Hopp til hovedinnhold
(730)

Jay-Z & Kanye: Telenor Sjukehus

(730)

Høye forhåpninger? Definitivt. Ble de innfridd? Hell yeah.
That shit faktisk cray. Skal man velge 40 låter fra Jay-Z’ og Kanye Wests kataloger og sette dem sammen til en konsert, så kan det ikke bli bedre gjort enn gårsdagens folkefest. Hah, ja. Watch the Throne-folkefest. Foran oss satt et ektepar med to sønner på 11 og 16 år. Alle fire reiste seg i stolen og rappet med på «Niggas In Paris», som seg hør og bør endte opp på repeat.

Jay-Z er selvsagt sjefen, og får alt til å se så lett ut, men Kanye har kjapt blitt dreven live. Til tider fikk hans solomateriale best respons. Breialt nok åpnet Shawn sin del med den minnevekkende, drøyt harde gåsehudsvisken «Where I’m From» (‪In My Lifetime, Vol. 1‬), mens Ye startet med usnaue, Grammy-nominerte «Can’t Tell Me Nothing». Egentlig en av hans tøffeste singler noensinne.

OPPDATERT med levende klipp (via Johannes Fürst) :

«Otis»:
«N****s in Paris»:

«99 Problems»:

Fortsetter nedenfor.


KLIKK FOR Å FORSTØRRE (ERIK FIVE GUNNERUD/@ERIKFIVE/INSTRAGRAM: ERIKFIVE)

Akkurat passe nok med lys/sceneshow. Kun fokus på de to gutta. Utenom at Jay takket Oslo for sin gjestfrihet og sendte en shoutout til Stargate (#denfølelsen), droppet de all koseprat. Rett på sak, non-stop action, null bullshit. Så mange hits levert så autoritært, så proft at det ble klump i halsen og tårene i øyene. Kvalmt bra. Ordet «maktdemonstrasjon» er utslitt, men sammen live gir Jay og Ye det nytt liv.

Noen ganger så de bort på hverandre og lo, mens svetten rant.

Videosnutt nedenfor.

(ERIK FIVE GUNNERUD/@ERIKFIVE/INSTRAGRAM: ERIKFIVE)

PS: Den superdupre, offisielle etterfesten gikk ned på Stratos i regi av Universal og NRJ. Her DJ’et Jay-Z’ faste studiotekniker Young Guru med norske Juicy, mens royalty som Haakon, Mette, Tone og Aksel minglet med gatefiffen.
 

Telefonvideo fra slutten av tronetittingen:


Se også: Det første bildet: Jay-Z spiser hummer på Aker Brygge (og får det å sitte alene til å se dritkult ut)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer