Jay Z: Topp 5 dårlige låter

23. okt 2013 kl. 00:00

NORGESAKTUELL ROC-A-FILF (ROC NATION)

 
I dag er Jay Z på sitt første norgesbesøk siden han og Kanye West lagde terningkast 6000-folkefest i Telenor Arena i fjor sommer. Store og små gleder seg til gjenhør med 43-åringens aller største hits i Oslo Spektrum i kveld, noe den ikoniske Brooklyn-rapperen har mer enn nok av.
 
Til tross for levende legende-status, en skokk av Grammy-priser og en raus mengde nyklassisk musikk under Rocawear-beltet, så har ikke Jay bare stolte øyeblikk på cv’en. Fair enough for en artist som har gitt ut og gjestet over 500 låter – selv verdens største rapper må få lov til å loke dealen i blant. Sant?
 
Selv om Jays døveste øyeblikk > andre rapperes beste materiale, her er 5 låter vi gjerne vil slippe å høre i kveld:
 
1. JAY Z «BE ALONE» FEAT. ANOTHER LEVEL
 
Ingen rappere var hottere enn Jigga i 1999, og remiks-tilbudene haglet på noe 2 Chainz 2012/2013-shit. Det sies at beggars can’t be choosers, men verdens største rapper har selvfølgelig lov til å si nei. Så hvordan boyband-gutta i Another Level klarte å lure far med på sin «Be Alone No More»-remiks er fortsatt en gåte. 
 

 
 

2. JAY Z FEAT. MARIAH CAREY «THINGS THAT U DO»
 
I sin tid hadde Swizz Beatz og Jigga en kjemi som var få andre produsent/rapper-komboer forunt. Men, det er ikke dermed sagt at alt de gjorde sammen i storhetstida hadde livets rett. Som for eksempel den dagen Swizz kastet blokkfløytesamlinga si ned en trapp, og resultatet ble Mariah Carey-gjestede «Things That U Do». Tuut 🙁

 
 
3. JAY Z, BONO, THE EDGE & RIHANNA «STRANDED»
 
Nei, nei, nei. Jay Z, Bono, The Edge og Rihanna gjorde sitt for å slå et slag for jordskjelvrammede Haiti i 2010. Men endte opp med å gi lytterne slag via grusomme «Stranded». Velmenende, men unektelig et av de mørkeste øyeblikkene i Jiggas diskografi. Hvis du ser Bono & flue-shades’a komme ruslende inn på scenen i Spektrum i kveld: Løp på do.


 
 
4. JAY Z «I DID IT MY WAY»
 
«Ole blue eyes my n*gga / I did it my way» rapper Jay på Timbaland-produserte «Hola Hovito» fra The Blueprint, et stilig nikk til en stilig fyr, på en ditto stilig låt. Men da det var dags for å sample Frank Sinatras «My Way» på Blueprint 2, ble det klareringsbøll og Sean endte opp med å måtte bruke Paul Anka-versjonen. Noe både vi, han + Paul og Franks familie kunne vært spart for. «My Way» = why, Jay?

 
 5. JAY Z «YOUNG FOREVER» FEAT. MR. HUDSON

Nooooooooo! Enda et refreng Jay og Kanye med fordel kunne latt ligge. Alphavilles 80-tallsbanger «Forever Young» fra Blueprint 3 med Mr. Hudson skrålende over Jeff Bhaskers leftover-trommer fra 808s & Heartbreak. Da
vi så Jigga live i fjor under åpningen av Brooklyn Nets-arenaen
Barclays Center, dro han denne som sistelåt. Så det er med andre ord
gode sjanser for at denne dukker opp på settlista i Spektrum i kveld.
SMH.

 
Boblere: «Trouble», prikk prikk. Jigga på Keeping Up With The Kardashians-vignettbeats:
 «Hot Tottie» – alias låta som drepte karrieren til Polow Da Don.


 
 

+ Hele Unfinished Business (</3)
 
Vi må aldri glemme sommeren ’12: Jigga gjorde Aker Brygge til sin bitch
 
PS: Er det noen dårlige Jay Z-låter vi har glemt?