Hopp til hovedinnhold
SOM EN SJEF (ROC NATION)

Jay-Z: – Kanye West gikk over streken

SOM EN SJEF (ROC NATION)


Shawn Carter snakker omtrent aldri med pressen. Men i et 70 minutters intervju (som kun er del 1), eksklusivt for TIDAL «selvfølgelig», prater han ut om det meste ifølge
Forbes.  


Blant annet om beefen med Kanye West.


19. november 2016 gikk Kanye løs på Jay-Z fra scenen under sin Saint Pablo-turné. Ye klaget blant annet over at Jay aldri ringer ham, og at barna deres aldri leker sammen. Snart ett år senere så fremstår stemningen fortsatt dårlig, noe Jays overraskelsesalbum
4:44 understreker.
Som på åpningssporet «Kill Jay-Z», hvor Jay snakker om Ye – pluss seg selv i tredjeperson.
– But you ain’t a Saint (Pablo), this ain’t kumbaye / but you got hurt because you did cool by Ye / you gave him 20 million without blinkin’ / he gave you 20 minutes on stage, fuck was he thinkin’? / «Fuckin’ wrong with everybody?» is what you sayin’ / but if everybody’s crazy, you’re the one that’s insane
Roc Nation-sjefen forteller, eh, TIDAL at han ga Kanye 20 millioner dollar for å holde ham hos TIDAL – noe han angrer på at han sier på låten.
– Den 20 millioner-greia skulle ikke blitt nevnt. Noen ganger går man for langt. Det er en personlig greie mellom meg og ham. Han vet og jeg vet. Men det var fritt frem for alt, så jeg vil ikke si at det var en feil. Alt var lov på dette albumet… Jeg bryr meg ikke om (TIDAL-uenighetene). Det er Kanyes avgjørelse og det har alltid vært hans avgjørelse. Jeg har aldri noensinne hindret folk i å gjøre noe. Du kan ikke nevnte én ting jeg har gjort for å holde folk tilbake. Fra hva? Jeg gjør ikke sånt. Det er ikke den jeg er. Det der handler ikke om business.


LILLEBROR VS. STOREBROR (ROC NATION)
 


– Hele poenget er at man ble såret fordi denne fyren snakket om deg på en scene. Men det som virkelig såret meg var… Du kan ikke dra inn barna mine og kona min i dette. Kanye er min lillebror. Han har snakket om meg hundre ganger… Men du dro inn familien min og nå er det et problem for meg. Nå er det et ordentlig, ordentlig problem…
– (Kanye) vet det er et problem fordi han og jeg ville ha snakket om det, vi ville løst det. Men kan gikk for langt… Jeg kjenner ham. Han vet. Ikke bare er han nødt til å vite det, jeg vet han vet fordi vi har aldri latt det komme så mye spillerom mellom uenighetene våre – og vi har hatt mange.


Jay-Z tar også selvkritikk.
 

– Han er en ærlig person. Han er åpen og sier ting og tar ofte feil, men vi konfronterer det. Men det er ikke poenget. Poenget er at jeg nådde punktet hvor jeg sa «du ble såret av det?». Det er ingenting. Du kan ikke disse noen ved å si at du ble såret. Det er verdens mykeste diss. «
You got hurt ’cause you did cool by Ye» (linjen fra «Kill Jay-Z»). Jeg disset faktisk meg selv. Hva er det du snakker om, you sucka-ass n*gga. Det er den mykeste (dissen) noensinne.


Det betyr ikke at han er irritert på Kanye.
 


– Ikke stå på scenen og snakk om folks barn. Det er for mye energi. Du gjør det mulig for alle å kommentere. Barna våre er allerede påvirket av vår berømmelse. Ikke gjør noe som lar folk sette oss opp mot hverandre og snakke om mitt barn og selv hans barn. Ikke gjør det.
Men på «Kill Jay-Z»
snakker Jay indirekte om sønnen til Future, i forbindelse med det juridiske, velpubliserte basketaket med eksen Ciara. Jay sier at han ikke mente noe vondt.
– Så vidt jeg kan se, så utspiller denne situasjonen seg fordi han er slik en offentlig person. Min situasjon (hvis det samme skjedde med meg) hadde utspilt seg likt. Eller kanskje fire ganger mer… Det var bare en linje for å si «dette kan skje med meg i fremtiden (future)»… Jeg har ingen problemer med ham. Jeg har ingen grunn til å gjøre ham forlegen. Det var bare en rapgreie. Vi er følsomme med rap også.
(Future svarte
sånn.) 
 
Den suverene HBO-serien med Apple Music-duoen Dr. Dre og Jimmy Iovine viser hvordan Jimmy står på. Mens Jay styrer konkurrenten TIDAL. Han mener likevel at de kommer overens. Foreløpig.
– Jeg har ikke noe problemer med Jimmy. Jeg og Jimmy var her i forrige uke, akkurat her (Soho House i Malibu utenfor LA). Vi snakker sammen, men jeg må fortelle sannheten, og hvis de forstår så kan vi fortsette å være venner. Og hvis de ikke skjønner sannheten, så er det ikke min skyld. Det er bare sånn det er… Jeg representerer alltid for oss. «
I’m overcharging n*ggas for what they did to the Cold Crush.» (Sitat fra «Izzo (H.O.V.A.)» om rapgruppen The Cold Crush Brothers som startet i 1978, og som ble snytt for mye penger.) Jeg mente det. Jeg sitter her på den samme plassen.
 
HEIS-ANN (INSTGRAM) 
 

Dramaet i heisen mellom Solange, Jay og Beyonce ble fulgt av tre sterke skiver fra hver av dem; Lemonade, 4:44 og A Seat at the Table.

– Det overrasker meg ikke. Jeg har alltid elsket Solanges musikk. Jeg synes hun var sovet på før dette albumet. Platen før denne var også fantastisk. Utrolig artist. Bey laget et fenomenalt album før dette, hundre av dem. Hun har bokstavelig talt hundre hits. Det er ikke som hun ikke hadde hits før dette seneste albumet.
 
ALBUM SOM TERAPI (PARKWOOD/COLUMBIA/SONY) 
Jay-Z er også inne på det angivelige utroskapet som var den gule røde tråden for Lemonade; prosjektet som var med å holde dem sammen.
 
– Vi jobbet med greiene våre og ble veldig samkjørte og genuine med hverandre… Det (som skjedde) betyr ingenting. Det er selvfølgelig vanskelig å gå gjennom, men de virkelige greiene… Jeg var der hele tiden… Turnéen… Da hun laget albumet… Det hele var så terapeutisk.  
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer