Hopp til hovedinnhold
(BJØRN ERIK HAGEN)

– Jeg elsker, elsker Norge!


Ovenfor ser du videoen til Lissies nye singel «Cuckoo», som hadde premiere denne uken. Amerikaneren har allerede blitt en stjerne i Norge før superdebuten Catching a Tiger er sluppet i hjemlandet (18. august). Dessuten har fregnefrøken blitt en norgesvenninne som etter to besøk hevder å være forelsket i vårt lange kongerike. Altså, på ekte. Ikke bare på en høflig, overfladisk amerikansk måte.
Da 27-åringen kom hit for å spille på Slottsfjell tidligere denne måneden, mikroblogget hun at det var digg å være tilbake (og at ølbjella gikk tidlig).
– Såå glad for å være i Norge… Solen skinner, folk er ute på båtene, vakre blonde folk går rundt. For et land! Ølfrokost!

Dagen derpå var gladjenta enda mer gira:
– Jeg er virkelig forelsket i Norge! Hadde den beste dagen på Slottsfjell-festivalen. Ønsker at jeg og min familie skal lære oss norsk og flytte hit!

På Slottsfjell tok hun en runde på sengekanten med hele Norges BigBang-boss Øystein Greni:
Noe Lydverket dekket:


Vi snakket med Lissie første gang hun var på besøk, og etter Slottsfjell mailet vi henne. Selv om vi visste svaret spurte vi hva hun synes om Norge.

– Fantastisk. Jeg elsker, elsker Norge! Folk jeg har møtt har vært så vennlige og støttet meg og musikken min. Det er et nydelig lang og alle elementer ved mine to besøk har vært behagelig, gjestfritt, varmt og vennlig, sier Lissie til 730.

Vi hørte du tok deg en fest med den norske sangeren Samsaya? Eller juger hun?

– Jeg gjorde det, hun snakker sant! Men jeg visste ikke at hun var en popstjerne. Hun var veldig kul, veltalen, interessant og veldig morsom! Vi danset på sofaer og lo og sang. Jeg liker henne skikkelig og nå må jeg sjekke ut musikken hennes.

Vi fikk bilder fra Slottfjell, blant annet semiprivate party-snapshots med Lissie og Samsaya:

(Networking Larvik-luring)

(Foto: Bjørn Erik Hagen)
Samsaya, hvordan var Lissie?

– Live var hun helt rå! Det er alltid spennende å se artister live, da viser de sitt sanne seg. Fra Lisse åpnet munnen på scenen ble det helt stille og folk ble satt ut. Hun har en intens og herlig vokal. Nå overdriver jeg ikke; Jeg sto faktisk å gråt fra første linje, men gledestårer. Gjør deg selv en tjeneste å se henne live 29. september på John Dee (i Oslo). Catching a Tiger er superfin. Spesielt låtene «When I’m Alone» og «In Sleep».

Var det gøy å dra på krukka med Lissie?

– Krukka? Vel, vi hadde det gøy, ja. Da jeg skulle hilse på henne tok jeg en håndfull Cheez Doodles før hun kom slik at jeg ikke skulle si noe dumt, og heldigvis så elsker hun Cheez Doodles, så vi båndet med en gang og endte opp med å dra ut og feste. Jeg fikk henne til å hoppe på en sofa med meg. Shit, det var som å være 14 år igjen. Hun er superkul!

Lissies debutalbum, som fikk terningkast 5 av blant andre VG, Aftenposten og Lydverket, kan du laste ned her: iTunes Platekompaniet

Her kan du også høre og laste ned, samt kopiere spilleren til andre nettsteder:

Samsaya har vært søt og laget to snutter for oss. Først sier hun hva du får se nedenfor.  Stikkord: Hennes nye singel «Good With the Bad», akustisk, one-take, gate, dans.Band: Per Martin Nordli, Kim Norbæk. Dansere: Sandra Gerecke, Amalie Eggen, Ronald Belaza, Daniel Modu Sarr.

Hør/last ned «Good with The Bad» og kopier spilleren til andre nettsteder:

Singelen er produsert av svenske Astma & Rocwell. Platekompaniet iTunes

JASSÅ? (SAMSAYA.COM)

Video: Lisse gjør «Bad Romance»

Nyeste saker fra 730.no

Les mer