på en sang på David Guettas nyeste album, hvor vi også finner navn som Nicki Minaj, Justin Bieber, Jason Derulo og Sia. Hvordan skjedde det?

– Produsenten Cirkut og jeg skrev en låt, så sendte en jeg jobber med låta til David Guetta. Han svarte at han vil jobbe med sangen. Vi jobbet sammen med den i studio. Det var helt sykt å jobbe med David. Han er en så fin fyr. Det hele endte med at låta ble med på albumet hans 7.


Cardi B og Ed Sheeran er også signa av Atlantic. Har du møtt noen av de i studio eller på kontoret?

– Det er helt sykt at vi har samme plateselskap! Vi har ikke møttes, fordi jeg bare jobber i studio hele
tiden. Men én dag skjer det.

Ava Max 730.no Oslo TIX

Ava Max: Livets jente ✨ (Axelle/Bauer-Griffin/Getty)

Inshallah! Hvordan er det å være relativt ny i musikkindustrien?

– Musikkindustrien føles ikke ny for meg.
Jeg føler jeg har vært i industrien siden jeg var barn, men ingen dører
har åpnet seg for meg før nå. Nå er dørene endelig åpne – og jeg løper
gjennom dem! Jeg vet akkurat hva jeg vil og hva jeg vil skrive om. Jeg
føler meg veldig selvsikker og gira.

Ava Max 730.no Oslo TIX

(Instagram/avamax)

Du har også covret norsk-danske «Barbie Girl» og kalt din versjon «Not Your Barbie Girl». Hvorfor lagde du den twisten på sangen?

– Helt fra jeg hørte sangen første gang tenkt jeg at jeg er ikke noens «Barbie Girl». Så når jeg omskrev den til «Not Your Barbie Girl» og nei, du kan ikke ta på meg hvor du vil. Jeg vil at kvinner skal føle at de har kontroll over seg selv og sin egen kropp, og så jeg vil at dette skal være en oppløftende og inspirerende sang.


Hva er det neste for Ava Max?

– Planen er å slippe tre nye låter før året er omme. En av dem er med en stor popstjerne. Det er en veldig kul og sexy låt. Jeg skal ikke spoile musikkvideoen, men den er skikkelig gøy og viser en ny side av meg!

Oi oi, gleder oss til å høre! Lykke til med alt videre.

– Tusen takk, håper vi kan treffes igjen snart!

Se også: HBO-serien vi alle trenger denne høsten

Les mer