Hopp til hovedinnhold
Linnéa strålte på sin egen premierefest (Instagram/@linniiie)

Linnéa Myhre: – Jeg angrer på alt, mer eller mindre

Linnéa Myhre er stadig vekk aktuell, men denne gangen er det med noe helt spesielt.

Moldenserens nye serie Da vi styrte internett er en slags spennende hybrid av Bloggerne og Hver gang vi møtes.

For ja, selv om det er morsomt, kommer vi også inn i dybden på hver av deltakerne.

Linnéa alias Linniiie har de seneste årene vært en ivrig podcaster.

Både med «Venner av internett», som hun har med venninnen Stine Melbø, og «Gi meg alle detaljene».

Sistnevnte er nå inne i sin tredje sesong. Der forteller hun om stort og smått som har skjedd i Norges kjendis-historie. Hun har også vært innom temaer fra bloggverdenen, og der kommer også hennes nye VGTV-serie inn.

Da vi styrte internett har med blogg-tungvekterne Trine Grung, Kristin Gjelsvik, Julianne Nygård alias Pilotfrue, Stina Bakken og selveste Anna Rasmussen alias Mamma til Michelle.

Vi møtte tidligere 730.no-skribent Linnéa Myhre på premierefesten til Da vi styrte internett i Oslo.

31-åringen stilte på rød løper sammen med sin kjæreste og samboer, NRK-programleder Emil Gukild.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Emil Gukild (@emilgukild)

Linnéa forteller at hun har det veldig bra, men naturligvis er ganske nervøs før premieren.

Les hele praten nedenfor!

Du sier du verken er gravejournalist eller programleder, men har nå vist deg som ganske habil i begge rollene, da? 

– Det er lov å prøve seg, tenker jeg. Jeg er nok ikke god ennå, har jo ingen utdannelse i noen av delene. Men jeg føler jo at jeg får det til, i den grad jeg trenger det. Selv om jeg ikke er den nye Skavlan.

Hva føler du deg mest som av de to?

– Jeg liker egentlig best å skrive, å ha mulighet til å forberede meg. Å kunne lese inn ting og å ha noe skriftlig først. En intervjusetting synes jeg er litt vanskelig fordi jeg må komme på ting underveis når noen svarer på spørsmålet. Det er en litt annen utfordring. Så sånn sett ville jeg nok valgt podkast.

Hvorfor er du så engasjert i kjendiser og internettet?

– Det tror jeg kanskje er en liten misforståelse. Jeg synes mest at det er interessant, og er ikke nødvendigvis fascinert av kjendiseri. Men hvordan media dekker det, hvordan man får oppfatninger av at folk er på en viss måte.

– At man har mange fordommer om noe, som for eksempel med John Arne Riise og SMS-ene. Å finne ut av det på nytt, at det ikke nødvendigvis er slik man trodde i utgangspunktet. Det synes jeg er fint å kunne lete og grave litt i. Å mimre litt tilbake og se på hva som har skjedd. Det er jo en gøy tid.

Kan du trekke frem ett favoritt-øyeblikk eller høydepunkt fra norsk internett-historie?

– Det er vanskelig å komme på noe på sparket sånn, ref å være forberedt, hehe. Det er jo mye av det jeg holder på med når jeg skriver «Gi meg alle detaljene». Som Idol! Da Kurt vant, og Gaute Ormåsen ikke vant. Det er noen sånne ting som står igjen som definerende fra min ungdom.

Du har snakket mye om internett- og kjendishistorien i podkastform, hvordan fikk du idéen til å lage en TV-serie om det?

– Det var ikke min idé alene. Podkast-episoden om den første blogg-boten var det veldig mye interesse for. Jeg trodde det var supersmalt og at få egentlig leste blogg på den tiden. Så har det vist seg å være den mest populære, og da tenkte vi på om vi skulle lage noe mer på det.

Er det noen influencere eller O.G.-bloggere du skulle ønske var med?

– Mange! Jeg synes jo alle er kule. Caroline Berg Eriksen skulle selvfølgelig vært med. Anniken Jørgensen, Sophie Elise, alle O.G’s er spennende å grave i.

– Men jeg er veldig fornøyd med casten vi har endt opp med. Det har vært en jævlig kul dynamikk og jeg ville ikke bytta dem ut med noen.

Da vi styrte internett sesong 1 Linnéa Myhre Trine Grung Kristin GJelsvik Anna Rasmussen Mamma til Michelle Stina Bakken Julianne Nygaard Pilotfrue VGTV 730.no

Trine Grung, Kristin Gjelsvik, Linnéa Myhre, Anna Rasmussen, Stina Bakken og Julianne Nygård (VGTV)

Var det noen som takket nei?

– Ja, det er alltid noen som takker nei. Jeg er jo sånn selv, jeg hadde aldri takket ja til noe som er første sesong fordi jeg ikke vet hva det skal bli. Jeg hadde heller ikke takket ja til noe jeg skulle laget, fordi jeg har det ryktet jeg har. At folk er litt redd meg, vet jeg. Det er forståelig at noen har vært litt skeptiske, men jeg har greid å overtale noen likevel.

Dette er vel det nærmeste bloggere kommer Hver gang vi møtes. Har du et øyeblikk fra innspilling du vil trekke frem som ekstra rørende?

– Det er flere rørende øyeblikk. Særlig i episoden med Anna. Jeg har aldri sett henne fortelle om ting på ekte, kun via bloggen. Å se henne være oppriktig nervøs for å fortelle sin historie. Hun gruet seg og skalv, og det var veldig rørende å bare få være til stede da hun fortalte.

Det var kanskje Anna som sjokkerte deg mest også?

– Ja. Man har jo mange idéer og tanker om hvem man tror hun er, men så er hun helt annerledes. Sånn er det jo, men det er kanskje fordi jeg kjente henne minst.

Du har vært åpen om at du kanskje ikke er så fornøyd med din egen fortid som blogger, hva angrer du mest på?

– Alt, mer eller mindre. Er ikke lei meg for at jeg har kommet hit jeg er i dag, og jeg er den jeg er på grunn av det. Likevel er det mye rart jeg har skrevet på Internett, som jeg gjerne kunne vært foruten.

Hva er du mest stolt av å ha gjort gjennom karrieren din, både blogg og ellers?

– Først og fremst av at jeg greide å hoppe av bloggtoget og bruke det til noe positivt. Å gjøre noe lignende, som å skrive bøker og det å komme hit jeg er i dag, og å få lov til å lage en TV-serie.

– At jeg har gjort det alene og vært min egen sjef, og jobbet hardt.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Linnéa Myhre (@linniiie)

Hva blir det neste? Får vi en sesong to med noen bloggere du skulle ønske var med?

– Vi får se, da! Hvis folk liker det, går det selvfølgelig an å håpe på det. Men jeg liker å gjøre nye ting og å utfordre meg. Blir fort lei av å gjøre det samme om og om igjen, så det kan slå begge veier.

Hva har du mest lyst til å gjøre hvis du skal gjøre noe helt annet, da?

– Det kommer an på hvor jeg våkner i morgen, jeg er åpen for det meste. Men jeg liker jo å skrive og å lage nye ting.

Spennende, lykke til og takk for praten! <3

Best og verst fra influencer-Norge: Høst-spesial!

Les mer