Hopp til hovedinnhold
(AMERICAN/SONY)

Jeff Hanneman R.I.P.

(AMERICAN/SONY)

Metal-verdenen mistet en av sine beste gitarister og låtskrivere i går kveld norsk tid, da Slayer-grunnlegger Jeff Hanneman døde på et sykehus i California grunnet leversvikt. 49-åringen har lenge hatt en alvorlig hudsykdom, trolig grunnet edderkoppbitt.

Etter at Jeff ble syk i 2011, har bandet brukt gitarister fra Exodus og Cannibal Corpse under konserter. Slayer er booket til Øyafestivalen.

Sammen med Metallica, Megadeth og Anthrax så er Slayer sett på som en av de fire store trash metal-heltene. Gruppen debuterte med Show No Mercy i 1983, og slapp sitt seneste sett World Painted Blood i 2009, co-produsert av Rick Rubin. Sistnevnte signerte Slayer til Def Jam i 1986 og produserte deres majorlabel-debut Reign in Blood.

– Jeff Hanneman stod der på venstre side og headbanget, mens han knuste ut det ene riffet råere enn det andre, sier Asbjørn Slettemark fra Pyro til 730.

– Han gav Slayer punk-attityden som gjorde dem frekkere og sintere enn alle andre band. Og så skrev han «Angel of Death» alene, kanskje tidenes feteste låt.

Også unfuckwithable:

Nyeste saker fra 730.no

Les mer